Verdidebatt

Barn - for en hver pris.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

"Vi ønsker oss barn, men kan ikke få det siden vi som par er sterile. Lovverk og adopsjonsregler stopper oss i å adoptere et barn, så hva gjør vi da? Jo, vi går til et byrå som tilbyr egg, og velger ut en tilnærmet perfekt kvinne som eggdonor. Så går vi videre og finner en annen kvinne som er villig til, mot klekkelig betaling, å bære fram barnet som blir unnfanget - for så å gi barnet til oss etter fødselen. "

Det voksne paret får det de ønsker seg. Et barn.

Barnet får ikke det mest naturlige i verden; sin biologiske mor. Barnet får aldri bli kjent med kvinnen som bar det i sin kropp gjennom ni måneder. Bevegelsene og stemmen barnet hører, blir brått borte når barnet gis bort til det paret som har bestilt det.

Det er åpenbart at mange mennesker mangler evnen til etisk og moralsk refleksjon, ikke har en våken og godt fungerende samvittighet.

Det verste av alt er allikevel at vi som samfunn ikke sier klart nei til en slik utnytting av barn og kvinner, at vi ikke makter å stoppe dem som mangler evnen til berettighet skyldfølelse og skam i å gjennomføre sine egoistiske og hensynsløse valg.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt