Verdidebatt

Steinerskolen okkult? Whatever?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I Vårt Land i går sto det en artikkel om Steinerskolens okkulte grunnlag...

Antroposofien i skolesammenheng fungerer slik at lærere og de "troende" i bevegelsen...de som har brukt tid og energi og blitt "frelst" på det de har funnet...disse vet hva som skal foregå i skolen, mens foreldre og elever har liten eller ingen kunnskap om at de har gjort et okkult skolevalg.

Nå er jo ikke dette noen nyhet som sådan, men Steinerbevegelsen har prøvd å gå stille i dørene hver gang noen drar i gang dette tema i media eller i offentligheten...og foreldrene flest er tause..slik har dette som regel kun blitt enveiskommunikasjon.

En gang på 80-tallet var jeg på jobbintervju på en antroposofisk institusjon for tilbakestående.  Jeg hadde da nylig blitt en åndsdøpt kristen.  Jeg kjente på forhånd at her måtte jeg være våken.  I intervjuet kom det fram at de som var tilbakestående i dette liv hadde en kjerne i seg som det var institusjonens målsetting å gi så mye næring som mulig via særlig kreative aktiviteter at personen i det neste liv fikk et bedret utgangspunkt...m.a.o. reinkarnasjon med "någgo attot." En pen, men åndelig på kollisjonskurs med den kristne tenkning.

Legger inn en link til wikipedia...dette er som sagt ingen nyhet, men det nye nå er at en skal forsøke å informere foreldre til de som har barn gående i denne okkulte skolen...og opplyse foreldre slik at de fullt ut vet hva de eventult skal sende barnet sitt til...

Nå vet ikke jeg hvem som sender sine barn på Steienerskolen, men de fleste vil vel få trøbbel med å akseptere det mer eller mindre skjulte grunnlaget denne skolen jobber etter enten foreldrene er ateister, humanetikere, ateisteer o.s.v.  Det blir vel igjen de som er tilhengere av teosofien, okkultisten og østens tenkning.

Men...i den praktiske hverdag...vil denne ervervede kunnskapen gjøre noen forskjell?  Vil foreldre hindre at deres barn går på en okkult skole eller er en der at det ikke er så viktig?  Hvilken respekt har mennesket av i dag for å ha nærhet tilog næringskilde i det okkulte?  Vil foreldre tro på budskapet eller har Steinerskolen en slags good will i visse samfunnsgrupper uansett?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt