Kjell Arne Norum

60

Et helt hjerte

I dag tenker jeg på disse ordene av Jesus: ”Du skal elske Gud av hele ditt hjerte.”

Publisert: 1. okt 2013

Det er kjente ord. Men hva betyr de egentlig? Det må blant annet innebære å ikke holde noe tilbake for Gud. Ikke gjemme noe bort. Ikke holde tilbake noen del av livet der Han ikke får være Herre.

Den dagen jeg ble prest, fikk jeg et oppdrag. Jeg skulle ”kalle menigheten til sann omvendelse, levende tro og et hellig liv”. Det er det jeg gjør nå. Jeg skriver disse linjene. Ikke til menigheten akkurat, men her på Verdidebatt. Jeg kaller deg som leser, til en sann omvendelse, levende tro og et hellig liv!

Er det noe som er viktigere for en prest enn dette? Én ting: Å leve etter det selv.

Noen vil sikkert reagere på at jeg bruker et ord som å ”kalle” noen andre. Jeg gjør det likevel, ikke fordi jeg har noen overhøyhet over andres liv, men i troen på Gud er god og at den veien han fører oss på, er den beste.

Å gi Gud bare en del av livet sitt, det er en dårlig forretning. Det er en slitsom sak. Det blir som å stå med ett ben i sin egen, lille båt og ett ben på land. Det går ikke bra i lengden. Dessuten er det svært slitsomt. Det er ingen glede å finne i det.

Jesus kaller oss til å være helhjertet. Til å la ham være selve orienteringspunktet i livet. Det er befriende å satse! Å ta et valg. Å la troen forme livet.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere