Verdidebatt

Et rasistisk evangelium!

Kristne har i generasjoner sagt at de som ikke tror, ikke er frelst. At de ikke er barn av Far. At de kristne er innenfor. At de som ikke er kristne er utenfor. Dette er et potensielt og urettferdig evangelium. Et rasistisk evangelium!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Følgende er basert hovedsaklig på hva som står i Rom 5. Før korset var alle i Adam. Fra korset av er alle i Kristus. Men fortvil ikke om du ikke har lest Bibelen. Skal bruke ord og uttrykk alle kan forstå, som ikke kjenner til det religiøse fagspråket. Ved bruk av en lignelse.

For de som ikke snakker "religionsk" betyr "i Kristus" dette: Du er en borger av Norge. Du er norsk. En nordmann. Enten du tror på landet Norge, eller ikke tror på Norge. "I Adam" betyr at du tidligere bodde i et annet land, og derfor var en utlending.

Evangeliet er at Jesus ga oss borgerskap i landet Norge. Alle sammen. Uansett hvilket land du bodde i tidligere. Dette er en objektiv sannhet. Du er nå en nordmann. Enten du tror eller ikke. Ingen er lenger i Adam. Ingen er derfor en synder. Alle er i Kristus. Og derfor er alle rettferdige. Tro vil si at du aksepterer ditt nye borgerskap. Dette er en subjektiv avgjørelse. Men du bor i Norge, objektivt sett. Uansett om du velger å tro på Norge eller ikke. Vi er alle nordmenn! Tro, eller mangel på tro, kan ikke forandre på dette faktum.

Sånn er det også med Jesus og de gode nyheter. Vi er alle inkludert i frelsen. Vi er alle rettferdige. Alle er vi elsket av Far.

Et viktig poeng: Far gjør ikke forskjell på folk. Akkurat som alle bodde i et annet land tidligere på grunn av Adam, bor alle i Norge nå på grunn av Jesus. Men skal vi ikke tro på evangeliet? Jo! Hvis du vil nyte godene av å bo i Norge, må du åpne øynene for denne fantastiske muligheten vårt land har gitt oss alle. Men hvis du fortsatt i ditt hode tenker at du bor i ditt tidligere land, blir det hele litt merkelig. Du bor jo i Norge!

Hva er det som har skjedd? En del "åndelige nynazister" i Norge har fortalt sine medborgere at bare de som tror på Norge, er de virkelige borgerne. De som ikke tror på Norge, bor i et annet land, sier de. Man skjønner at dette er en stor brist på logikk. Det er urimelig å si at en del som bor i Norge, ikke bor i Norge!

Det er dette som har skjedd med forkynnelsen av evangeliet. De "åndelige nynazistene" sier at de som ikke tror, er utenfor. Og at de som tror, er innenfor. Vel, dette er rasisme. Det er ikke rettferdig. Man behandler andre borgere som mindre verdt enn en selv, bare fordi man tror. Og de som ikke tror, aksepterer denne misforståelsen som de troende gir dem. Man har altså akseptert rasismen.

Jesu død, begravelse, og oppstandelse, gjelder alle. Ikke bare noen få. Om man tror på disse hendelsene, eller ikke, det er en annen sak. Men de skjedde! Alle er nå i Kristus! Ingen er lenger i Adam.

Nå har du fått høre et rettferdig evangelium. Far gjør ikke forskjell på folk. Alt som står i Bibelen gjelder også deg som ikke tror. Ja, det vil være "åndelige nynazister" som sier at du av en eller annen grunn ikke er innenfor, før du gjør en hel masse ting som de selv har funnet på. Men Far er total motstander av en slik "åndelig rasisme". Vi er alle barn av Far. Nå er det på tide at vi alle aksepterer hverandre som det. Far elsker alle. Far vil ha alle. Alle er ønsket. Alle er inkludert. Og fordi Far er elskverdig mot oss alle sammen, så tro! Tro på Far og hans Sønn Jesus.

PS! Hvis du er innvandrer, så leste du helt sikkert mellom linjene et annet budskap også. Du er like mye nordmann som vi som er innfødte. Fordi du er norsk! Og på samme måte som det finnes rasister i den vanlige betydningen av ordet, så finnes det såkalte "åndelige rasister" også. Og rasisme er bygd på fordommer og uvitenhet. Og hva gjør vi med rasisme? Vi nekter å akseptere noe slikt!

:)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Verdidebatt