Verdidebatt

Nåde kun igjennom..

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.
Kristi rettferdighet.

Ef 2:5
gjort oss levende med Kristus, vi som var døde ved våre overtredelser. Av nåde er dere frelst.

Rom 6:14-15
For synden skal ikke få herske over dere, for dere er ikke under loven, men under nåden. Hva så?      Skal vi synde siden vi ikke er under loven, men under nåden?

Langt derifra!

Rom 3:25-31
Ham stilte Gud til skue i hans blod som en nådestol ved troen, for å vise sin rettferdighet, fordi han i sin langmodighet hadde båret over med de synder som før var gjort. Ved dette ville Gud vise sin rettferdighet i den tid som nå er, så han kunne være rettferdig og rettferdiggjøre den som har troen på Jesus. Hvor er så vår ros?

Den er utelukket. Ved hvilken lov? Gjerningenes lov?

Nei, ved troens lov.

For vi er overbevist om at mennesket blir rettferdiggjort ved tro, uten lovgjerninger. Eller er Gud bare jøders Gud? Er han ikke også hedningers? Jo, han er også hedningers Gud, så sant Gud er én, han som rettferdiggjør de omskårne av troen og de uomskårne ved troen. Opphever vi så loven ved troen?

Langt derifra! Vi stadfester loven.

Dette viser at sakramentene stort sett er bare tull og slik de settes frem er de til for å sette folk inn under trelldom igjen. Jo det er noen som Gud har innstiftet og det er Nattverden til minne (Luk 22:19) om Jesu blod/ liv og eneste offerdød og vi har ekteskapet og Sabbaten i fra skapelsens dager men ellers er det ingenting. Alle verdens "hellige" rituelle handlinger som nådemiddel etter den kristne lære er innstiftet av Kirken og ikke Gud. Kirken er ikke Menigheten/ fellesskapet omtalt i skriften, kirken er ett gudshus med sitt sogn. Dette gudshus har sitt presteskap og har sin egen form for struktur i ett hus. Derfor er også avlat, messeplikt, katolsk nattverd, etc. men også presteskap ett trelldomsmiddel for folket. Begrunnelsen er gitt her over i Guds eget ord.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt