Kjell Bjarne Sandvik

19

Kan vi ha det slik i Landet?

Publisert: 27. sep 2013

Fortiden holder forhandlingene om vårt lands politikk de neste 4 år på så det kviner i svingene. Politikk må vi nødvendigvis ha men skal den avgjøres av skitne triks  og to skrikerunger som tilsammen har bare ca 11% av stemmene, er det demokrati. Valg etter valg er denne seansen, vi snakker stykt om hverandre å til l slutt er det det lille roret som styrer hele greia, nesten. Demokrati i mitt hode er etter prosenrer, ikke etter hva jeg har truet til meg, manipuler av media og all sitkastingen som florerer,det er ikke vårt land verdig. Spør du meg er det alt for mange partier som får slippe til å hyle, hvilken arbeidsro får en regjering som skrikerunger i huset? Får bære over med mine karakistikker for dette kommer rett ifra levra. Kan ikke se at i det nåværende system vil noen regjering få fred til å drive sin politikk, imange høve blir det  kompromiss på kompromiss, må da finnes et mere rettferdig system der ute?

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Leif Lysvik

43 innlegg  706 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden

Vi kan vel ikke ha det slik i Landet at alkohol skal flyte fritt, at en skal avvikle de viktigste reguleringsmekanismene vi har som pris og tilgang. Vi kan ikke ha det slik i Landet at vi ikke tar miljøtrusselen på alvor – og forstår at klimaendringer er menneskeskapt. Vi kan vel ikke ha det slik i Landet at vi ikke skal bruke av vår overflod på bistand og internasjonal solidaritet. Vi kan vel ikke ha det slik i Landet at vi skaper fremmedfrykt og stempler utsatte grupper som kriminelle….

Slik vil vi vel ikke ha det i Landet?

 

 

 

Kommentar #2

Kjell Bjarne Sandvik

19 innlegg  667 kommentarer

Svar til Leif Lysvik!

Publisert nesten 6 år siden

Leif skriver;

Vi kan vel ikke ha det slik i Landet at alkohol skal flyte fritt, at en skal avvikle de viktigste reguleringsmekanismene vi har som pris og tilgang. Vi kan ikke ha det slik i Landet at vi ikke tar miljøtrusselen på alvor – og forstår at klimaendringer er menneskeskapt. Vi kan vel ikke ha det slik i Landet at vi ikke skal bruke av vår overflod på bistand og internasjonal solidaritet. Vi kan vel ikke ha det slik i Landet at vi skaper fremmedfrykt og stempler utsatte grupper som kriminelle….

Mitt svar:

Hei Leif har du vært noe i utlandet? Det har jeg og jeg har drukket min del av spriten der ute også, men jeg lærte noe av det. For det første såg jeg sjelden noen av landets borgere som var fulle de var flittige arbeidsmaur. Såg en fulle folk der ute var de normenn og svensker. Lærte noe annet også, selv om butikkene flommet over av billig sprit, var det helt vanlig og lovlig å brenne heimbrent for de tjente mere på det. Hvem var det som var fulle nordmenn? Her hjemme er spriten så dyr og utilgjengelig at der skaper krimminelle. Her på berget er det forbutt å brenne, men det brennes over en lav sko, å det selges i kanner. Andre stikker en tur til sveige og hamstrer der, mye mere en kvota er kriminelt men man ser igjennom fingrene når store busslaster suser over Svinesundbrua. Det skaper krimminelle bander som smugler sprit, øl og tobakk inn i landet, våre restrikssjoner skaper slik grobunn. Nevner også resturangsbransjen blir krimminelle pga våre restrikssjoner, kan vi ha det slik.

miljøtrusselen på alvor – og forstår at klimaendringer er menneskeskapt.

Ja så var det klimaet da, her har jeg ikke mye kompetanse men. Kull, olje og gass, nei også ved er vel de kildene som forurenser mest men det er også disse produktene som har brakt oss hit vi er idag, uten disse har det vært tilbake til hest og kjerre, å det vil vi jo ikke. Først av de var vel ved, i Afrika og på Røros brukte de mye ved og det skapte ørkner og store felt med snauhogst. Bare ved til fyring og fremdrift hadde snart sendt verden i uføre så vi fann kull, nei så beleilelig. Men det var ikke nok så det rene kildevann blei en kilde til velstand, men vannet tok slutt det også og vi var på leting etter nye kilder. En dag fann verden olje og gass å hvor velferden for noen skaut fart og verden utviklet seg å det blei behov for mere og verden fortsette å utvikle seg. Det nye nå er vindkraft, en utømmelig kilde som kunne ha skaffet strøm til hele landet men nei da, de skjemmer og dreper fugler å da så. Som vi ser har vi ikke kunnet vært foruten noen va de kildene her er omtalt, personlig er jeg hellig overbevidt at Gud har lakt dem der for at de skal brukes. En annen sak er om disse kildene blir forvaltet på riktig måte, har grådighet medført at olje og gassen blir for dårlig renset, hvorfor blir ikke vindmøller utnyttet til sitt potensiale. Vi kan vel med rette si at klimaendringer er menneskeskapt, men det er ikke råvaren i seg selv som er årsaken.

Vi kan vel ikke ha det slik i Landet at vi ikke skal bruke av vår overflod på bistand og internasjonal solidaritet.

Ja bistand skal vi fortsette med å gi og bistand blir det om ikke småpartiene er med også, men ikke til dispoter som holder landet i krig og sult å der pengene går til nye våpen istedet for mat til folket. Internasjonal solidaritet blir det ikke slutt på om Frp blir med i regjeringen heller.

Vi kan vel ikke ha det slik i Landet at vi skaper fremmedfrykt og stempler utsatte grupper som kriminelle….

Mange krimminelle kommer bare til Norge for å bedrive kriminalitet å de får ingen sympati ifra meg, alle som er reelle flykninger og vil underkaste seg Norsk lov er velkommne, tror jeg alle parti mener. Kommer de uten papir er de her ulovlige og veien hjem kort hvis de ikke kan gjøre rede for hvem de er, utsatte grupper får du utdype litt.

Nei det er sent så du får ha en God helg!

Mvh Kjell B.

Kommentar #3

Magnus Leirgulen

66 innlegg  3964 kommentarer

Nu blir det schwong på gamle Norge

Publisert nesten 6 år siden
Kjell Bjarne Sandvik. Gå til den siterte teksten.
Såg en fulle folk der ute var de normenn og svensker. Lærte noe annet også, selv om butikkene flommet over av billig sprit, var det helt vanlig og lovlig å brenne heimbrent for de tjente mere på det. Hvem var det som var fulle nordmenn?

 

Hei !    Her kommer en etterlysning i siste setning ovenfor.  "Hvem var det som var fulle normenn ?"

Den som bidra med opplysninger om hvor de savnede befinner seg, kan regne med dusør - i form av et smilefjes :-))

 

Når det gjelder frislepp av hjemmebrenning kan det også nå hende at vi går mot lysere tider. Timingen er perfekt nå når Frp. og Sandvik får store muligheter i den nye regjeringen. _ _ _ (o-:)

Kommentar #4

Leif Lysvik

43 innlegg  706 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden
Jeg får lete fram et gammelt apparat fra mine forfedre når FrP gir frislepp på hjemmeproduksjon. Nesten trist når en ikke forstår at norsk alkoholpolitikk er svært vellykket, vi har blandt dett laveste forbruket i Europa, en politikk jeg mener er viktig å videreføre.
Kommentar #5

Kjell Bjarne Sandvik

19 innlegg  667 kommentarer

Hei Magnus og Leif!

Publisert nesten 6 år siden

Påenget er ikke at jeg vil ha mere brennvin flutende, påenget er at det blir ikke mere fyll om det gjør det heller. Kommer det mere og billigere kanskje vi får bukt med noe av kriminaliteten ikring spørsmålet. Kanskje den ulovlige grensehandelen med Sverige minsker. Kanskje det blir slutt på den store smuglingen  ifra utlandet når vi kommer hjem ifra ferie. Kanskje vi får bukt med noe av den ulovlige hjemmebrenningen. Kanskje lettere tilgang og billigere varer her hjemme veier opp det staten taper når masse flere kjøper det de drikker her hjemme, for drikke vil de uansett. Vanskelig å forstå når det kommer ifra en kristen, men jeg har levd mine år i verden og vet bedre en de fleste som har levd sine hele liv trykt på et bedehus eller i et annet forsamlingslokale. Verden får seile sin egen sjø, men vi kristne får gjort mye mere for avholdssaken ved å gå ut med evangeliet eller å krangle oss imellom om politikk.

Kommentar #6

Magnus Leirgulen

66 innlegg  3964 kommentarer

Lov og ulov

Publisert nesten 6 år siden
Kjell Bjarne Sandvik. Gå til den siterte teksten.
Kanskje vi får bukt med noe av den ulovlige hjemmebrenningen.

 

Da har du hermed lansert en ny form for demokratisk styring.  Nemlig Kanskjedemokratiet. Spørs om du får partiet ditt med på dette.

Men en ting har du klinkende klart rett i. Dersom det blir gjort lovlig å produsere hjemmebrent vil det bli totalt slutt på den ulovlige brenningen, det skal du ha.

Kommentar #7

Magnus Leirgulen

66 innlegg  3964 kommentarer

(o-:)

Publisert nesten 6 år siden
Leif Lysvik. Gå til den siterte teksten.
Jeg får lete fram et gammelt apparat fra mine forfedre når FrP gir frislepp på hjemmeproduksjon.

 

Da finner vi nok også de fulle nordmenn, og kanskje en og annen svenske i forbifarten.

Kommentar #8

Kjell Bjarne Sandvik

19 innlegg  667 kommentarer

Kanskje kanskje, kanskje?

Publisert nesten 6 år siden

Ja alt er bare kanskje men det er ikke hovedpoenget heller, hovedpoenget er at det ikke vil bli noe mere drikking av det heller. Og kanskje, kanskje, kanskje kan vi få bokt med noe av det kriminelle omkring det også. Begrensningene bør heller komme på kontrollen og utstedingen av bevilgninger, holder de ikke reglene er der kroken på døra og boten så stor at de tenker seg om to ganger for å selge til mindreårige. Og boten for de som kjøper til de mindreårige også så stor at det frister ikke å gjøre det, men å sette inn tiltak som virkelig hjelper er det aldri gehør for, men å gjøre masse mennesker kriminelle bryr de seg lite om, fy.

Kommentar #9

Leif Lysvik

43 innlegg  706 kommentarer

Pris og tilgjengelighet

Publisert nesten 6 år siden
Pris og tilgjengelighet er de to variablene som påvirker forbruket av alkohol. Det er et faktum. Med økt forbruk øker de uheldige konsekvensene av alkohol.
Kommentar #10

Kjell Bjarne Sandvik

19 innlegg  667 kommentarer

Svar til Leif Lysvik!

Publisert nesten 6 år siden

Du skiver; Med økt forbruk øker de uheldige konsekvensene av alkohol.

Mittsva svar; Er vel ikke vanskelig å være enig i den argumentasjonen, men igjen det jeg vil frem til er at lettere tilgjengelighet og billigere sprit nødvendigvis ikke vil høyne konsumet men bare en forflytting av hvor man kjøper varen som igjen kan gir en posetiv følge, nemlig mindre kriminalitet ikring kjøpet. Tar man bort gevinsten med det kriminelle, vil det nødvendig vis bli mindre kriminalitet som igjen frigjør resusser til annet bruk.

Kommentar #11

Leif Lysvik

43 innlegg  706 kommentarer

Feil

Publisert nesten 6 år siden
Vi har solid forsking på at bedre tilgjengelighet øker forbruket - likeså har vi forsking som viser at reduserte priser øker forbruket. Med denne kunnskap trenger vi ingen eksperimenter. Dette kan du diskré fortelle partiet ditt.
Kommentar #12

Kjell Bjarne Sandvik

19 innlegg  667 kommentarer

Jeg må le!

Publisert nesten 6 år siden

Klart det at når tilgjengelighet og priser senkes vil forbruket øke, sier jo seg selv det at når salget flyttes til Norge ifra utlandet er en naturlig kondekvens at konsune stiger her hjemme, den totale mengden vil være noenlunde stabil. Så må du slutte å gnåle om mitt parti, jeg stemmer Frp ene å alene grunnen at de har et reeilt forhold til Israel. Det alene veier mye mere en hvillet parti en stemmer på.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere