Elin Ørjasæter

26

Fyllesex bedre enn kors

NRK er døve for kristenfolkets protester mot sex og fyll. Men pipet fra en følsom humanetiker fikk dem til sporenstreks å ta affære.

Publisert: 11. nov 2013

Denne uken skrev Vårt Land at nyhetsanker Siv Kristin Sællmann ble bedt om å fjerne korset rundt halsen når hun leser nyheter. «NRK viser fyll og sex på TV. Men et kors rundt halsen ble for mye for ledelsen. Hvorfor er religiøse symboler et så brennhett tema?» spurte journalist Håvard Therkelsen i Dagsavisen. Det er et godt spørsmål.

Smykket var svært lite og målte kun 1,4 centimeter. Om akkurat dette smykket er et tegn på at Sællmann er personlig kristen eller bare liker vakre smykker er ikke godt å si. Men bare mistanken om at det kunne oppfattes som det førstnevnte, gjorde at hun måtte fjerne det.
Så hysterisk er NRK når det gjelder kristendom. Når det gjelder fyll og eksperimentell sex derimot, er de svært tolerante.

«Når man tar med seg en skjønnhet hjem fra fest og dagen etter våkner ved siden av et troll, er det lett å skylde på ølbriller», heter det i NRKs omtale av programmet «Fylla» på NRK3. En setning som aksepterer fyll og forakter kvinner, vi som forvandler oss fra «skjønnhet» til «troll» avhengig av mannens promille. Og videre: «Vi gjør dumme ting i fylla, så vi sier at fylla har skylda.

Men stemmer det? Vi følger fire festglade Oslofolk gjennom opp- og nedturer en kveld på byen.» Statskanalen iscenesetter altså ungdomsfyll for lisenspengene våre.

For ikke å snakke om sex. Serien «Trekant» var en «lærerik realityserie om sex hvor tre ungdommer får forskjellige oppdrag for å utforske den seksuelle verdenen.» Og videre: «Denne uken skal de kjenne mer på grensene sine når de lærer mer om analsex og BDSM.» De fire bokstavelsene er en forkortelse for bondage, disiplin og sadomasochisme – som gjerne er rollespill i lakk og lær med kjettinger.

Opplæring i fyll med ukjente og sex med håndjern er altså fine saker. Et lite kors rundt halsen bør vi derimot spares for. NRK vil selvfølgelig svare at korset var i en nyhetssending, og at det krever nøytralitet, i motsetning til andre programmer. Men hvor står det egentlig? Er det noe de fant på i farten, kanskje? La oss se på NRKs vedtekter:

I § 14-i står det at «NRK skal gjenspeile Norges religiøse arv og mangfold av livssyn og religion i det norske samfunnet». Så da er kanskje kors greit likevel, selv i en nyhetssending? De som skrev vedtektene har åpenbart ikke samme allergi mot religion som Sællmanns sjef – de fremhever jo til og med «Norges religiøse arv» spesielt.

Jeg tviler på at denne sjefen tenkte så langt som til vedtekter. Han fikk trolig bare en spontan stress-reaksjon fordi en seer reagerte. Og det er det som er så ubehagelig med hele saken. Hundrevis av seere som reagerer på sexlekene i «Trekant» har ingen betydning for den jevne NRK-sjef, mens en tilfeldig hsterisk humanetiker får gjennomslag.

Reaksjoner på fyll, sex og banning kommer oftest fra kristenfolket. De viser robust motstand mot nettopp kristne i NRKs organisasjon. Et lite pip fra en følsom ateist derimot, krever øyeblikkelig aksjon.

All journalistikk står for verdier av et eller annet slag. NRK har vist oss sine. De er veldig lydhøre overfor hedninger der inne i vårt største mediehus.

FØRST PUBLISERT I VÅRT LAND FREDAG 7.11.2013

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #151

Bjørn David Bratlie

15 innlegg  4874 kommentarer

?????

Publisert over 6 år siden
Erik J Augestad. Gå til den siterte teksten.
Dette, og denne tråden, er uansett et godt eksempel på at religion og religiøse personer bør holde sine klamme hender langt unna offentlige råd og utvalg !

Hei

Det du egentlig mener er vel at livsyn og personer med livsyn bør holde sine klamme hender langt unna offentlige råd og utvalg?  Eller hvordan vil du begrunne at ditt livsyn er bedre enn mitt eller hvilken som helst ellers?

Kommentar #152

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

Ta deg en bolle

Publisert over 6 år siden
Erik J Augestad. Gå til den siterte teksten.
Er det noen her som er overrasket over at denne krinkastningsrådet-dama er tidligere strotingsrepresentant for "kristelig folkeparti" ?

Du verden så overrasskende og sjokkerende. Å så KrF da, nei tenk. Dette var virkelig ille.

Det er sikkert verdens undergang.

Kommentar #153

Erik J Augestad

7 innlegg  250 kommentarer

"Ateisme" er ikke et livssyn

Publisert over 6 år siden

og heller ikke en "isme" i filosofisk forstand.

Det synes å være vanskelig for mange kristne her å forstå et så enkelt forhold som dette:

Som ateist svarer jeg "nei" på ett enkelt sørsmål: Tror du på gud ? Jeg svarer nei fordi ingen har til nå fremført noen som helst vitenskapelige overprøvbare beviser for at en enste gud finnes.

Som ateist tror jeg på det vitenskapen har beviser for i den virkeligheten jeg lever i og i den grad det er et livvsyn er det bedre enn å bygge sitt livvsyn på "overtro, myter og gamle tekster".

Kommentar #154

Bjørn David Bratlie

15 innlegg  4874 kommentarer

Det gjør jeg også...

Publisert over 6 år siden
Erik J Augestad. Gå til den siterte teksten.
Som ateist tror jeg på det vitenskapen har beviser for i den virkeligheten jeg lever i

Det gjør jeg også, som kristen. Forøvrig er kommenteran din i klasse med: God dag mann, Økseskaft. Du har altså et livsyn og hvorfor mener du det er mindre klamt eller mer rasjonelt og fornuftig enn det kristne?  Det er helt sikkert en sosial konstruksjon ifølge dine egne bekjennelser. Det er iallefall en viss sjanse for at kristendommen  er noe mer enn det.

Kommentar #155

Erik J Augestad

7 innlegg  250 kommentarer

Du feiger ut

Publisert over 6 år siden

Hvis du med "det gjør jeg også, som kristen" sier at du også tror på vitenskapen, men legger til at "Det er iallefall en viss sjanse for at kristendommen er noe mer enn det." så viser du en mangel på hva jeg prøver å si. Poenget mitt er at det er dette dette klamme eller som du sier "noe mer", som du umulig kan ha noe bevis for. Noe pluss noe tomt er fortsatt noe.

Du sier også "Du har altså et livsyn", det sa jeg ikke at jeg hadde. Jeg sa " i den grad det er et livvsyn", det er ikke det samme.

Du missfortår findamentalt når du tror jeg mener det å tro på vitenskapen er "helt sikkert en sosial konstruksjon ifølge dine egne bekjennelser." Jeg har ingen bekjennelser.

Kommentar #156

Bjørn David Bratlie

15 innlegg  4874 kommentarer

Feiger ikke ut..

Publisert over 6 år siden
Erik J Augestad. Gå til den siterte teksten.
Jeg har ingen bekjennelser.

Neida, jeg feiger ikke ut. Ingen bekjennelser og intet livsyn. Det er bare så pussig at en ateist kan si så mye rart og inkonsekvent uten å forstå det.  Det kan jo være forklaringen på hvorfor sekulariseringsprosjektene gjennomført av ateister i Europeisk historie stort sett har vært blodige og mislykket. Er den type irrasjonalitet du her viser frem noe felles for ateister? Det kan se slik ut i alle de tråder jeg har fulgt med på her inn hvor ateister her bidratt.  Hva slags menneske er du egentlig når du ikke har noen bekjennelser, intet livsyn og ikke forstår at alle ateisters forestillinger og tankeunivers er ene og alene sosiale konstruksjoner?

Kommentar #157

Gjermund Frøland

10 innlegg  6999 kommentarer

Sosiale konstruksjoner

Publisert over 6 år siden
Bjørn David Bratlie. Gå til den siterte teksten.
Hva slags menneske er du egentlig når du ikke har noen bekjennelser, intet livsyn og ikke forstår at alle ateisters forestillinger og tankeunivers er ene og alene sosiale konstruksjoner?

Og alle de troendes forestillinger og tankeunivers er ikke sosiale konstruksjoner?

Kommentar #158

Bjørn David Bratlie

15 innlegg  4874 kommentarer

Sosiale konstruksjoner

Publisert over 6 år siden
Gjermund Frøland. Gå til den siterte teksten.
Og alle de troendes forestillinger og tankeunivers er ikke sosiale konstruksjoner?

Hvis du leser min kommentar nr 154 så ser hva jeg mener.  Livsyn basert på Guds non-eksistens er helt sikkert sosiale konstruksjoner og ikke noe mer.  Livsyn basert på en eller annen Guds eksistens har en viss sjanse for å være noe mer, forutsatt at bevisstheten om denne Gudens eksistens har en indre sammenheng.

Kommentar #159

Erik J Augestad

7 innlegg  250 kommentarer

Jeg har ingen bekjennelser i kristen forstand

Publisert over 6 år siden

Jeg trodde du ville forstå det. Dessuten, som jeg har sagt før, å være ateist er ikke et livssyn, kun et svar på ett enkelt spørsmål og ikke noe mer. Det er dere kristne som prøver å få det til noe mer, eller mindre.

Når det gjelder "Det er bare så pussig at en ateist kan si så mye rart og inkonsekvent " må jeg be om eksempler på noe pussig of inkonsekvent jeg har skrevet. Jeg representerer ingen andre ateister enn meg selv og er uenig med andre ateister hver dag. Hva andre ateister måtte mene er derfor irrelevant.

Når det gjelder "Det kan jo være forklaringen på hvorfor sekulariseringsprosjektene gjennomført av ateister i Europeisk historie stort sett har vært blodige og mislykket." så må jeg også be om eksempler. Albania er det eneste erklærte ateistiske landet i europas historie, og ja, jeg er enig i at i den grad det var et "sekulariseringsprosjekt" så er jeg helt enig i at det var "mislykket".

Som sagt, hva andre ateister måtte skrive her er ganske irrelevant; jeg mener det jeg mener uansett.

Jeg har "livssyn", men det har ingenting å gjøre med at jeg er ateist, men jeg mener også at alles "forestillinger og tankeunivers", også ktistnes, for det meste er sosiale konstruksjoner?

Den religiøse dimensjonen du kansje vil bringe inn, er kun et tomt skall uten innhold og vitenskapelig bevis.

Kommentar #160

Bjørn David Bratlie

15 innlegg  4874 kommentarer

Åpenbart har det noe med saken å gjøre...

Publisert over 6 år siden
Erik J Augestad. Gå til den siterte teksten.
Jeg har "livssyn", men det har ingenting å gjøre med at jeg er ateist,

I så fall har du liten eller ingen forståelse av hva livsyn er eller vilken funksjon det har. Så lenge noen, dvs. ganske mange andre menesker har et livsyn som innkluderer en gud eller flere må du finne deg i at din ateisme er en del av ditt livsyn.  Men det ser ut til å være vanskelig å forklare deg slike elementære ting. Om det skyldes manglende evner eller om det skyldes ateistiske fordommer som begrenser tanken vet jeg ikke men jeg mener helst dette siste.  Dere ateister ser ut til å ha en felles irrasjonalitet og fordomsfullhet som gjør det vanskelig å følge en tankerekke.

Kommentar #161

Erik J Augestad

7 innlegg  250 kommentarer

Ateister stemmer på alle partier på Stortinget.

Publisert over 6 år siden

Bare det faktum tilsier at det å være ateist ikke er et ensartet "livssyn" slik du prøver å definer det til.

Å sammeligne en ateist med en kristen er ganske drøyt. Mitt poeng er at jeg bygger mitt liv på en vurdering av virkeligheten rundt meg. Ditt kristne livssyn bygger på en fabrikert virkelighet, avskyelige regler og løgn.

I stedet for å tillegge meg et "livssyn" jeg ikke deler, hadde jeg satt pris på om du kunne fremføre et eneste bevis for at grunnlaget for ditt livssyn er sant.

Du har helt rett i at jeg har fordommer; jeg er ganske fordomsfull overfor mennesker som mener at det å bygge sitt liv på myter, løgner og en gammel bok er bra! Historien er full av eksempler på at det ikke er bra, men farlig !

Kommentar #162

Bjørn David Bratlie

15 innlegg  4874 kommentarer

Du forlanger det umulige.

Publisert over 6 år siden
Erik J Augestad. Gå til den siterte teksten.
I stedet for å tillegge meg et "livssyn" jeg ikke deler, hadde jeg satt pris på om du kunne fremføre et eneste bevis for at grunnlaget for ditt livssyn er sant.

Ingen kan bevise sin livsyns sannhetsbeskaffenhet med bevis slik man benytter ordet i naturvitenskapelig betydning.  Dette vet kristne veldig godt, men det ser ut til at ateister med sine sekulariseringsprosjekter ikke innser dette. Det tidvis se ut som om man forsøker å klistre ordet vitenskap til sine egne livsynspreferanser for å gi dem den nødvendige autoritet.  Dette er selvsagt noe ordentlig vrøvl selvom det i fristende.

  Problemet ditt er imidlertid at du stiller et spørsmål som ikke kan besvares, både fordi du ikke aksepterer argumentasjonen for mitt ståsted og at du ikke hverken kan eller vil begrunne ditt eget livsynståsted.  Det hele ender oppmed at du kritiserer andre for noe du ikke er villig til å ta et oppgjør med i eget liv.

Konklusjonen på vegne av deg er enkel og er som følger: Siden du er ateist og derav følger at du ikke mener universet med alle dets naturlover og mangfold hverken er ønske, villet eller skapt, så er universet som sådan meningsløst.  I det meningsløse univers er jo åpenbart enhver sosial konstruksjon like meningsfyllt eller meningsløs. Slik sett kan ikke ateister kritisere AT noen tror på noe som helst. Enhver tro eller relgion handler da om det samme som ditt livsyn handler om for deg, nemlig ditt eget behov og ønske.  Svaret fra deg er da antageligvis at du forholder deg til naturvitenskapelig erkjennelser.  Det underlige da er at det gjør jeg også som kristen men da innenfor et begrenset området.  Jeg lar f.eks. ikke naturvitenskapen bestemme hvorvidt musikk er meningsfyllt eller ikke.

Kommentar #163

Erik J Augestad

7 innlegg  250 kommentarer

Hva vet du om hva jeg tror om universet ?

Publisert over 6 år siden

Når du konkluderer med at "Siden du er ateist og derav følger at du ikke mener universet med alle dets naturlover og mangfold hverken er ønske, villet eller skapt, så er universet som sådan meningsløst"

Det at du skriver slik er et godt eksempel på det mange kriitne debatanter gjør her inne; å tillegge meg meninger jeg ikke har eller ikke kan vite noe om hva jeg mener om; som om universet.

Når det gjelder det du kaller mitt "livssyn" så har det ikke noe med "eget behov og ønske" å gjøre, men om viteskap og sannhet.

Du har rett til å tro på hva du vil. Du kan gjerne tro på julenissen, Tor med hammeren eller denne jesus figuren, men du har ikke rett på dine egne fakta. Fakta, eller vitenskapelige funn, er det de er uansett om du tror på dem eller ei. Dette synet bekrefter du faktisk selv med en selvmotsigelse når du sier: "at det gjør jeg også som kristen men da innenfor et begrenset området". Det finnes ikke et "begrenset område" i vitenskapen. Vitenskapen gjelder på ALLE områder, uansett om du tror på det eller ikke.

Ditt eksempel med musikk viser også med all mulig tydelighet hvor lite du fortår av vitenskap og den vitenskapelige metode. Det finnes faktisk vitenskapelige metoder som kan forklare og"bestemme hvorvidt musikk er meningsfyllt eller ikke" for deg hvis du vil vite det.

Kommentar #164

Bjørn David Bratlie

15 innlegg  4874 kommentarer

Så venter jeg med spenning

Publisert over 6 år siden
Erik J Augestad. Gå til den siterte teksten.
Siden du er ateist og derav følger at du ikke mener universet med alle dets naturlover og mangfold hverken er ønske, villet eller skapt, så er universet som sådan meningsløst

Så venter jeg i spenning på hvordan du som ateist begrunner det meningsfylte i et gudløst og intellingsløse univers.

Kommentar #165

Gjermund Frøland

10 innlegg  6999 kommentarer

"meningen"

Publisert over 6 år siden
Bjørn David Bratlie. Gå til den siterte teksten.
Så venter jeg i spenning på hvordan du som ateist begrunner det meningsfylte i et gudløst og intellingsløse univers.

Det som virkelig er meningsløst, er hvis vi eksisterer for å være i samfunn med en "høyere intelligens" og å tilbe denne.

Kommentar #166

Gjermund Frøland

10 innlegg  6999 kommentarer

Greit!

Publisert over 6 år siden
Bjørn David Bratlie. Gå til den siterte teksten.
Livsyn basert på en eller annen Guds eksistens har en viss sjanse for å være noe mer, forutsatt at bevisstheten om denne Gudens eksistens har en indre sammenheng.

Alle guder går, så lenge de har en indre koherens.

Kommentar #167

Bjørn David Bratlie

15 innlegg  4874 kommentarer

Korrekt nok..

Publisert over 6 år siden
Gjermund Frøland. Gå til den siterte teksten.
Alle guder går, så lenge de har en indre koherens.

Korrekt nok og derfor er debatt-tråder som er etablert av herværende Davidsen/Søvik langt mer fruktbare og rasjonelle enn de som trekkes opp av Fri Tanke/HEF/gammlekommunister o.l..

Kommentar #168

Rolf-Erik Pedersen

17 innlegg  1884 kommentarer

Utrolig nok...

Publisert over 6 år siden
Bjørn David Bratlie. Gå til den siterte teksten.
Korrekt nok og derfor er debatt-tråder som er etablert av herværende Davidsen/Søvik langt mer fruktbare og rasjonelle enn de som trekkes opp av Fri Tanke/HEF/gammlekommunister o.l..

...så er min gamle far humanetiker OG høyremann, Bratlie!!!  Ja - du leste rett (i den grad du er i stand til å lese da), han er altså ikke - rpt. IKKE - kommunist.

Med et gangsyn så snevert som ditt så må du vel bli både gul og blå, Bratlie?  Eller er det "relgionen" (som du har fått for deg at det skrives) som har tatt fra deg alt som smaker av sunt vett?

Kommentar #169

Olav Nisi

145 innlegg  4829 kommentarer

Likestillingsministeren

Publisert over 6 år siden

Hva har likestillingsministeren  med hvilke plagg eller symboler som brukes av nyhetsopplesere i TV ? Ingenting, naturligvis.  Og hun hadde da heller ikke brydd seg om det bare var dette lille korset.  Men så kom hun til å tenke på våre nye landskvinner. Og da stiller saken seg naturligvis helt annerledes. Slik den også gjør for en del av de faste bidragsydere på VD Debatt.

Kommentar #170

Bjørn David Bratlie

15 innlegg  4874 kommentarer

Jeg vil gjøre oppmerksom på...

Publisert over 6 år siden
Rolf-Erik Pedersen. Gå til den siterte teksten.
Med et gangsyn så snevert som ditt så må du vel bli både gul og blå, Bratlie?

Det er grunn til å gjøre oppmerksom på at de gamle høyrefolk hadde en viss respekt for andres livsyn og de hadde uansett ikke som politisk konsept å gjøre statsmakten til en gudserstatning. Han hadde antageligvis en forståelse av å skille mellom livsyn og politikk.  Poenget mitt i mange av innleggene går dere hus forbi og jeg  forstår ikke hvorfor. Man kan gjerne være ateist men man kan ikke samtidig unndra seg livsynskritikk fordi man som ateist påberoper naturvitenskapelig belegg for sitt livsyn eller ikke vil redegjøre for sitt livsyn.  Men det viktigste er statsmaktens mandat for ateister. Her er dere mildt sagt unnlatende, uvitende og tildels dumme og ufrie. Sist ute i den debatten er legers reservasjonsrett mot å delta i abort. ( Fosterfjerning eller fosterdrap eller hva man nå skal kalle det. ) Ser man på sekulariseringsprosessen rundt dette spørsmålet er det noe som har gått fullstednig galt. Begrepet frihet må ha et reelt innhold. Her er det altså høyt utdannede personer som faktisk mener at personlig frihet ikke er tillatt når andre krever statsmaktens voldsmonopol til fordel for egen verdipreferanser.  Uansett sekulariseringsgrad i samfunnet så må man forstå at man kan ikke etablerer vantette skott mellom statsmaktens etikk, livsynsetikk og personlig etikk.  Verden består av personlig relasjoner og statens skal gjøres til et redskap for det menneskelige hos borgerne. Ateisters sekulariseringsprosjekter via statsmaktens mandat har alltid endt opp med at staten etterhvert begynner å leve sitt eget liv, uten livsynsforankring. Når statsmaktens representanter sier at de jobber på vegne av statens etikk og legger seg selv til side mellom 8 og 16 er det grunn til å rope varsko.  Jeg vet om mengdevis av samfunnsidioti pga. av dette hvor staten rett og slett stjeler og misligholder sine moralske forpliktelser ovenfor borgerne pga. dette.  Staten er den hellige ku og resultatet er at steinrøyser fra før 1537 har landets aller beste rettsvern, langt foran for barn som stues i trange rom i barnehager.  Selv griser har bedre rettsvern enn fostre og barn i barnehager i dagens Norge. Samtidig innbillder man seg at Norge er verdens beste land å bo i.  Ja, Norge er verdens beste land å bo i, for slavesjelene av statsmakten. For de livsynsløse og gudløse. Men for de frihetselskende er det ikke slik.  

Toppen av dumhet i dagens samfunn er oppslagene om Bent Høies vedskjul som er ulovlig bygd. Hvilken regelrytter, statsmaktens slavesjel og byråkratinevrotisk sosialidiot evnet å bringe dette inn i den offentlige debatt?  Det finne neppe mer kvalmende tema i samfunnsdebatten enn dette. 

  Selvsagt er det ubehagelig å bli gjort oppmerksom dette og selvsagt vil ingenting skje med dette før samfunnet av en eller anne grunn kollapser fordi paralellsamfunnene etableres.

Kommentar #171

Erik J Augestad

7 innlegg  250 kommentarer

Til Bjørn David Bratlie

Publisert over 6 år siden
Hva er det som får deg til å mene at de eneste alternativene til hva man kan mene om universet enten er det du tror eller at det er "gudløst og intelligensløst" ?   Spørmålet er: Hvordan mener du et univers ville ha sett ut dersom det var "gudløst og intelligensløst" ?
Kommentar #172

Per Arne Brandal

147 innlegg  504 kommentarer

Dagsrevyens Einar Lunde uenig i korsnekt

Publisert over 6 år siden

- Korset har vært en del av vår kultur i hundrevis på hundrevis av år, og det må vi ikke være redde for å vise, sier Lunde.

Kulturarv

- Vi er nordmenn, og dette er en del av vår kulturarv, slår han fast.

- Jeg sier ikke at vi ikke skal respektere andres kultur. Og vi har alle tiders innvandrere i dette landet. Men i møtet med andre kulturer er det viktig å være bevisst på og godt skolert i sin egen kultur, ellers kan den bli visket helt ut. Denne skoleringen må mediene være med på, mener Lunde.

Mer i Dagbladet.

..........

Tiltredes.

Kommentar #173

Lars Randby

159 innlegg  5721 kommentarer

Han om det

Publisert over 6 år siden
Per Arne Brandal. Gå til den siterte teksten.
Vi er nordmenn, og dette er en del av vår kulturarv, slår han fast.

Her vil jeg vel påstå som han at jeg er norsk og ikke han. For det er ikke alle nordmenn som har kors og kritendom i sin kultur og da snakker jeg ikke om nordmenn som har fått sitt borgerskap etter at de først har hatt et annet.

Så "vi nordmenn"  er nok en myte, ikke nordmenn men vi.

Kommentar #174

Erik J Augestad

7 innlegg  250 kommentarer

Kultur betyr ikke sannhet

Publisert over 6 år siden

Det at vi har drevet med noe lenge, brukt et kost som et symbol, eller det at vi tror på det som står i en gammel bok, eller det at det er mange som gjør det, betyr ikke at noe av det er bra eller enda mindre at det sant. Det tilsier heller ikke at vi bør fortsette å gjøre det.

Mest leste siste måned

Sårbar og synlig
av
Ragnhild Mestad
rundt 1 måned siden / 2534 visninger
Behov for et blikk i speilet?
av
Shoaib Sultan
19 dager siden / 1133 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
rundt 1 måned siden / 777 visninger
Minner fra en sommerkirke
av
Anita Reitan
12 dager siden / 638 visninger
Full krise i Mali
av
Hilde Frafjord Johnson
18 dager siden / 595 visninger
Tåkelagt
av
Liv Osnes Dalbakken
3 dager siden / 498 visninger
Brokete Brasil
av
Hildegunn Marie Tønnessen Seip
10 dager siden / 477 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere