Verdidebatt

Bibelens gaver er gitt til alle!

Da jeg var ungdom leste jeg i Bibelen. Jeg tenkte at "Dette er skrevet til meg!" Og så ble jeg en troende. Da jeg begynte i menighet fikk jeg undervist at Bibelen bare er for de troende. Er dette riktig?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Far i Himmelen har inspirert en bok vi kaller Bibelen. Han har gitt denne boka til alle mennesker. Til alle sine barn. Alle er nemlig Guds barn - enten de tror eller ikke. Den bortkomne sønnen i lignelsen til Jesus, synes at dette er gode nyheter. Jeg var en av dem! Men den hjemmeværende sønnen liker ikke sånt. Han vil ha boka for seg selv!

Ta brevene f.eks. Alt som står i brevene er til alle mennesker. Enten de tror eller ikke. Far har gitt alle velsignelser og goder i Kristus til alle. Det er som at Far sier "Se alt jeg har gitt deg, mitt barn! Tro det! Kom hjem!" Men så møter den bortkomne sønn broren sin. Den hjemmeværende sønn sier at "Far lyver! Jeg er så flink! Så det som står i Bibelen er bare godskrevet min konto - ikke din konto. Din lasaron!" Og bedrøvet går den bortkomne sønn rundt og tror at Far ikke har gitt noe til ham, men bare til broren. Han tror Far favoriserer broren fordi han har vært hjemme og vært flink gutt.

Les Ef 1-2 som et eksempel. Her står det om tilgivelse for synder, arv, kjærlighet fra Far, og mye mer. Vanligvis tenker troende at dette er velsignelser som bare er gitt til nettopp troende mennesker. Men gjør Far forskjell på folk? Er ikke de samme velsignelser gitt til alle barn som ikke tror også? Selvsagt!

Jeg er glad for at jeg ikke møtte på den hjemmeværende sønnen da jeg var en bortkommen sønn. Jeg leste i Bibelen og tenkte at Far er god som er så gavmild mot meg. En slik Far ville jeg ha! Og ble en troende. Ikke før senere ble jeg utsatt for den hjemmeværende sønnens teologi. Og det verste var at jeg trodde på det! Jeg ble selv en hjemmeværende sønn etter hvert. Fra bortkommen sønn til hjemmeværende sønn. Jeg gikk fra å tro at Bibelen er til alle, for så å tro at boka bare er til de troende - de flinke! Litt av en utvikling!

Jeg har gode nyheter til deg som ikke tror. Far i Himmelen gjør ikke forskjell på sine barn. Det han har gitt til noen har han gitt til alle. Fra nå av kan du lese i Bibelen og tenke at alt som står skrevet der, også er skrevet til og for deg! Og det er jammen på tide at de troende leser Bibelen på samme måte. Og ikke holder den for seg selv. De troende er faktisk ikke Fars favoritter! Far favoriserer alle like mye - enten de tror eller ikke.

Du som ikke tror er også barn av Far. Boka han har inspirert er også til deg. Les den! Og forhåpentligvis vil det føre til at du tror. Og ikke la den hjemmeværende sønn hindre deg. Han er bare sjalu fordi Far elsker deg like mye som han. Ok?

:)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt