André Rohde Garder

51

Støtter vi Al-Qaida eller Malala?

Dagens gladnyhet fra kampen for et demokratisk Syria kommer fra VG. Al-Qaida har nå tatt kontroll over det største oljefeltet øst i Syria. Tidligere har det blitt meldt om andre gladnyheter som Talibans store fremskritt i landet.

Publisert: 23. nov 2013

VG melder i dag - kilde Reuters - at det de innledningsvis fremdeles velger å kalle "opprørere", nå har stormet og tatt kontroll over Syrias største oljefelt, og at Bashar al-Assad nå må nøye seg med importert olje i kampen mot det VG tydeligvis har store indre problemer med å kalle Al-Qaida på sin forside. Kan vi her og nå ane fortroppen til et høyst nødvendig og kommende journalistisk indre oppgjør med den redaksjonelle og politisk korrekte linjen av benevnelsen "opprørere"? Og kan vi deretter muligens ta Malala på alvor og se at vi i vesten spytter både henne og alle hennes medsøstre rett i ansiktet om vi ikke straks tar dette høyst nødvendige oppgjøret med oss selv?

Lite og ingenting forundrer meg lenger med våre norske topp-politikere eller vårt lands såkalte intellektuelle elite, eller våre medier og alle deres såkalte "journalister", som alle som en synes å ha sovnet gurglende hen i globale og hardtarbeidende tenketanker og PR-byråers favn, massivt og kollektivt neddopet på neo-konservativt og krigshaussersk tankemateriale og paroler.

Det er den nye vinen i vår verden, denne politiske rare korrektheten, eller rariteten, der vi den ene dagen smilende, varmt og engasjert kan snakke om og for Malala og hennes og andre jenters forferdelige daglige kamp for sine menneskerettigheter, for så den neste dagen å støtte terrorister og Talibaniseringen i Syria. Mens vi like høflig og smilende kaller det hele en kamp for demokrati. Det hele er etterhvert faktisk blitt så fullstendig absurd at det kun kan grense til ren kollektiv galskap, men det er det vel heller ikke hverken pent eller politisk korrekt å si, selv om det er aldri så korrekt?

 

 

 

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10133204

 

Gaziantep, Turkey (CNN) -- Raqqa was, a matter of months ago, one of Syria's most liberal cities. Now locals call it Tora Bora. They say it's as if the Taliban of Afghanistan have taken over.

 

http://edition.cnn.com/2013/11/05/world/meast/syria-al-qaeda-town-walsh/index.html?iid=article_sidebar

 

 

(CNN) -- Al Qaeda's affiliate inside Syria is now the best-equipped arm of the terror group in existence today, according to informal assessments by U.S. and Middle East intelligence agencies, a private sector analyst directly familiar with the information told CNN.

Concern about the Syrian al Qaeda-affiliated group Jabhat al-Nusra, also known as the al-Nusra Front, is at an all-time high, according to the analyst, with as many as 10,000 fighters and supporters inside Syria. The United States has designated al-Nusra Front as a terrorist group with links to al Qaeda in Iraq.

 

http://edition.cnn.com/2013/06/17/world/meast/syria-civil-war/index.html

 

Days after U.S. officials confirmed that the CIA is arming the Syrian opposition, a British consulting firm has released a study claiming that nearly half of all Syrian rebels now fight for hardcore jihadist or Islamist principles.

Read more: http://dailycaller.com/2013/09/16/study-syria-rebellion-dominated-by-al-qaida-and-islamic-jihadists/#ixzz2lStKZsnC

 

 

 

 

 

 

 

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Mohamed Abdishazan

32 innlegg  618 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden
Før eller senere kommer islamistene til å ta over mer enn oljefelt i Syria...
Kommentar #2

André Rohde Garder

51 innlegg  1336 kommentarer

Med vestens og vår velsignelse

Publisert nesten 6 år siden
Mohamed Abdishazan. Gå til den siterte teksten.
Før eller senere kommer islamistene til å ta over mer enn oljefelt i Syria...

Slik denne "heroiske" og såkalte "kampen for demokrati" nå bifalles politisk så ser akkurat det ut til å bli en ren parademarsj for både Al-Qaida og Taliban fremover. Forstå det den som kan, for jeg klarer det ikke.

Kommentar #3

Njål Kristiansen

158 innlegg  20654 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden
André Rohde Garder. Gå til den siterte teksten.
Slik denne "heroiske" og såkalte "kampen for demokrati" nå bifalles politisk så ser akkurat det ut til å bli en ren parademarsj for både Al-Qaida og Taliban fremover. Forstå det den som kan, for jeg klarer det ikke.

Kan du som en begynnelse definere hva som er så bra med et status quo og Assad ved makten?

Kommentar #4

André Rohde Garder

51 innlegg  1336 kommentarer

Utenomdebatt?

Publisert nesten 6 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Kan du som en begynnelse definere hva som er så bra med et status quo og Assad ved makten?

Som du sikkert ser så er det ikke noen lovprising av Assad her fra min side, det jeg tar opp er derimot den komplett hyklerske lovprisingen vår av Al-Qaida og Taliban som "opprørere" og demokratiets forkjempere.

Men siden du spør så var vel Syria både relativt stabilt og liberalt under Assad, som du kan se under den første linken jeg viser til. Og ikke minst var ikke landet en gedigen humanitær katastrofe slik det er i dag. Kanskje du selv heller bør definere hva som er bedre i Libya i dag enn det var under Ghadaffi? Eller i Irak? Og når det er unnagjort kan du til sist se på Syria?

Kommentar #5

Gunnar Søyland

18 innlegg  2558 kommentarer

Jihadistene har et bredere siktemål i området

Publisert nesten 6 år siden

De vil prøve å bryte opp grensene fra den snart 100 år gamle Sykes-Picot avtalen, som har definert grensene i Midtøsten siden det ottomanske rikets nederlag i 1. verdenskrig. Grensen mellom Irak og Syria ble definert av Sykes-Picot avtalen.

En Al- qaeda-gruppering som kalles Abu Bakr Al-Baghdadi’s Islamic State of Iraq and Sham (ISIS) prøver å få i stand det som skal bli en uavhengig islamistisk stat i grenseområdene mellom Irak og Syria, en stat de håper skal danne kjernen i et fremtidig gjenopprettet kalifat. Å bryte ned kolonigrensene ses på som et viktig første skritt i prosessen, selv om det bringer ham på kollisjonskurs med al Qaedas gamle nestkommanderende al Zawahiri, i følge en artikkel i Debka Weekly's 15. november-utgave:

 "The Iraqi terrorist chief argues that eradicating those borders will also purge the region of the last vestiges of infidel colonial rule, including American imperial influence. A space will then be left free for the true followers of Islam to take over and rule.

Al Baghdadi believes his military strength is sufficient to achieve this goal.
One reason for his defiance of Zawahiri is his ambition to be the absolute ruler of the new Al Qaeda state and movement. If he succeeds, he will transfer the central command from its current location on the Afghan-Pakistan border to the desert regions spanning Iraq and Syria."

Kommentar #6

Njål Kristiansen

158 innlegg  20654 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden
André Rohde Garder. Gå til den siterte teksten.
Men siden du spør så var vel Syria både relativt stabilt og liberalt under Assad, som du kan se under den første linken jeg viser til. Og ikke minst var ikke landet en gedigen humanitær katastrofe slik det er i dag. Kanskje du selv heller bør definere hva som er bedre i Libya i dag enn det var under Ghadaffi? Eller i Irak? Og når det er unnagjort kan du til sist se på Syria?

Ingen av de arabiske regimene var eller er verd å bevare. Gjennom sitt status quo fortsatte undertrykkingen til ledernes fordel. I Libya gikk folk lei av det gamle regimet fordi de ikke hadde frihet og velstandsfordeling. Selv om landet er de rikeste av de fattige i Nord-Afrika, var velstanden skjevfordelt først til de som støttet lederen. Nå er de i katarsis mellom revolusjonens første fase og opprettelsen av et nytt samfunn. Dette blir slitsomt, slik det er det i Egypt.

Problemene er anderledes i Egypt fordi de produserer for lite til å holde folket i live. To år med opprør har utmattet folket, og de produserer mindre enn før. Det vil snart bli krise i Egypt. Politisk er krisen dyp men løsbar. Katarsis som sagt, også der. Neste fase bør være å få avviklet valg med så bred deltagelse fra de politiske retningene som mulig slik at folket får sagt sitt etter kuppet i juli. Ingenting er blitt bedre i Egypt så langt, bortsett fra at den gamle utsugeren er fjernet fra makten. Enda gjenstår å rense hele statsapparatet med en ny ånd. 

Irak har kommet noe lenger i etableringen av en slags stat, men er fortsatt bare i begynnelsen.  

Jeg kunne langt på vei sagt det samme om Syria. Assadklanen beholder makten og kommer til å dra i land en seier langt om lenge. Opposisjonen klarer ikke å samle seg om å delta i forhandlinger. De  er under et slikt press at noen dager ligger de så godt an at de kan våge å tape noe ved forhandlingsbordet, ander dager ikke. Kanskje kan vi ha grunn til å håpe på en fredskonferanse i Geneve for bare så mange som mulig, og så får man ta det derfra. Den gamle undertrykkelsen fra Assads side er satt på vent, men vil komme kraftig tilbake om han vinner. Skulle opposisjonen vinne vil det også bli et blodbad slik det ble i Libya. Dette er uunngåelige prosesser i det kulturelle, politiske og religiøse teater som strekker seg fra Atlanterhavet til Pakistan. De kjenner ingen annen måte å etablere et styresett på, og må lære seg dette på den mest brutale måten. Jeg ser ikke dette som spess værre enn Assads undertrykkelse for egen vinning enn at folket reiser seg mot samme. Syrisk metode er å kverke hverandre, og ingen makt i verden er villig til å gå inn og stoppe blodbadet. 

I Norge har vi satset på den kristne rettstaten som grunnlag for vårt samfunn. Det er ubegripelig for meg at kristne i Norge skal støtte den til dels islamske enhetsstaten fremfor demokratier, selv om man over alt ellers avviser islam. Å bevare status quo om det så var bare for å verne kristne i Syria er ingen løsning for det er ikke mer forskjellsbehandling grupper i mellom som trengs, men å reformere hele landet og kulturen slik at det oppstår et moderne samfunn av verdslig sekularisert natur. Heller det enn at folket lever for å tjene diktatoren og hans familie. Hva som er bra for norske kristne i dette bildet er en gåte for meg.  

Kommentar #7

Njål Kristiansen

158 innlegg  20654 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden
Gunnar Søyland. Gå til den siterte teksten.
De vil prøve å bryte opp grensene fra den snart 100 år gamle Sykes-Picot avtalen, som har definert grensene i Midtøsten siden det ottomanske rikets nederlag i 1. verdenskrig. Grensen mellom Irak og Syria ble definert av Sykes-Picot avtalen.

Hvor bevisst tror du analfabetene i AlQaida er på Sykes-Picot? De som brenner gul-røde danske flagg og tror de er norske, hvor godt skolert er de i Sykes-Picot?

Det er sikkert en viktig avtale for folket i din hjembygd, men hvor mange syrere kjenner avtalen? 

Kommentar #8

Gunnar Søyland

18 innlegg  2558 kommentarer

Ikke undervurder din motstander

Publisert nesten 6 år siden

da kan du være nokså sikker på at du allerede har tapt.

PS:
Jeg hører rykte om at gutta fra hjembygden din tapte Cupfinalen i dag. Hvordan det mottas i hjembygden din, vet du sikkert bedre enn meg...

:-) 

Kommentar #9

Njål Kristiansen

158 innlegg  20654 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden
Gunnar Søyland. Gå til den siterte teksten.
da kan du være nokså sikker på at du allerede har tapt.

Jeg undervurderer ikke alQaida. Analfabetene er vesentlig flinkere med geværet enn med alfabetet, og man trenger ikke kunne lese for å fyre av. Jeg tenkte på en formulering, men jeg vet ikke om den kan hugges i stein; for feige til å ta livet av seg, for store i kjeften til å ta livet på alvor og gjøre noe ordentlig ut av det? Jeg tenker på de som kjenner seg så fortapt at de velger en så rudimentær vei at de blir selvmordsbombere eller martyrmateriale. De må ha gitt opp/ikke tatt ut potensialet i, mye annet i livet når man bare gir seg selv som slaktoffer på denne måten. Hva tror du?

[Forøvrig var ryktet du serverte sant. Dårlig, men dessverre sant. En annen gang kanskje. Ikke særlig rart det gikk som det gikk om du titter innom kommentarfeltet til de ulike artiklene om emnet på Adressa.no. Der kan du se hva supporterne mener om innsatsen.] 

Kommentar #10

Robin Haug

127 innlegg  11014 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden
André Rohde Garder. Gå til den siterte teksten.
det jeg tar opp er derimot den komplett hyklerske lovprisingen vår av Al-Qaida og Taliban som "opprørere" og demokratiets forkjempere

Ja, det er virkelig nedslående dette. Og fra den frie presse!

Jeg er også enig med deg i at det gir vond smak i forhold til lovprisingen av denne jenta som ønsker seg skole, blokk og blyant. 

Kommentar #11

André Rohde Garder

51 innlegg  1336 kommentarer

Fri presse?

Publisert nesten 6 år siden
Robin Haug. Gå til den siterte teksten.
Ja, det er virkelig nedslående dette. Og fra den frie presse!

En fri presse forutsetter at man som journalist kan tenke selv, og ikke lar seg villig blende av hverken det politisk korrekte eller det politisk korkete.

Kommentar #12

Robin Haug

127 innlegg  11014 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden
André Rohde Garder. Gå til den siterte teksten.
En fri presse forutsetter at man som journalist kan tenke selv, og ikke lar seg villig blende av hverken det politisk korrekte eller det politisk korkete.

Jeg er redd det finnes mang en begavet journalist der ute, men som ikke kommer inn i varmen fordi vedkommende tenker "for" selvstendig, friskt og kritisk.

Se nå hva som er skjedd med de store mediehusene i landet. Det er begredelig. Problemet er at folk venner seg --- hvis de altså ikke selv sørger for å tilegne seg kvalitet andre steder.

Kommentar #13

André Rohde Garder

51 innlegg  1336 kommentarer

Er det helt riktig?

Publisert nesten 6 år siden
Robin Haug. Gå til den siterte teksten.
Jeg er redd det finnes mang en begavet journalist der ute, men som ikke kommer inn i varmen fordi vedkommende tenker "for" selvstendig, friskt og kritisk.

Robin

 

Disse journalistiske begavelsene du snakker om tror jeg er en ren luftspeiling, noe vi skjønner når vi ser på blogg-sfæren, der disse hurtig ville funnet sin journalistiske out-let dersom de virkelig fantes. Det er nok heller varmen i mediehusene som er kvelende.

Kommentar #14

Robin Haug

127 innlegg  11014 kommentarer

Blogg?

Publisert nesten 6 år siden
André Rohde Garder. Gå til den siterte teksten.
Disse journalistiske begavelsene du snakker om tror jeg er en ren luftspeiling, noe vi skjønner når vi ser på blogg-sfæren

Kanskje de ikke befinner seg i akkurat "bloggosfæren"? Jeg mener: hva skal en journalist med respekt for seg selv med en blogg?

Poenget er uansett at det alltid har vært dyktige journalister med kløkt, kall og integritet. Problemet er ikke at slike ikke lenger finnes. Men at de nok ikke finner plass i mediehusene, i landets største og viktigste aviser, osv. Den selvfete vaktbikkja vil heller ha de som logrer. 

Som jo kommer til schizofrent uttrykk i den rørende omsorgen for lille Malala mens man i samme åndedrag omtaler Al-Qaida i de mest bisarre nytal'ske vendinger. 

Kommentar #15

Njål Kristiansen

158 innlegg  20654 kommentarer

@André Rohde Garder

Publisert nesten 6 år siden

Hva synes du om #6?

Kommentar #16

Søren Ferling

0 innlegg  4867 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Hvor bevisst tror du analfabetene i AlQaida er på Sykes-Picot? De som brenner gul-røde danske flagg og tror de er norske, hvor godt skolert er de i Sykes-Picot?

Det har de ganske godt styr på.

De kender sikkert ikke den her eller mange andre aftalers navne, men de ved at der er aftaler og det indgår i islamismen som en stor andel af det, de kalder 'Vestens undertrykkelse af muslimer'.

De ting har jeg fra mange lange debatter med især unge muslimer, 15-25, mest bosiddende i Danmark.

Det er ikke noget de ved, fordi de har lært at læse - det er almen viden blandt muslimer verden over og formidles i moskeer verden over.

Kommentar #17

Njål Kristiansen

158 innlegg  20654 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden
Søren Ferling. Gå til den siterte teksten.
De ting har jeg fra mange lange debatter med især unge muslimer, 15-25, mest bosiddende i Danmark.

Likevel er det lite trolig at de danske fastboende muslimer er analfabeter. De kjenner likevel avtalene bare muntlig om de ikke har lest dem selv, og det var hensikten med spørsmålet; de har ikke kjennskap til den slags avtaler, men en muntlig overlevering som imamen påfører dem, ispedd tradisjonelt hat mot Vesten, tenker jeg. 

Sou, jeg tror ikke på deg her, Ferling.  

Kommentar #18

Søren Ferling

0 innlegg  4867 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Sou, jeg tror ikke på deg her, Ferling.

Tror på... ?

Der er ingen modsætninger mellem, hvad jeg skriver og hvad du skriver i det sidste indlæg.

Pointen er at de er focuserede på de aftaler og deres konsekvenser - uanset at deres kendskab er diffust og delvist.

Det indgår, som du også selv er inde på, i en universel generaliseret animositet imod Vesten, som dels støtter sig til selve islam og dels til, hvad den muslimske verden har måttet tåle af indblanding de sidste 200 år, hvor den har været svagere end Vesten - dette sidste opblandet med kommunistisk og nazistisk aggressiv og ekspansiv offermentalitet og renhedsdyrkelse op gennem sidste århundrede i samarbejde med Vestens venstrefløje - de nationale og de internationale.

Jeg anser Napoleons landgang i Egypten i 1805 som begyndelsen til vor tids relation mellem islam og Vesten - dér blev omkring 1200 års roller som defensiv og offensiv blev vendt om.

Kommentar #19

André Rohde Garder

51 innlegg  1336 kommentarer

Avsporing

Publisert nesten 6 år siden

Dine synspunkter er og blir en avsporing Kristiansen, men jeg noterer meg at du  - som våre politikere og media generelt - også legitimerer Al-Qaida og Taliban ved å kalle dem "opposisjonen". Men når denne "opposisjonen" er dominert av Al-Qaida og Taliban kan det vel muligens være verdt å sette av ti minutter til å tenke over om "gårsdagens" regimer egentlig var så ille som du vil ha det til?

Kommentar #20

Njål Kristiansen

158 innlegg  20654 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden
André Rohde Garder. Gå til den siterte teksten.
Men når denne "opposisjonen" er dominert av Al-Qaida og Taliban kan det vel muligens være verdt å sette av ti minutter til å tenke over om "gårsdagens" regimer egentlig var så ille som du vil ha det til?

Denne opposisjonen er ikke dominert av alQaida, men gruppen utgjør et visst antall. Taliban er meg bekjent ikke representert utenfor Afgahnistan hvor de har hendene fulle. 

Som beskrevet i flere tråder her var gårdagens regimer ikke noe å samle på. De skal forsvinne alle som én thi de ikke har livets rett lenger. Deres tid har vært, og de mangler reformkraft til å bli levedyktige. I lys av dette kan du se alle enkeltkonfliktene. Hadde det ikke vært for stormaktselementet hadde Syria fallt for lenge siden. Russland og Kinas garanti for Assads sikkerhet opp mot USA's vankelmodighet gjorde at løpet ganske tidlig ble kjørt for en vestlig inngripen. I øyeblikket ser det ut til at regimet kan klare å male opposisjonen i stykker, med nye nedslaktninger som konsekvenser. Katarsis i Syria vil få dommedagsdimensjoner om ingen med mer humant sinnelag klarer å dempe gemyttene. Skulle Assad vinne vil han være en karakter som Vesten ikke bør kunne samarbeide med på grunn av det blod han har på hendene.  

Kommentar #21

André Rohde Garder

51 innlegg  1336 kommentarer

Kunnskapsunderskudd

Publisert nesten 6 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Denne opposisjonen er ikke dominert av alQaida, men gruppen utgjør et visst antall. Taliban er meg bekjent ikke representert utenfor Afgahnistan hvor de har hendene fulle.

Her tror jeg du har et aldri så lite kunnskapsunderskudd i din fremstilling Kristiansen, hva med å lese linkene jeg har lagt ved, eller ta deg bryet med å lete opp litt informasjon?

Tallmessig er Al-Qaida underlegne, men grunnet sin langt større kamperfaring, og langt bedre våpenutrustning er de av flere betraktet som dominerende i det vi kaller "opposisjonen". Og når jeg sier Taliban her, er det ikke nødvendigvis snakk om geografisk tilhørighet, men en tilhørighet til et svært kjent handlingsmønster. Som sagt, les linkene.

Kommentar #22

Njål Kristiansen

158 innlegg  20654 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden
André Rohde Garder. Gå til den siterte teksten.
Her tror jeg du har et aldri så lite kunnskapsunderskudd i din fremstilling Kristiansen, hva med å lese linkene jeg har lagt ved, eller ta deg bryet med å lete opp litt informasjon?

Tallmessig er Al-Qaida underlegne, men grunnet sin langt større kamperfaring, og langt bedre våpenutrustning er de av flere betraktet som dominerende i det vi kaller "opposisjonen". Og når jeg sier Taliban her, er det ikke nødvendigvis snakk om geografisk tilhørighet, men en tilhørighet til et svært kjent handlingsmønster. Som sagt, les linkene.

Jeg leser aldri linker eller ser på snutter som er vedlagt. Det andre skriver har face-value i den forstand at vi står for det vi skriver og fremstiller selv uten å skyve andre forfattere fremfor seg. 

Kanskje du skal ta deg bryet med å forklare meg hvorfor islamfascisme er bra i Syria og i de landene som "lider under den arabiske våren"  mens det vanligvis ansees som ille på Gaza? Og her snakker vi til og med om to-fronts islamfascisme.  

Kommentar #23

André Rohde Garder

51 innlegg  1336 kommentarer

Den var ny...

Publisert nesten 6 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Jeg leser aldri linker eller ser på snutter som er vedlagt. Det andre skriver har face-value i den forstand at vi står for det vi skriver og fremstiller selv uten å skyve andre forfattere fremfor seg.

Dersom du mener underbyggende dokumentasjon er et forstyrrende element har det ingen hensikt å diskutere videre her. Ha en fin dag.

Kommentar #24

Njål Kristiansen

158 innlegg  20654 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden
André Rohde Garder. Gå til den siterte teksten.
Dersom du mener underbyggende dokumentasjon er et forstyrrende element har det ingen hensikt å diskutere videre her. Ha en fin dag.

Etter å ha sjekket en del linker fant jeg ut at den som linket ikke kunne ha forstått hva han linket med seg, og konklusjonen ble at det ikke ble underbyggende dokumentasjon men et forstyrrende element. Første forutsetning for at en link skal være meningsfull er at den er forstått av den som henviser til den. Jeg gjør det enklere. Jeg linker aldri, og jeg relaterer meg bare til det debattanten har omsatt i egne ord. Proxydebatter er ikke meg, lizzm. 

Mest leste siste måned

KRIK - NYE spilleregler
av
Trond Andreassen
11 dager siden / 1292 visninger
Jeg lever ikke lenger selv
av
Merete Thomassen
13 dager siden / 1270 visninger
170 år med misforståelser
av
Joanna Bjerga
29 dager siden / 1148 visninger
Ingen Disco på Roser
av
Øyvind Hadland
25 dager siden / 847 visninger
Stjernedialektar
av
Ann Kristin van Zijp Nilsen
13 dager siden / 810 visninger
Disco, kirken og kreativiteten
av
Henrik Peder Govertsen
19 dager siden / 680 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere