Verdidebatt

Morna, Jens var starten på slutten for FrP makt i regjering

Siv Jensens primalhyl «Morna, Jens» var nok spikeren i kista for FrPs drøm om regjeringssamarbeid

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I 40 år har FrP samlet oppslutning med syt, kritikk og egoisme. Selve den bærende ideen med FrP er at vi skal betale mindre i skatt og avgifter – mens vi skal få mer. Som en enorm overkapasitet av sykehjem, overkapasitet av sykehussenger, billigere mer tilgjengelig alkohol, mer fart og mindre kontroll på veiene. Konstant mistro til alle mennesker som ikke i sjette generasjon er blond og blåøyd – og syting om at Norge bruker penger på u-hjelp og bistand.

Selv om 84 % av Norges befolkning er helt fremmed for disse politiske verdiene framstår Siv Jensen hun hadde vunnet valget og fått  blankofullmakt til å avskaffe politiske verdighet og anstendighet. I ekstase roper hun «morna, Jens» og hun tror tydeligvis at hun har vunnet valgt. Hvorfor har  ingen fortalt henne at hun har tapt 12 stortingsrepresentanter og gått tilbake 6,6 % i forhold til valget i 2009. Det er et parti som framstår helt useriøst, som ikke engang tar inn over seg at verden største utfordring - menneskeskapte klimaproblem.

I morgen setter de fire partier seg sammen for å sondere muligheten får å danne regjering, og for å styre Norge. Det blir nok en ny blåmandag for FrP - for FrPs verdier er uforenelig med konservative/ sentrumsorientert verdier og politiske idealer.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt