Verdidebatt

Gjør som Gud - bli menneske!

Dette er overskriften på en preken jeg hørte i sin tid. Husker ikke hva vedkommende snakket om, men husker overskriften. Så da lager jeg en preken selv.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

"Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile. Ta mitt åk på dere og lær av meg, for jeg er mild og ydmyk av hjertet, så skal dere finne hvile for deres sjel. For mitt åk er godt og min byrde lett." - Matt 11:28-30

"Å elske Gud er å holde hans bud. Og hans bud er ikke tunge." - 1 Joh 5:3

Jesus sa at hans åk er mildt og behagelig - i motsetning til vanskelig, hardt og bittert. Han sa også at hans åk er gjennomførbart. Det står til og med at vekten på hans byrde er lett. Åk og byrde betyr hva Jesus vil at vi skal gjøre og ikke - hans lære. Alt dette får du på den greske grunnteksten.

Kjenner du deg igjen i disse versene? Eller er kristendom blitt slitsomme greier? Jesus kom til jorden for å leve som et menneske. Gud i kjød, som det står. Han kom ikke til jorden for å leve som Gud, for å si det slik. Han hadde en menneskekropp. Begrensninger. Han ble sliten og måtte hvile. Sove. Han svettet. Hadde til og med angst ved et tilfelle. Når han ble fristet i ørkenen, måtte han ha hjelp av engler for å bli styrket. Han gråt noen ganger - og var glad andre ganger. Han også kjente på hvordan det var å møte utfordringer. Han ble elsket og hatet. Akkurat som oss. Han tillot seg å være menneske.

Kanskje noe av problemet ligger i at du forsøker å gå utover dine menneskelige begrensninger? Forsøker du å leve som Gud himself? Det blir vanskelig og tungt. Ja, umulig. Behold din menneskelighet. Overlat til Gud å være Gud. Gjør som Gud - bli menneske! Det gjorde Jesus.

Ha en lett og behagelig dag under Jesu åk og byrde, som er mulig å gjennomføre!

:)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt