Werner Skaug

63

Hvorfor Babylon i GT?

Hva er Guds hensikt med å sende Israel til Babylon i 70 år? Blir det noe mer skikk på folk av å ta seg en tur til utlandet? Hvorfor lot ikke Gud Israel forbli i sitt eget land, mens profetene fortsatte sin forkynnelse? Svaret vil overraske deg!

Publisert: 28. aug 2013

Profeten Jeremia forkynner at Israel skal gå i landflyktighet i 70 år. Han forkynner at Israel skal gjøre som Nebukadnesar sier. Det samme sier Jeremia til andre nasjoner. Gud tillater at Nebukadnesar får stor makt over mange land. Han kaller til og med Nebukadnesar sin tjener. Det hele bygger opp til noe stort. Hva er det Gud vil med alt dette? 

Leser man i Daniels bok, får man innblikk i denne mannens møte med selveste Nebukadnesar. Daniel utmerker seg på flere felter. Han blir lagt merke til. Og så skjer det: Nebukadnesar har drømmer. Drømmer som bare Daniel kan tyde. Dette resulterer i at Nebukadnesar blir en troende!

Så leser vi i Daniel 4,1: "Kong Nebukadnesar, til alle folk og folkestammer med alle tungemål, og som bor over hele jorden. Må deres fred være stor!" Hva er kongens budskap til hele jorden? At de skal tro på Daniels Gud! Nebukadnesar blir evangelist! Og mon tro om ikke mange land og riker kom til tro på Israels Gud. Det var dette Gud hadde i vente for jordens befolkning - at Hans navn skulle bli kjent! For at folk skulle få høre om Ham og således komme til tro. 

Det samme gjorde Gud da han førte Israel ut av Egypt. Dette landet og andre land, fikk nå vite om Gud i Himmelen. Og det er nærliggende å tenke at mange kom til tro på Israels Gud. Det lå altså mer i kortene hos Gud enn å fri Israel ut av fangenskap. Akkurat som i tilfellet Babylon. Gud gjorde seg selv kjent for jordens befolkning. Gud var sin egen evangelist!

Gud var ikke en sinnatagg i GT som uffet seg over folk til stadighet. Her ser vi to klare eksempler på at det var Guds kjærlighet og nåde som var hele poenget! Gjennom disse innviklede hendelsene - Egypt og Babylon - forkynner Han seg selv for jorden. I den hensikt å gi folk tro.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Gjermund Frøland

10 innlegg  6999 kommentarer

Diagnosen på

Publisert over 6 år siden
Werner Skaug. Gå til den siterte teksten.
Akkurat som i tilfellet Babylon. Gud gjorde seg selv kjent for jordens befolkning. Gud var sin egen evangelist!

en slik oppførsel er MSbP.

Kommentar #2

Werner Skaug

63 innlegg  1187 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Gjermund Frøland. Gå til den siterte teksten.
en slik oppførsel er MSbP.

He he! Synes det er tøft av deg å diagnostisere Gud, Jermund. Hvis han finnes, så tror jeg han har såpass tykk hud at han tåler ærlighet fra folk. Og en god porsjon humor!

:)

Mest leste siste måned

Ja vel, gamlis
av
Heidi Terese Vangen
20 dager siden / 1195 visninger
Guds fravær
av
Geir Tryggve Hellemo
14 dager siden / 1191 visninger
Det vi ikke ser
av
Magne Nylenna
6 dager siden / 826 visninger
Muskuløs kristendom
av
Hilde Løvdal Stephens
rundt 1 måned siden / 745 visninger
Biskop Byfugliens merkelige avskjedsreplikk
av
Roald Iversen
rundt 1 måned siden / 686 visninger
Eit ansvarslaust Europa
av
Emil André Erstad
29 dager siden / 650 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere