Verdidebatt

Fornekter norsk kultur

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Nå har vel begreper som egenkulturhater og fonektere av norsk kultur så langt vært forbehholdt en gruppe gudløse og en påstått intelligensia på venstresiden i norsk politikk. Spørsmålet er om dette egentlig er riktige grupper å peke på som fornektere av norsk kultur.

Kulturer er stadig i endring også den norske. Er norsk kultur den flertallet erkjenner i dag eller er det kulturen flertallet påstått erkjente for 50 eller 150 år siden.

Debatten går ganske høyt når det kommer til omskjæring av gutter. Debatten om omskjæring av jenter har forlengst stilnet av da den norske kulturen har sagt klart fra gjennom lovverket at slik er forbudt og folkemoralen har sagt at det er en barbarisk, uetisk og moralsk forkastelig handling.

En del ser ut til å forkaste den norske kulturen som ikke har i seg hverken omskjæring av gutter eller jenter. Det kan virke som om disse har konvertert til enten islam eller til jødedommen som jo ikke er norsk flertallskultur.

Er da ikke det en fornektelse av vår norske kultur at man jobber steinhardt for at ikk-norsk kultur skal få aksept og legitimitet innen flertallskulturen. Hva blir så det neste, rituell slakt etter fremmedkulturers religiøse påbud.

For den norske kulturen og lovverket denne har arbeidet frem og vedtatt tillater ikke slik rituell slakt. Der har den norske kulturen sagt at dyrevelferden går fremfor religiøse menneskeføleler i andre kulturer og religioner.

Ja vi kan virkelig spørre hvem som er de egentlige egenkulturhaterne og fornekterne av den norske kulturen. Hvem som har i sin midte quislingen.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt