Verdidebatt

Statsministeren stifter lokallag for AP i Spania

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Helt ok at folk flytter til Spania!

Våkner i morges til  dagsnytt og statsministerens stemme fra middelshavskysten. -Det er helt ok at folk flytter til Spania. Det er hyggelige mennesker i dette landet – og et deilig klima!

Jeg lengter umiddelbart sørover. Jeg har ofte vært lykkelig i Spania. Jeg bodde ett år i Sevilla. På det tidspunkt var jeg eneste nordmann i byen. I dag er mye annerledes.  Stoltenberg er i Spania for å fortelle velgerne hjemme og ute at det ikke bare er FRP som bryr seg om de som forlater landet av en eller annen grunn. Han besøker Costa Brava og er i områder som huser titusenvis av nordmenn. Torrevieja har flere nordmenn enn en middels stor norsk by. Her er det stemmer å hente!

Det er gledelig at statsministeren viser seg som en sann europeer. Ja, for hvorfor skulle det ikke være ok at mange nordmenn slår seg ned i Spania? Spanierne er jo kjempehyggelige ( og helsetjenestene fortsatt rimeligere enn i Norge..)

Enda bedre ville det vært om vi fikk mange spanjoler til å slå seg ned i Norge. Problemet er at de trives dårlig her. Fordi vi er ikke fullt så kjekke – og dessuten så er det kaldt her. De spanjoler jeg har kjent i Norge  reiser hjem når anledningen byr seg.

Man kan bare lure på hvor hyggelig spanjolene synes nordmenn er. Det er lite med dialog, såvidt jeg vet. Spanjolene undrer seg kanskje mest over at så mange nordmenn er istand til å forlate sine familier i Norge  De kan  se på alle utlendingene og til tider mene at det hele virker veldig trist, stusselig og ensomt.

Det er kanskje ikke bare greit å tilhøre Spanias fritidsklasser, og da kan det kanskje være litt greit å gå på politiske møter i det nyopprettede lokallaget til norske AP.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt