Verdidebatt

Konflikten i Egypt

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hver dag blir vi "proppet" ørene med journalistenes og maktens mennesker om hva som skjer i verden, og jeg vet ikke om hvor mange som egentlig tenker på at vi er utsatt for propaganda, eller skal man kalle det løgner.

Men ikke hele løgner, bare posjonert med en del sannheter, og så vinklet ut av sine proposjoner. Og den vanlige mannen i gaten har ofte ikke andre kanaler å hente sin informasjon enn gjennom norsk (og kanskje engelsk) media.

Men man kan idag kan finne mange sannheter ved å bruke Google Chrome, selv om oversettelsen kan være til dels dårlig. Men jeg tror de fleste foretrekker å høre, se og lese nyheter på norsk, og etter hvordan norsk media foretrekker å fremstille ting på. Endel av journalistene/telegram byråene er ikke nøytrale i sine observasjoner.

Legg merke til visse nyheter hvor journalistene blir veldig følelsmessig dratt med. De kan være temmelig profesjonell, helt til visse nyheter blir vist, og det er som visse ord og visse setninger hvor man involverer seerne på en nesten ufrivillig måte å tro på det som blir servert uten reservasjoner.

Midtøsten konflikten er interessant fordi det finnes ingen andre steder hvor ting blir fokusert i feil proposjoner i forhold til hva "den vanlige mannen i gata oppfatter det som", han/henne som er i og nær konflikten.

Midtøsten konfliktene er interessant fordi det finnes få stedre hvor sannheten sporer av som ett løpsk tog, i forhold til hva det vanlige mennesket på gaten nær og i konflikten oppfatter det som. Og det finnes også få steder hvor mytene og løgnene er mer seiglivet, og ikke bare pga religion, men også pga handel (les: Olje). Vestens interesser er ofte mer motivert av penger på bankbok enn det vi kaller rettferdighet.

Les da denne i dagens avis http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/--Forstar-ikke-at-UD-kan-vare-sa-bombastisk-7282091.html#.Ug4g8yQ4W1s

Om Morsi og det Muslimske brorskapet (som også i sin tid hadde nær forbindelse med de som drepte Anwar Saddat i 1979. Hele brorskapet har endel mål som burde også skremme oss her hjemme på bjerget.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt