Verdidebatt

Morna Norge

Et vinnerbrøl fra Siv Jensen og en festbrems fra Ullevål stadion. Morna Jens og Morna Norge!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I en scene fra storfilmen E.T. - året etter at vi var verdens beste fotball-lag med 2-1 seier over England - roter helten fra verdensrommet rundt i vertsfamiliens garasje, finner en gammel skjorte som han stikker nesa borti, hvorpå E.T. med misfornøyd utenomjordisk stemme utbryter: "OLD SPICE"!

Og hvis Drillostilen anno 2013 skal sammenlignes med et av mange eksemplarer på en duftende deodoranthylle, så faller ihvertfall valget mitt på OLD SPICE, knapt nok noen bruker den lenger..

Sveits trener, Ottmar Hitzfeld med kallenavnet "Der General", skulle riktignok framsnakke Norge foran onsdagens match og sammenlignet oss med selveste Barcelona. Et lag som med andre ord spiller ball i hatt med all verdens storheter.

Vel, det duftet ikke akkurat Barcelona av Norge denne kvelden og gruppespillets ballbehandling så langt - etter nok en drømmetrekning til en EM/VM-kvalik - bærer ikke akkurat bud om fotballfryd fra nord. Og slik vil kanskje uke 37 i kalenderåret 2013 kun bli husket for sine to uFORGLEMMELIGE øyeblikk, et vinnerbrøl fra Siv Jensen og en 2x45 minutters festbrems fra Ullevål stadion: Morna Jens og Morna Norge!

Men fortvil ikke, selv Arne Scheie er i ferd med å riste av seg skuffelsen. For om åtte uker festes skiene på beina og verdens beste Barcelona-lag på snø, våre kvinner og menn, serverer vinterfest og seiersbrøl for et folk som er best - uten ball. GLED EDER(?!:)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt