Verdidebatt

Debattantenes mål

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Mulig det bare er meg men det virker som om vi rett og slett ikke evner å holde oss til sak uten å blande inne person. Det kan virke som om noen mener at det å plastre overskriftene i sine innlegg med navn på personer enten de er her på Verdidebatt eller ikke er helt på sin plass.

Noen ganger kan det sikkert være det og er det sitater er det jo ofte på sin plass å nevne navn. På den annen side er det ulike måter å gjøre det på. Man kan si at XXXX sa/skrev dette men, etter min mening, vil det være ryddigere om man siterte det man ønsker å få frem og så henviser til opphav for eksempel i parantes.

Det vil gjøre at vi fokuserer langt mer på tekst og sak enn det vi gjør på person.

Generalisering kan også være berettiget men det er ikke mer smakelig eller saklig å skrive ateister er/mener enn det er å skrive romfolk er/mener eller krisne er/mener for dette er grupper av individer med et hav av variasjon.

Vi har forsåvit hatt mange debatter hvor det har vært diskutert debatteknikk og kjøreregler. Like fullt ser det ut til at det ikke blir annet enn en evig debatt som ikke fører til noen endring.

Har man en så dårlig sak at eneste måen å snakke den opp på er å rakke ned på andre kan man jo stille seg spørsmål ved om slike tråder i det hele tatt fortjener kommentarer. Mulig det er en løsning for å bedre debattene. Noen vil sikkert føle at dette er fortiing og herskerteknikk men selv om det er ytringsfrihet er det ikke noen plikt å høre på alt som ytres.

Det er kan hende ikke så rart at ganske mange holder seg borte fra debatt på nett, det er synd for vi går alle glipp av et mangfold av meninger vi kunne ha lært noe av.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt