Verdidebatt

Kristen?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Sann kristendom

 

Kristendom er den som Jesus Kristus stiftet ved Sin dåp, korsfestelse og til sist åndens falle på hedningene, det på forhånd profeterte år 33 e. Kr.. Den nye pakt gjelder. Dan. 9:24, Luk 3:21-23, Matt 27:50-51 og Apg 11:4, Apg 11:18.

Derfor er kristendom En tro som er grunnet på Jesu lære og ett levesett som ligner Hans liv.

Kristendommens navn kommer i fra Antiokia. Apg 11:26 Og da han hadde funnet ham, førte han ham til Antiokia. Et helt år var de sammen i menigheten der og lærte en stor skare. Det var i Antiokia disiplene først ble kalt kristne.

Χριστιανός Christianos khris-tee-an-os ' From G5547; a Christian, that is, follower of Christ: - Christian.

Kristi disipler kaller seg for brødre, troende og hellige. Gal. 1:2, 2 Kor. 13:11-12, 1:1.
Hvor mange kristne finnes det i denne verden? Hvis vi leser skriften og ser hva den forteller er det sannsynlig, eller lett å trekke den slutning at store deler av denne ikke er sanne kristne/ etterfølgere men utvannet og iblandet hedenske og vantro lære. Jesus sier sann kristendom er dette: 

Joh 17:3 Og dette er det evige liv, at de kjenner deg, den eneste sanne Gud, og ham du utsendte, Jesus Kristus.

Vi må eie rett kunnskap om den sanne Gud i Herrens ord, om Hans vesen og Hans egenskaper. Det hjelper lite å tilbe ett foster i egen forestilling om Ham. Vi må bli personlig bekjent med Jesus som vår Lærer, lege, profet og som vårt store offer. Vi må kjenne Hans lidelses samfunn og Hans oppstandelses kraft. Vi må kjenne Ham som vår Yppersteprest i Himmelens Helligdom og til sist som vår Skaper, Konge og Gud. Vi må ha en personlig og individuell Frelser som kan gi oss evig liv.

Å tro vitnesbyrdet, lov og ord, ha tillitt til det og med det lytte til Ham i dette.

Joh 10:14

Jeg er den gode hyrde. Jeg kjenner mine, og mine kjenner meg,

Joh 10:27

Mine får hører min røst, jeg kjenner dem, og de følger meg. 

Er dette noe som er alminnelig i denne verden?

Joh 1:10-11 Han var i verden, og verden er blitt til ved ham, og verden kjente ham ikke.

Han kom til sitt eget, og hans egne tok ikke imot ham.

Kristendommen gis bort på denne måte:

Heb 9:14

hvor meget mer skal da Kristi blod - han som i kraft av en evig Ånd bar seg selv fram for Gud som et lyteløst offer - rense vår samvittighet fra døde gjerninger så vi kan tjene den levende Gud!

Tit 3:5

frelste han oss, ikke på grunn av rettferdige gjerninger som vi hadde gjort, men etter sin miskunn, ved badet til gjenfødelse og fornyelse ved Den Hellige Ånd,

Vi trenger altså den Evige Ånd, sammen med Kristi liv/ blod og Han åpenbarer den slik for disse:

Luk 10:22

Alle ting er overgitt til meg av min Far. Ingen kjenner til hvem Sønnen er, uten Faderen, og hvem Faderen er, uten Sønnen og den som Sønnen vil åpenbare det for.

Luk 10:21

I samme stund frydet han seg i Den Hellige Ånd og sa:

Jeg priser deg, Far, himmelens og jordens Herre, fordi du har skjult dette for vise og forstandige, og åpenbaret det for umyndige. Ja, Far, for slik skjedde det som var til velbehag for deg.

Disse to vers er verd å tenke dypt over:

1Pet 2:12

La deres ferd blant hedningene være god, så at de, skjønt de baktaler dere som ugjerningsmenn, likevel må prise Gud på den dag når han besøker dem, fordi de ser de gode gjerninger dere gjør.

Matt 7:23

Men da skal jeg åpent si til dem:

Jeg har aldri kjent dere. Vik bort fra meg, dere som gjorde urett!

Dette kan sammenlignes med utvannet melk, det ser ut som melk men er det ikke når man smaker på det som er.

Vi kan kjenne falsk og sann kristendom om vi kjenner Ham. Johannes sier i Johannes kapittel 7, vers 17. Om noen vil gjøre hans vilje, da skal han kjenne om læren er av Gud, eller om jeg taler av meg selv.

Hedningene betraktet kristne slik ifølge Nordisk Conv.-Lex., Art. "Kristenforfølgelser". "Som Gudsfornektere fordi de ikke hadde templer og gudebilder. For mennesker var de farlige for staten fordi de avholdt seg ifra offentlige anliggender og ikke ville vise keiseren den sedvanlige avgudshyllest."

Sammenlign så dagens katolske kristenhet og andre kristne grupperinger i forhold til Guds ord og historien. Husk også at under Keiser Nero ble Paulus og Peter drept. Nero anklaget kristne for å sette fyr på Rom men det gjorde han selv for å felle de sanne kristne.Den sanne kristendom bringer kjærlighet til Gud og vår neste, rett ut sagt slik:

1Joh 5:2-3 På dette kjenner vi at vi elsker Guds barn:

når vi elsker Gud og holder hans bud. For dette er kjærligheten til Gud at vi holder hans bud. Og hans bud er ikke tunge.   

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt