Verdidebatt

Sensur av folkemeningen

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg viser til en nyhetsside på dagen.no

der Dagen og Dagbladet så å si går sammen om å offe seg over hvor forferdelige uttalelser som kan komme fra folket, og hvilken ulidelig oppgave det er å holde kontroll på hordene. Debattråder må stenges for alle de forferdelige meninger som folk har.

Som sannhetsvitne brukes en stipendiat ved Universitetet i Oslo, Lene Auestad. Hun siteres på at " det ville vært en fordel med strengere føringer på hvem som slapp til i den offentlige debatten."

Eksempler på det som kalles rasistiske- og/eller hatytringer er ifølge Dagen:

«De kan jo bare flagge ut og åpne tv stasjon i Uganda», (VG nett).

«No må dem våkne (regjeringa). Kor i h... skal vi vike for utlendingene, skal ikke de bøye seg etter oss? Når dem kjem t våres land».

Joda, det kan sikkert leses både hat og rasisme ut av dette - av rette leser.

Jeg for min del ser bare en frustrasjon i utsagnene. Jeg ser en bekymring fra mennesker som tenker framover i tid. Hvilket samfunn etterlater vi til våre etterkommere?

Jeg er redd for at mennesker som ikke uttrykker sitt syn i riktige akademiske vendinger er forhåndsdømt i offentlige fora, og dessverre blir tillagt meninger som de ikke har.

Men mest av alt er jeg redd for at mennesker som Auestad skal få for mye makt. "Føringer for hvem som skal slippe til i debatt" - jeg grøsser bare ved tanken.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt