Verdidebatt

Judas fulgte Jesus men gikk fortapt.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hei

Jeg ville ta opp noe som gjerne kan berøre enhver troende. Det å leve som en troende i dag er ikke alltid like lett. Mange blir forvirret over forskjellige skriftsteder som Bibelen tar opp.Noen tolker det på en annen måte, en man gjør selv. Men hvem er det som gir oss den visdommen? Får vi visdommen av oss selv? heller får vi visdommen av Guds ånd? Da Jesus vandret på jorden så ble Han gitt hvert ord han skulle tale ut av Faderen. Han talte som regel i lignelser til folket, slik at de kunne danne seg et bilde på hva Han mente. Da Jesu forlot disiplene så ville vi bli sendt en talsmann, som skulle gi oss den visdom Jesus hadde, slik at vi kunne forstå det enkle budskapet i Bibelen. Å bli frelst i dag er det samme som å bli født på nytt.

Jesus sier rett fram joh 3.3. Jesus svarte og sa til Ham sannelige sannelig sier jeg deg. den som ikke blir født på ny. Det er det samme som å bli frelst, kan ikke se Guds rike. Det betyr at den som ikke er født på nytt kan ikke fatte hva som blir gitt oss av visdom i ånden,eller hva vil det  tilbringe vårt liv. Det vil si livet blir ikke anderlede kropslig har mann hatt blå øyne fra før så vil man fremdeles ha blåe øyne:)Du kan gjerne sammenligne dette med å bo på en hytte, uten vann , så plutselig så får man innlagt vann. Da åpner man kranene og vannet veller ut. Da kan man både dusje, og bli ren og drikke av livets vann:) Det er jo det som skjer i vårt hjerte, da Jesus kommer inn i vårt hjerte. Vi blir dusjet av jesus, og vårt hjerte blir rent og det dufter godt. Det som var skitten i hjerte blir rent av blodets renselse som pumper rundt og gjør hjerte hvit som sne. Skiten renner av, og synden blir tilgitt. Hjerte er no rent og vi er rettfedrdige begrunn av vår tro på sønnen, og vi kan no drikke ferskt vann fra springen hver dag, fra den levende brønnen som er fra Gud:) Det som no skjer med vårt hjerte at kjærligheten flytter inn. Det er en forandring i kraft av Guds ord. Vi kan komunisere med Jesus på en annen måte en før, slik at vi blir ledet fram mot målet. Det er den nye fødselen i våre liv. Det skjedde med disiplene også når de motok frelsen.

Men hva skjedde med Judas som levde så nær Jesus hver dag? Han var jo også frelst han trodde på Jesus. Han ble en betrodd mann, da han fikk være kasserer. Jesus viste jo da at Judas ikke var å stole på. Han ble vist tegn og under, og fikk se mange ting som et normalt menneske ikke kunne se. Judas trengte ikke å gå fortapt han hadde et valg enten gå inn i rollen, eller la være. Det kan man se på Peter som fornektet Jesus , han angret seg og vendte om i fra synden. Det gjorde ikke Judas. vi kan faktisk leve veldig nær Jesus og selv da går fortapt. Det er Judas et godt eksempel på. Hvorfor gjorde ikke Jesus noe? kan man gjerne tenke. Men Jesus gjorde mer en noen annen. Han viste Judas kjærlighet og nåde i det praktiske livet, formaning og oppmuntring, men det prellet liksom av på Judas. ville ikke høre på det øret hjertet tok i mot. Er det slik med mange av våre trossøsken i dag også. vi vandrer med Jesus, men alikavel så  kan man vandre langt borte fra Jesus og alikavel tro at man er nær, i vår hverdag. Judas levde sitt liv i løgn. Hvor mange av oss lever i løgnen uten å omvende seg i dag blant trosøsken??

JUDAS HADDE MANGE MULIGHETER TIL Å OMVENDE SEG, MENS HAN GIKK MED JESUS PÅ VEIEN, MEN HAN GJORDE IKKE DET OG GIKK FORTAPT MED SYNDEN I SITT LIV, SÅ NERME JESUS, MEN HJERET VAR LAGT BORTE.

Judas tok for lett på synden. Det var synden som holdt han borte fra å ha samfunn med Gud. Han trengte bare å si noen ord med sitt hjerte. Mer trengtes ikke til å bli forløst i fra syndes forbannelse. Han viste at Jesus var svaret på hans bønner. Jeg tror det er flere av oss kristne som lever slik som Judas i dag, og den som lever slik kan gå fortapt selv om man er frelst fordi man prioterer å leve i synden istede for å leve med Jesus uten fordømmelse, Istede så lever man i fordømmelsen og fobannelsen, Selv om man er frelst. judas levde i kjødet. slik mange av oss troende gjør i dag for det er ikke annderledes i dag som på Judas tid. Det er gjerne på tide å ta Guds ord på alvår. Judas ble ikke spart selv om han var en god venn med Jesus. Da judas kysset Jesus på kinnet og kalte han min venn. så måtte jo Judas tenk på konsekvensene av å leve i synden, men han vendte ikke om Han tok ikke de nødvendige stegene til Jesus, før det var for sent, dette er et bilde som man må ta på alvår. Judas var med Jesus så og si hver dag.

Lignelsene forteller oss veldig mye om hvordan vårt kristne liv skal spire og vokse. Og lignelsene forteller oss også om hvordan frelste ikke vil greie seg, begrunn av de spiser av andre kilder som ikke gir vekst, men fortapelse. Se på lignelsen om såkornet. Hvor mange av kornene greide seg, og vokste opp i den gode jorden? Jo et. Alle hadde blitt gitt lik utgangs punkter. Hva skjedde med de andre? Lignelsen om de ti jomfruer, der bare fem som slapp inn i Himmelen. om talentene ja det finnes mange lignesler som forteller om de frelste som ikke nådde fram til himmelen de mistet fokuset og sovnet på veien, gikk tom for olje. Likheten med alle disse var at alle var frelste i utgangs punktet. slik er det i dag også vi kan si hva vi vil. men det vil få store konsekvenser for den troende når man lever i synd og ikke gjør opp. Judas er et svært godt eksempel på dette.

LIGNELSEN jESU KOM MED VAR EN ADVARSEL TIL OSS TROENDE, TAR VI DETTE PÅ ALVÅR I DAG? NEI HVORFOR SIER JEG DET.

Jo fordi aldri har det vært mer umoral blant de troende i dag en før. på hvilken måte da. jo man har sluppet in det kjødet vil ha og det det trakter etter. synd. hva mener du , jo man mange lever i dagelige synder slik paulus gjorde han var tyv. noen er bægjerer andre og leve ut sine lyster i hor, noen lever i samboeskap noen lever sitt liv på løgn mange er ikke lys og salt. uten at de vender om i fra dette. Judas måtte betal for sin synd som Han ikke gjorde opp, han våknet ikke i tide. Her er det håp enno så lenge man er våken . Vårt fokus må være helt og holdent på Jesus. sky synden som pesten. den enest måten å holde den unna på.i blodet kraft

Vær våken brødre og søstre høst i den rettte tid, så i den rette tid. slik at hjerte blir bevart og vårt sinn blir godt bevoktet slik at synden ikke får næring i våre liv.

MVH

Rune

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt