Verdidebatt

Credo

"Jeg anbefaler sterkt norske aviser å gjøre det samme", skriver kommentator i Stavanger Aftenblad Sven Egil Omdal i sin lørdagskronikk "Ingen plass for antifakta".

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Som utgangspunkt har artikkelforfatteren benyttet delvis fallerte Los Angeles Times som eksempel. Miljøvernminister Sylvi Listhaug ville angivelig ikke fått spalteplass her med sitt tidligere markerte ståsted om at klimaendringene er noe SV har funnet på for å plage folk.

Men Omdal er ikke så opptatt av klimaendringene denne gang som at media generelt - det være seg papirutgaver eller ikke - ikke lenger må ta inn stoff hvor inneholdet ikke underbygger eller motsier slikt som er bevist, og som argument benyttes altså påstander og tvilen fra klimaskeptikerne (Omdal stiller ikke spørsmål ved hvorfor klimaviterne ikke er 100% sikre).

Framtidens media vil altså ha en "bredde" som er begrenset til ikke å motsi vitenskapelig beviste fakta.

Men man trenger ikke mye fantasi for å se hva som kommer i kjølvannet: Det vil bli forbudt i skrift og tale å gi uttrykk for påstander som ikke er bevist eller kan bevises. Subjektive oppfatninger som er dårlig dokumentert går rett i bosskurven til ansvarlig redaktør.

Og Gud - han må simpelthen vekk, for han kan ikke bevises.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt