Verdidebatt

Hellige rom

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Likviditetsplan for bønnerom

Jeg har bygget et lite kapell på gårdstunet. Der forsøker jeg å lære å be. Rommet er vigslet av en pater. Og de som går inn i dette rommet føler stillhet og fortettet atmosfære. Noen sier at bønnene nesten kommer av seg selv.

Jeg har sagt til "innovasjon Norge" at jeg ønsker å reise flere hellige rom rundt huset. Og jeg vil at folk skal komme hit for å lære å prate med Gud eller om Gud.

Jeg søkte diverse instanser og forespurte om mulighetene for å låne midler til å reise en pagode. Jeg fortalte at jeg ville finne de som kan komme her for å undervise i de forskjellige religioner. Jeg ønsker også å lage en utstilling om holocaust og jødedom. Det er fortsatt et stort problem at vi forstår så lite, at vi vet så lite.

Jeg vil at også skoleelevene her ute på landsbygda skal få gå inn i "hellige rom". Jeg vil at de skal føle nærværet av noe større enn dem selv. De må vite at noen tror at der finnes et slikt nærvær. Jeg har søkt "Innovasjon Norge" og jeg har spurt mange rikinger. Svarene er stort sett alltid:

Dersom det skal søkes om lån til dette så må det sammen med en lånesøknad legges fram planer med kostnadsoverslag og tilhørende finansieringsplan, det må foreligge driftsbudsjett og likviditetsplan for virksomheten som skal betale for investeringene. I tillegg til vurdering av sikkerheter vil det også den bedriftsøkonomiske lønnsomheten bli vurdert sammen med den gjeldsbetjeningsevne som aktiviteten vil gi. Dersom ytterligere informasjon ønskes så ta gjerne kontakt.

Kapellet ble reist uten likviditetsplan. Den bedriftsøkonomiske vurdering er under utarbeidelse.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt