Verdidebatt

Underskriftskampanje om helvete

I denne underskriftskampanjen ønsker flere av oss her inne på VD å fremme opplysning i Den norske kirke. At ikke bare ett syn skal vektlegges i dette temaet, men at de ulike tolkninger historisk og globalt, skal bli en naturlig del i talene.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hvorfor er dette viktig? Jo, fordi den globale kirke tolker temaet fortapelse på forskjellige måter. I andre spørsmål i Bibelen er dette viktig for å kunne sammenlikne, for så å gjøre seg opp en mening. Dette er ikke mindre viktig i spørsmålet om helvete. Jeg har vektlagt de tre hovedtolkningene:

1) Evig pine.

2) At alle kommer til himmelen.

3) At de kristne kommer til himmelen, mens de ikke troende vil bli utslettet.

Vi ønsker ikke å sette munnkurv på noen. Tvert imot! Men å bare forkynne én variant, og unnlate å opplyse om de andre mulighetene, er å sette munnkurv på andre tolkninger om temaet. Overskriften på kampanjen er "Avskaff helvete!". Dette er enkeltes syn. Men som allerede forklart, skriver du under på folkeopplysning - ikke fortrengelse av ulike tolkninger.

Er dette nødvendig? Ja, fordi medlemmer i kirken trenger å være trygge på at det er lov å ha sitt syn på saken og ikke bli motarbeidet av de andre.

Er ikke prester og DNK seg dette bevisst? Både ja og nei. Jeg har gått i flere menigheter hvor bare én tolkning har blitt presentert. Dette gjelder også DNK. Og vi vil som sagt at alle kortene skal på bordet. Først da er det mulig for kristne og ikke troende, å avgjøre i et så vanskelig spørsmål som emnet fortapelse er.

Varigheten er ca 45 dager. Så rundt den 23/11 i år vil underskriftene bli tilsendt DNK.

PS! Dette er ikke en kritikk av Den norske kirke. Bare en appell om det jeg allerede har forklart i innlegget.

PPS! Og om du er enig i denne kampanjen, så del gjerne linken på din Facebook side eller andre steder på Internett.

Takk for din deltakelse!

:)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt