Verdidebatt

Jesu fødsel

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Her er garantert et innlegg de kristne bør gi akt på og stille sin interesse bak? Jeg er vel ikke det mest troverdigste vitne her inne til å gi de kristne sann informasjon om tidens mysterium? Men skriften kan gi dere veldig gode argumentasjon. Nå nærmer det seg jul igjen og vi trenger å minnes Jesu fødsel igjen. Kirken klarer ikke å formidle et sant budskap, og jødene selv klarer ikke å styre den kristne tro som nært sagt styrer seg selv i en generasjonstro. Altså arvelig tro uten vitner.

I følge den vestlige kristne verden ble Jesus født for omlag 2013 år siden +/- noen år for ingen har notert seg ned verken dato eller årstall. Men født er han i følge troen. Slik gikk det til i følge Matt.1.18: Med Jesu Kristi fødsel gikk det slik til: Hans mor Maria var lovet bort til Josef. Men før de var kommet sammen, viste det seg at hun var med barn ved Den hellige ånd.

Nok en informasjon får vi fra Lukas 1.26: Men da Elisabet var i sjette måned, ble engelen Gabriel sendt fra Gud til en by i Galilea som het Nasaret, 27 til en jomfru som var lovet bort til Josef, en mann av Davids ætt. Jomfruens navn var Maria. 28 Engelen kom inn til henne og sa: «Vær hilset, du som har fått nåde! Herren er med deg!» 29 Hun ble forskrekket over engelens ord og undret seg over hva denne hilsenen skulle bety. 30 Men engelen sa til henne:
«Frykt ikke, Maria! For du har funnet nåde hos Gud.

31 Hør! Du skal bli med barn og føde en sønn,
og du skal gi ham navnet Jesus.

32 Han skal være stor og kalles Den høyestes Sønn,
og Herren Gud skal gi ham hans far Davids trone.

33 Han skal være konge over Jakobs hus til evig tid;
det skal ikke være ende på hans kongedømme.»

Men slik ble det nå altså ikke i følge den vestlige kirkes grunnsyn, eller skal vi kalle det vitneutsagn? I følge Matt.13.39 var Guds engler (deriblant Gabriel) høstfolk, og høsten var verdens ende. Altså hadde kirkens menn satt verdens ende til år 0, ikke verst bibelforståelse det? Mangfoldige århundrer har gått siden Bibelen ble dannet, og folk har begynt å fått den på egne språk så de har kunnet gå inn i bibeltekstene selv og sett kirkens menn i kortene om de forkynner sannhet…, men ennå henger det noe åndelig og usynlig noe over gudstroen, slik at de som kommer med ubeviselige sannheter har rett likevel, slik at de som oppdager usannsynligheter stiller seg nærmest opp til spott for sin gudstro. De kristne hevder jo blant annet at også nåden er innført siden verdens siste tid har kommet, om ikke annet, så for dem?

Vel, nåden kom i alle fall til Maria som fant nåde hos Gud og skulle få en sønn som fortsatt sitter og styrer kongerikene? Siden den gang har vi hatt de største og mest alvorlige kriger verden har sett og hatt, men kristendommen fornekter seg ikke, Fredsfyrsten er født og har usynlig makt til å skape fred og kjærlighet med krig? Nei, her vil nok de kristne hevde at de som kriger har mistet troen på Kristus. Så hva bruker man en fredsfyrste til?

I følge Apg.2.17 skulle alle mennesker få DHÅ i de siste dager, men siden kristendommen er kommet så langt i å sette grensene for den siste pinsedagen alt har vært, er det bare de som frelser seg selv og klarer å finne Jesus på en eller annen måte som øyner håp?

Har dette noe med tidens fylde å gjøre?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt