Verdidebatt

Domstolene og de religiøse

De religiøse får særbehandling av systemet i Norge. Hvorfor skal en sektleder slippe unna og ofrene slite i årevis etterpå? Det hadde hjulpet at en dommer slo hammeren i bordet og avgjorde saken i rettssalen.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Vi har alle hørt om avhopperes erfaring med en sekt. Og ledelsen slipper alltid unna. Og jeg trenger ikke å skrive om hvilke sjelekvaler og år med terapi offere må utsettes for i ettertid.

Hvor lenge skal politikere stikke hodet i sanden?

Enkelte religiøse vil si at dette er "forfølgelse" av de kristne. Tullprat! Andre religiøse vil si at dette er helt nødvendig for å oppnå fred i sinnet. Forsoning. Terapi. Oppreisning.

For slike ledere dukker opp i hver generasjon. Og spesialbehandles. Slipper alltid unna. Det rekker lenge å nevne de som allerede har tatt sitt eget liv i møte med sekter.

Vi som har brent oss på dette skulle gjerne sett at noen talte vår sak også. Om ikke alle har mitt syn på saken - dra sektlederen inn for domstolen - så tror jeg mange er enige om at dette ikke kan fortsette.

Foreldre mister barnet sitt til en slik leder som kidnapper psyken til barnet//ungdommen deres. Disse foreldrene er maktesløse fordi det ikke finnes lover i dette landet de kan bruke mot slike onde ledere.

Noen politikere som leser dette og vil gå til handling for en gangs skyld? Lage lover som ikke diskriminerer offere og belønner onde lederes virksomhet. Religiøst drap på personen/personligheten i et menneske i et slikt system, ja, dette skal få gå upåaktet hen. Hvor ofte leser vi i VG om at en sektleder får sitt møte med dommeren?

I USA har man avprogrammering av sektmedlemmer. Og der får ikke slike religiøse ledere operere uten følger.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt