Verdidebatt

Hvem skal roses, hedres og æres, og hvordan?

LES 1 Korintierne 12:20-25 ! Slike som tjener med Guds ord og som selv holder dem nøye blir eldste i Herren. Det er slike som har vokst opp til ham som er hodet Kristus. Disse skal aktes dobbel ære verd, formaner Paulus.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

De eldste som er gode forstandere, skal aktes dobbelt ære verd, mest de som arbeider i tale og lære. 1.Tim. 5:17

Den ringe og foraktede skal æres med rosende ord og beskyttes, slik at alle lemmene kan ha den SAMME omsorg for hverandre. Så ingen får så mye ros i en Levende Guds forsamling, enn den som ikke skjønner at det egentlig var litt flaut å få så mye ros.

Når vi roser den ringe og den vi blues ved , og denne er så liten og uten forstand, at han ikke forstår at denne rosen er for å dekke det VI blues ved, så blir det ikke så stor kamp om ros og ære fra de som skjønner å tjene med Ordet. Dette blir derfor en kraftig mur og motstand mot avind. For hvem vil da roses og æres med ord?

Å rose opp i skyene den som er aktverdig og tjener i Ordet og læren, er ikke å ære ham, men å fortelle ham at vi egentlig blues ved ham. Er han da uten forstand, så vil han ikke merke dette, men ta den imot som de minste og de vi blues ved.

Men hvordan gi den dobbel ære som arbeider i tale og lære, og som man tror er en eldste? Det gjør du best ved å gå bort å gjøre som han sier. Han æres av de som lyder det Ordet han tjener med i den Hellige Ånd.

Når du sitter og lytter oppmerksomt og rent, og gir ham rett i ditt hjerte og med munn, så ærer du ham! Når du så går bort å gjør som han lærer deg, så ærer du ham dobbelt.

"Begynner vi atter å gi oss selv skussmål, eller mon vi, således som visse folk, trenger til skussmålsbrev til eder eller fra dere?

Dere er vårt brev, innskrevet i våre hjerter, kjent og lest av alle mennesker, idet det blir vitterlig at dere er Kristi brev, til blitt ved vår tjeneste, innskrevet ikke med blekk, men med den levende Guds Ånd, ikke på stentavler, men på hjertets kjødtavler. 2 Korintierne 3:1-3

Disse forhold er lett å fatte for den som har øre å høre med. Men for andre er dette gjerne dårskap, ja, galskap. Men Guds dårskap er visere enn menneskene, og Guds skrøpelighet sterkere enn menneskets største krefter.

Så slutt å ros og skryt av den du mener er eldste og som tjener deg med Ordet! For det gjør du ikke ved å rose og skryte av ham, men ved å gi han rett i det han lærer og gå bort å gjøre som han sier.

Den vi blues ved dekker vi med ros og skjuler hvordan egentlig ser ut.

Den som mener han har vokst til ham som er Hodet for menigheten, skal imidlertid settes under nøye observasjon, slik at læren ikke blir spottet, og Guds navn vanæret. Gå så bort og gjør som han sier, om enn ha ikke skulle gjøre det selv. For i læren bor både Faderen og Sønnen for den som praktiserer den.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt