Verdidebatt

Far i Åpenbaringsboken

I et par innlegg nylig har jeg vært opptatt av å forstå Far i himmelen som kjærlighet. Denne gangen vil jeg kort dele noen tanker om Åpenbaringsboken. Er dette en bok hvor Gud svir av planeten i fullt sinne, eller kan man forstå boken annerledes?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Åpenbaringsboken har som mål å gi oss tro og håp om Jesu gjenkomst. Særlig legges det vekt på den nye himmel og den nye jord på slutten av boken. Men hva med alt det forferdelige som skjer før dette? Er det Gud som hevner seg på en jord og menneskehet som har gått langt over streken?

Man leser om syv segl, syv trompeter og syv skåler med vrede. Umiddelbart kan man tro at dette er noe Gud har bestemt. Noe Far ønsker skal skje med jordens befolkning. Men jeg tror ikke så er tilfelle. Jesus kom for å vise oss Far. Og Jesus var alltid en elskverdig person som bare ville andre vel.

De syv segl, basuner og skåler, er heller en beskrivelse av hvordan menneskeheten selv kjører seg selv ned i diket. Jesus åpenbarer denne framtiden for Johannes for å fortelle oss om det som kommer til å skje. Men det er ikke Far som hevner seg på mennesket! Fars løsning på en klode som har gått amok, er fortsatt forkynnelsen av evangeliet og en hel rekke andre ting. Og endelig setter Far en stopper for galskapen og innfører sitt rike på jorden.

Tenk litt på dette. Har du alltid trodd at det er Far som går løs på menneskeheten i denne boken, får du et problem med ditt bilde av Ham. Hvis det er som jeg sier, at denne framtiden er et resultat av mennesket selv og dets praksis av demonisk aktivitet, blir saken en helt annen.

Nå leser jeg Åpenbaringsboken med helt nye briller. Det er ikke Far som er på krigsstien! Han er fortsatt kjærlighet! Men i mange år trodde jeg at denne framtiden vil være et resultat av at Far dømmer planeten for sine feiltrinn. Vel, det er ikke slik jeg forstår Far i evangeliet om Jesus. Og heldigvis trenger jeg ikke lenger å lese Johannes Åpenbaring på den måten jeg gjorde tidligere. En Far som er kjærlighet, og en Far som utsetter jorda for katastrofer slik det er beskrevet i denne siste boken i Bibelen, harmonerer ikke med hverandre.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt