Verdidebatt

Kan man stole på en kristen journalist ?

Da denne NRK "journalisten" Siv Kristin Sællmann sa: "Jeg er kristen", fikk det meg til å stille meg noen spørsmål om kristne journalister generelt og denne kristne journalisten spesielt. Spørsmålet er: Kan man stole på en kristen journalist ?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Ved å offentlig bekjenne seg som kristen har Siv Kristin Sællmann bekreftet at hun setter overtro og overnaturlige egenskaper hos et overnaturlig vesen over virkelighet og sannhet.

Hun kunne like godt sagt at hun trodde på julenissen eller Tor med hammeren. Det ville vært like troverdig og hun ville hatt like mye bevis for at de finnes som at hennes gud finnes; eller jesus for den del.

Journalister skal være uavhengige og bygge sin rapportering på fakta og Vær varsom plakaten. En bekjennende kristen journalist må nødvendigvis bryte med begge disse prinsippene.

NRK har hatt regler mot bruk av religiøse symboler lenge.

Derfor var det en for svak reaksjon av NRK da Sællmann kun ble bedt om å ta av seg korset. Hun burde heller blitt bedt om å levere inn sin oppsigelse.

Da Sællmann unnskyldte seg med å si at det kun dreide seg om et kors på 1,4 centimeter og endatil sa at korset kun er et kulturelt symbol som "alle bærer", viste hun med all mulig tydelighet at hun har misforstått noe vesentlig.

Det er ikke størrelsen på korset Sællmann vil bære som forteller meg at hun, som alle kristne, lever sitt liv på en illusjon. At mange personer i Norge gjør det samme er et Argumentum ad Populum; dvs. det at mange personer tror på den samme illusjonen, gjør den ikke sann.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt