Verdidebatt

Hvem er jeg egentlig og hvorfor kom jeg hit?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Dette er spørsmål som Lilli Bendriss i dagens God Morgen Norge sier folk ofte er opptatt av i overgangsperioder i livet. Hun sier videre at disse spørsmålene er av klar åndelig art.

Overgangsperioder i livet er ofte utfordrende og kan oppleves som truende. Samtidig åpner de for nye muligheter for den som har mot. I overgangsperiodene er det som om livet selv kaller på oss, får oss til å stoppe opp og spørre etter mening, sammenheng og sannhet.

Spørsmålene om hvem jeg egentlig er og hvorfor jeg kom hit, har nok opptatt mennesker til alle tider. Og svarene kan være mange, og kan finnes på forskjellige nivåer av erkjennelser.

En stor andel av oss leter etter svar på nivå 1, som er et fullstendig materielt nivå.En annen andel av oss søker svar på nivå 2, som er et kulturelt og kunstnerisk nivå. En annen andel av oss søker svar på nivå 3, som representerer et dykk inn i sitt eget indre. En annen andel av oss søker svar på nivå 4, som er å strekke seg mot Gud.

Når de eksistensielle spørsmålene dukker opp med full tyngde, blir det påtrengende viktig å lete etter et troverdig svar, en forbindelseslinje som gjør at alt henger sammen.

Alternativmessen som skal foregå på Lillestrøm i helgen representerer mange ulike veier og er et stort og fargerikt lappeteppe.

Areopagos som er representant for den kristne tro er også tilstede. Og dette er viktig, for kirken har svaret på menneskets eksistensielle spørsmål. Gjennom troen på Gud som skaper, Jesus som Frelser og Den hellige ånd som rådgiver rommes alle spørsmål og svar. Våre liv har sin start hos Gud, vi er pilegrimer på jorden veiledet av Den hellige ånd, og skal en gang samles i himmelen.

Hver dag er en gave, en invitasjon til å vandre med Herren i møte med mennesker, dyr og natur. Frans av Asissi er et godt forbilde også for mennesker i vår tid som er åndelig søkende.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt