Verdidebatt

Hvorfor Babylon i GT?

Hva er Guds hensikt med å sende Israel til Babylon i 70 år? Blir det noe mer skikk på folk av å ta seg en tur til utlandet? Hvorfor lot ikke Gud Israel forbli i sitt eget land, mens profetene fortsatte sin forkynnelse? Svaret vil overraske deg!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Profeten Jeremia forkynner at Israel skal gå i landflyktighet i 70 år. Han forkynner at Israel skal gjøre som Nebukadnesar sier. Det samme sier Jeremia til andre nasjoner. Gud tillater at Nebukadnesar får stor makt over mange land. Han kaller til og med Nebukadnesar sin tjener. Det hele bygger opp til noe stort. Hva er det Gud vil med alt dette?

Leser man i Daniels bok, får man innblikk i denne mannens møte med selveste Nebukadnesar. Daniel utmerker seg på flere felter. Han blir lagt merke til. Og så skjer det: Nebukadnesar har drømmer. Drømmer som bare Daniel kan tyde. Dette resulterer i at Nebukadnesar blir en troende!

Så leser vi i Daniel 4,1: "Kong Nebukadnesar, til alle folk og folkestammer med alle tungemål, og som bor over hele jorden. Må deres fred være stor!" Hva er kongens budskap til hele jorden? At de skal tro på Daniels Gud! Nebukadnesar blir evangelist! Og mon tro om ikke mange land og riker kom til tro på Israels Gud. Det var dette Gud hadde i vente for jordens befolkning - at Hans navn skulle bli kjent! For at folk skulle få høre om Ham og således komme til tro.

Det samme gjorde Gud da han førte Israel ut av Egypt. Dette landet og andre land, fikk nå vite om Gud i Himmelen. Og det er nærliggende å tenke at mange kom til tro på Israels Gud. Det lå altså mer i kortene hos Gud enn å fri Israel ut av fangenskap. Akkurat som i tilfellet Babylon. Gud gjorde seg selv kjent for jordens befolkning. Gud var sin egen evangelist!

Gud var ikke en sinnatagg i GT som uffet seg over folk til stadighet. Her ser vi to klare eksempler på at det var Guds kjærlighet og nåde som var hele poenget! Gjennom disse innviklede hendelsene - Egypt og Babylon - forkynner Han seg selv for jorden. I den hensikt å gi folk tro.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Verdidebatt