Verdidebatt

Hjermanns nye kunnskap

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Barneombud Reidar Hjerman ønsker kontroll med trossamfunns opplæring av barn, og mange reagerer negativt på slikt.

– Man bør ikke diskutere hijab uten også å diskutere alle former for religiøs tvang mot barn i Norge. Det er faktisk slik at vi i vårt land har mange religiøse grupper, de fleste av dem kristne, som insisterer på at barn skal uttrykke foreldrenes religion på ulike måter som kan være problematisk for barn, sier Hjermann til Aftenposten.

Spørsmålet er om vi bør bli overrasket over slike uttalelser. Hjerman vet som de aller fleste av oss hva islam går ut på. Han vet at vi der snakker om tvang i en form som er helt ekstraordinær, der barn lærer å hate jøder, de som spiser svin osv. Hjerman vet at islamske radikale har brukt barn som redskap i krig, noen gang som selvmordsbombere.

Hjerman vet at islam er en totalitær religion med fravær av tilgivelse og nåde.

Hjerman vet at æresdrapene på kvinner er en naturlig konsekvens av islam lære om ære og synd.

Hjerman vet dette.

Men Hjerman har i den senere tid lært noe mer. Han har lært at kristne ikke ser forskjell på islam om kristendom. Han hører kristne si at islam er en fredens religion. Han leser at sjefredaktør Simonnes i Vårt Land hevder at som islam har sine ekstremister, har også kristne sine. Han hører at kristne ledere hevder at islam er en fredens og kjærlighetens religion akkurat som deres kristne tro.

Er det til å undres over at barneombudet ønsker å ha kontroll med hva som skjer i søndagsskolen dersom det er kristne selvmordsbombere som utdannes der? For når vi hører hvordan kristne dialogmestere beskriver sin tro i dag, er det uten å peke på nåde, tilgivelse og frihet, men snarere med henvisning til islam og forståelse for krenkelse og terror.

Når kristne ikke lenger vet hva de tror på, men må ha åndelig påfyll fra muslimske aktivister, er det ikke annet å vente enn at barneombudet ønsker å komme på neste søndagsskolesamling for å lære mer om moderne kristendom. Den ligner åpenbart mer på islam enn det han selv lærte på barneskolen.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt