Kjell Bjarne Sandvik

19

Tunnel syn det er farlig det!

Publisert: 29. sep 2013


Det er mye tummel kjøring her i Norge, landet vårt ser vel innvendig ut som en gaudaost. Det sverre er det slik iblant oss mennesker også, er vi føres kommet inn i et miljø er det plent umulig og se å forstå når noen andre andre tenker andelenes. Det gjelder de kristne likeså som mann i gata, det er bare det som menes i den klubben som er riktig, ta oss kristne til et eksempel vi bar bibelen som vår rettesnor. Stort sett alle i Norge idag kan lese og bibelen er vel den mest leste boka også her i landet, men da jeg vart en kristen i 79 var det i alle fall 8 menigheter som levde etter sine pavers doktriner.(Skriver paver da jeg ikke vet navnene på hver enkelts menighets grunnlegger) Alle har de den samme bibelen å lese og de leser de samme setningene men allikevel altså, en slik stor uenighet. Tunnel syn bare det de selv er opplær til er riktig, hva bibelen sier gjelder ikke.

Nett likedan er det i politikken også, her også gjelder i hvilket miljø du kommer ifra, at noen andre kan mene noe annet en de selv er uhørt, i alle fall er det de mener helt feil det er bare vi som har fasiten her. Ta for eksempel Krf sin alkoholpolitikk, oppigjennom alle det år har vi hørt at tilgjengelighet og pris setter ned konsumet. Ja tilsynelatende har vel forskning vist det, men sannheten er at det i stedet har gidd grobunn for en storstilt kriminalitet. Her hjemme som hjemmebrenning, ifra Sverige at bander spesialiserer seg på smugling av sprit, vin, øl og sigaretter. Storstilt smugling ifra ferieturistene som kommer hjem ifra utlandet og harriturer med med store busslaster over grensa der det bli sett dett igjennom fingrene av tollerne bare det er godt bortstuet. + att man kriminaliserer hotell og restaurantbransjen for prisene er så stive at skal de overleve og tjene penger må de ty til smuglervarer. Dette er noe en kan få se hvis en våger å bryte ut og stikke hodet opp av tunnelen så en får se noe av den virkelige verden. Hadde vi oppført oss som et normalt land hadde det lukrativ med å drive disse kriminelle geskjeftene mer eller mindre opphørt. Så med enklere tilgang og billigere varer her hjemme er det selvklart hadde det reelle konsumet vært kjøpt her hjemme i Norge er det selvklart at statistikken hadde pekt oppover men kanskje det reelle forbruket allikevel vært en nedgang. For har du engang kjelleren full av sprit som er allerede betalt hadde du drukket mere en om du gikk på polet her hjemme og kanskje kjøpte en og en.

En annen tunneldebatt er den om snik islamisering, hadde bare folk våget seg til å titte litt hva som foregår på utsida av tunnelen kunne vi hatt det mye fredeligere med hverandre, jeg var på en slik liten titt i dag. Har nettopp googlet ordet sharialover i Norge, England og Danmark og det bør alle som er her inne på nettet gjøre også for det er milt sakt skremmende. Alle politikere burde vært tvunget til det for det har villet forandret dere syn på mye, ja så fremt de ikke vil ha sharialover her i landet også da. Det blir for naivt å tro at det som er skjedd i Danmark og i England ikke vil skje her hjemme også. Google også Islams hensikt og ta rede på hva den går ut på så forstår dere bedre hvorfor noen reagerer så sterkt

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere