Verdidebatt

Slangegudn JHWH.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Etter at slange guden Jehova fristet Eva til å spise av treet som bestemmer ondt eller godt, og dermed innførte tanken om at noen selv kunne bestemme det som var rett, siden har vi trodd på denne løgn, i hele den dokumenterte tid i bibelen og fortsatt med dette helt opp til vår tid.

Like lenge har jorden vert vanstyrt av despoter, som hevdet at de hadde sin makt fra en eller annen overjordisk styrende makt, som styrte dem, dermed ble vi slavebunnet under denne tro.

Dermed kunne denne avguden si med stolthet, jeg slapp alle mennesker løs mot hverandre, Sak. 8; 10. og, Sannelig gud er med oss, han er vår fører, 2Krø.13; 12, og det falt fem hundre tusen utvalgte menn av Israel, v, -17.

Det begynte med morderen Kain, som Jehova beskyttet, slik at ingen turte å straffe Kain. Dermed ble han en mektig mann som ingen kunne sette seg opp imot. Kain bygde da byen Hanok, som fikk samme navn som hans sønn hadde.

Men fornuften har heldigvis lært oss å tvile på at det er rett å bruke makt, for å stoppe all djevelskap, og forent mange land i tanken på å bruke dialog i vår sameksistens.

Men det er vanskelig å få de største nasjoner med på den tanken. Dermed kan ikke fornuften, eller verdens samlende rettferdighet vinne, over noen få store despoter, utstyrt med verdens farligste våpen, som fremdeles blir styrt av denne slangens løgn.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt