Verdidebatt

Klimaet gir iskald skulder til FNs klimapanel

Fremtredende klimaforskere sier nå vi er på vei inn i en periode med global nedkjøling som kan vare helt til 2050. Dette har ført både til krisemøter i FNs IPCC samt at siste rapport derfra nå blir utsatt, i håp om bedre vær.., OUCH!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Dagbladet videreformidler i dag artikler fra britiske Daily Mail og Daily Telegraph der flere ledende klimaforskere nå sier vi er i en global nedkjølende trend, stikk i strid med hva vi lenge har blitt advart mot. Og det blir verre, for denne nedkjølende trenden kan vare helt til 2050.

Jeg er ikke klima-skeptiker, derimot er jeg IPCC-skeptiker, noe som har sammenheng både med den kraftige politiske slagside fra WWF og Greenpeace denne FN-organisasjonen og dens rapporter har - (som grundig dokumentert av den gravende journalisten Donna Laframboise, bok finnes på norsk) - samt at den ble grunnlagt av oljemilliardæren Maurice Strong, en mann med så dulgte og korrupte motiver for sin virksomhet i FN-systemet at han per idag er på rømmen fra FBI.

Kort sagt, dersom noen mener Hallerakkeren vår var en riktig rakker, så burde de heller ta en nærmere titt på denne mannen, som i praksis var FNs fungerende generalsekretær i en årrekke, og ledet Kofi Annan etter nesen akkurat dit han ville. Og kanskje du da vil finne ut at vi over flere tiår har kastet bort trillioner på trillioner av dollars på en ikke-eksisterende klimakrise, penger og dollar som med letthet kunne ha hjulpet verdens siste milliard av mennesker ut av sult og fattigdom. Om vi bare hadde prioritert anderledes.

Andre korrupte politiske bakspillere rundt opprettelsen av IPCC inkluderer fredsprisvinner Al Gore, som senere har fått sitt pass påskrevet for å ha tjent så mye som 100 millioner dollars på handel med såkalte klimakvoter i samarbeid med Goldman Sachs. Noen av disse millioner fant han det også merkelig nok for godt å investere i eiendom i San Francisco, midt i et område han selv var 110% overbevist om at skulle oversvømmes innen kort tid.

Man snakker altså slett ikke om de renhårigste av idealister i denne sammenheng, men derimot om en liten gruppe rå-kapitalister kun ute etter å mele sin egen kake på alle andres bekostning. Og Kofi Annans unnskyldning for opprettelsen av IPCC, hva er så den? Jo han håpet på innføring av en global klimaskatt, direkte innbetalt til FN, our funding problems solved...

Maurice Strong har hatt svært lett spill, og blåøyde, ideologiske ekstremister med en doktorgrad kombinert med fossilvegring og anti-markedstanker har siden bare fulgt opp og skrudd sammen en helt egen klimateori, en teori som hadde som formål å gjøre ende på det som i deres øyne var denne verdens største miljøproblem, nemlig oljeindustrien. Samtidig har altså oljeindustrien og energiselskap generelt sjelden tjent så gode penger som gjennom de siste tiår, mens klimahysteriet har fått gå sin skjeve gang. Oljemilliardæren Maurice Strong må være svært fornøyd med det han oppnådde før han altså måtte rømme.

Men tilbake til klimaet. For det blir altså kaldere fremover. Jorden vil kjøles ned, faktisk i mange år fremover. Er da klimaet en trussel? Eller er CO2 en trussel? Både ja og nei. For hadde det virkelig blitt varmere slik vi i alle år har blitt advart mot, så ville faktisk jordens matforsyning hatt gode forhold, noe vi allerede vet fra "den varme middelalder", en global og flere hundre år lang varmeperiode da verdens befolkning vokste i rekordtempo. Nettopp fordi avlinger sjelden slo feil. Og om CO2 er det bare å si at James Hansens tidligere arbeidsgiver, altså selveste NASA, nå sier at dette stakkars lille og uskyldige molekylet også har en kraftig nedkjølende effekt for oss her nede på jorden. Ouch igjen...

Men om det nå blir kaldere skal vi nok få slite langt mer. Heroiske Terje Vigen må kort sagt finne frem robåten sin igjen. Dette vet vi også svært godt fra før, da det er nok av beskrivelser av hungersnøden under det vi kaller "den lille istid", en tid av elende som sto på for bare noen få hundre år siden.

Men dette med matforsyning var det jo forsåvidt ikke så nøye med og aldri heller hensikten å gjøre noe med for verken våre brave klima-alarmister eller deres bakmenn, noe vi også vet med sikkerhet siden en hel milliard mennesker fremdeles må gå å sulte på denne jord, okke som om den kan kalles kald eller varm. Men det blir det vel gjort noe med nå, nå når klimakrisen endelig er over for alle våre overarbeidede politikere? Jeg tviler.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt