Verdidebatt

Hvordan debattere på VD?

Jeg mener det bør være enkelte regler som må følges når man velger å engasjere seg i trådene på verdidebatt.no. Noen av punktene jeg tenker på er delvis dekket av de offisielle VD-reglene, mens andre ikke er det...

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I tillegg til at personangrep o.l selvsagt ikke skal være lov, mener jeg at det er enkelte andre ting som er like, og kanskje enda mer, irriterende av og til.

- Man bør prøve å holde seg mest mulig til tema, hvis ikke risikerer man at alle tråder til slutt handler om det samme.

- Slenger man ut en mening må det være et visst krav til argumentasjon/dokumentasjon til grunn for det man sier, og da særlig om man ilegger sin egen tolkning/mening av hva en ekstern kilde visstnok skal mene. Man kan for eksempel ikke si: "Det er helt klart at Bibelen sier at..." uten å argumentere for hvorfor man mener det er slik, i denne sammenheng ved å komme med bibelvers.

- Skriver man et innlegg hvor man direkte eller indirekte inviterer til debatt, mener jeg at man har et visst ansvar overfor sine meddeabattanter. Man bør ikke skrive et innlegg for så å flykte fra tråden og aldri svare på de kommentarer/spørsmål som måtte komme til innlegget.

- Man må kunne skille mellom egne meninger/tolkninger, og fakta, og man skal ikke utgi seg for å snakke for andre enn seg selv når man kommer med subjektive synspunkter.

- Man bør være seriøs og kun komme med kommentarer som viser synspunkter osv. Kommentarer som kun viser hån, ondsinnet sarkasme osv kan man spare seg.

Har dere kommentarer til dette eller forslag til andre regler som må følges?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt