Verdidebatt

Big Brother allerede en realitet!

Leser en bok nå av en forfatter som heter Mark Dice. Boken heter "Big Brother: The Orwellian Nightmare come true". Det var en lettelse å lese en ekspert på teknologi uttale seg. Og ikke disse "ko-ko" kristne som ser "Antikrist" over alt.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Foreldrene til en venn av meg hadde følgende opplevelse nylig: På pc-en kom det opp et bilde av dem - et bilde tatt mens de oppholdt seg i huset sitt. Et bilde som var tatt fra deres eget kamera på pc-en. Med en beskjed om at de skulle betale penger. Kameraet ble teipet over.

Jeg vil bare gi noen smakebiter på hva som allerede er mulig. Og dette er bare toppen av kransekaka:

En smart-tv kan brukes til å spionere på deg i din egen stue. Den går begge veier, for å si det slik.

En smart-telefon kan brukes til å lytte til deg, se på deg via kameraet, og selvsagt høre på samtalen. Og de to førstnevnte eksemplene kan gjøres mens mobilen er slått av. Det offentlige kan gjøre dette. Hackere også.

Kameraer kan gjenkjenne deg på sekunder, om du så er i en stor folkemengde. Den registrerer om ditt stemmeleie er "unormalt" - om du er aggresiv. Og så kan de også gi en automtisk respons på dette fra en liten høyttaler på dette kameraet - en barnestemme som gir deg en allerede innspilt beskjed.

Jeg stopper der. Disse eksemplene i seg selv er nok til å sjekke ut saken nærmere. Teknologi kan brukes til gode og ikke så fullt gode formål. Og det er som sagt ikke bare det offentlige som har tilgang på slik informasjon. Hackere kan gjøre det samme.

Velkommen til et allerede overvåket samfunn! Langt mer enn de ovenfor nevnte eksemplene. Og verre skal det bli.

:)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Verdidebatt