Leif Lysvik

43

Slik punkteres de gryende fredssamtalene.

Midt der Palestinere ønsker å opprette en uavhengig stat i gir i disse dager det Israels boligdepartement opplyser at det vil bli offentliggjort anbud for bygging av 793 boliger i Øst-Jerusalem. Slik tar en effektivt livet av ethvert seriøst forsøk på fredssamtaler.

Publisert: 12. aug 2013

Jeg har i sommer besøkt Jerusalem. Det er alltid like spennende. Men det er deprimerende å bo i Øst-Jerusalem (jeg anbefaler Ambassadør hotell i Nablus Road) hvor illegal bosetting skyter fart. Bygging av bosetninger på det okkuperte Øst-Jerusalem, regnes av de fleste land for å være ulovlig og i strid med folkeretten. Det var den israelske bygging av jødiske bosetninger på okkupert palestinsk land som gjorde at den forrige runden med direkte samtaler kollapset for tre år siden. Og slik torpederes ny samtaler helt i starten.

Den amerikanske utenriksministeren Kerry har framholdt at det er viktig at partene ikke provoserer hverandre – og svaret fra boligdepartement i Israel er at de intensiverer illegal boligbygging. Israelske myndigheter demonstrer i alle fall at de ikke vil snakke fred – slik jager de bort palestineren fra forhandlingsbordet.

Når en besøker byen ser en at det ikke bare er den illegale bosettingen i Jerusalem som preger byen. Byen som er arnested til tre verdensreligioner jødifiseres, og både kristne og muslimske symboler, stedsnavn og severdigheter reduseres og forsøkes synliggjort.

Den observante turist ser at arabiske steder i Øst-Jerusalem får hebraiske navn. Palestinsk kultur, arkitektur, mat og tradisjon må vike for jødiske påvirkning. Den naive turist tror at den ferierer i Israel, mens han eller hun vitterlig er på okkupert palestinsk land. Fortsatt beholdes noe av den delte og likeverdige kultur og språk seg i deler av gamlebyen, men i de mer moderne deler av Jerusalem øker jødifiseringen. Det påfallende er også at antall ultraortodokse jøder øker i antall. De sortkledde mennene og deres kvinner med parykk var for 20 år siden et mer sjelden syn. Nå er de synlig i bybilde overalt. (I Eilat opptrådde de som gatemusikanter…)

Skal reelle fredsavtaler ha troverdighet må de bygge på den erkjennelse av at Jerusalem er en hellig by for tre religioner, at dens kultur og egenart må ivaretas av både jøder og arabere. Og videre er det umulig å tenke seg en to-statsløsning som ikke baserer seg på grensen fra 4. juni 1967, og som inkluderer en bråstopp i israelsk bosetting på okkupert land. Men denne vilje kan en ikke ane hos israelske politikere i dag. Dert er trist, og det medfører at en mulig to-statsløsning er langt unna, og at forsøket på fredssamtaler er spill for galleriet.  

 

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Kjell Aarsund

101 innlegg  5507 kommentarer

Akk ja

Publisert rundt 7 år siden

Enda en palestiner som har "fått ei flis i ræva " Lysvik ? Er det ikke andre lidende og forfulgte folk i denne verden enn palestinerne ? Man skulle jo tro at vi nærmest levde i paradisiske tilstander og kun ett eneste folk var urettmessig behandlet ? Men nå finnes det tibetatnere, karener, kanakkker på Indonesisk Ny-Gynea, forfulgte ur-folk i Sør-Amerikas jungler og i Nagaland i India, ja listen er endeløs ? Men for visse grupperinger finnes det kun utvalgte folk, for de religiøse jødene, for raddissene palestinerne. "Jeg skuer inn i historiens store bok", og jeg ser ikke noe palestinsk folk eller en destinkt palestinsk kultur, nei "jeg ser kun" arabere bosatt på det territoriumet som ble Israel, og som knapt skillte seg fra den arabisk-levantiske befolkningen i Syria og Libanon. Men har disse araberne rett på sin egen stat ? De har i alle fall rett på å få det territorium de i dag bor på underlagt arabisk styre, men de er kanpt noe distinkt folk som har rett på noen egen stat, like lite som arabere på Siai eller i det norlige eller sørlige Jordan skulle ha rett på en egen stat eller trøndere eller sørlendinger for den del. Raddissene derimot gjør denne arabiske befolkningen til et utvalgt folk, med mer rettigheter, og et større krav på oppmerksomhet enn andre undertrykte befolkningsgrupper.

Kommentar #2

Arnt Thyve

17 innlegg  1393 kommentarer

Rett til å vende tilbake?

Publisert rundt 7 år siden

Det snakkes mye at palestinerne skal ha rett til å vende tilbake. Gjelder en slik regel også for jøder? Det bodde jøder både i Øst-Jerusalem og andre steder i Judea og Samaria før 1948. De ble jaget ut i 1948. Skal de også få vende tilbake? Jordan eksproprierte jødisk eiendom da de kontrollerte Øst-Jerusalem. Ingen klager på det, men når Israel gjør noe lignende er de skurker og kjeltringer. Nå er det vel snart på tide at man bruker samme målestokk på Israel og andre land der i regionen? Palestinerne har tapt, og jo snarere de innser det, jo snarere kan de komme videre. 

Kommentar #3

Kjell Aarsund

101 innlegg  5507 kommentarer

Forskjell på folkegrupper

Publisert rundt 7 år siden

Samaritanene er et undertrykt folk i dette området, la oss snarest kreve at de får sin egen stat, så også druserne, for alle må jo få ,ikke bare palestinerne hvis det skal være noen konsekvens.

Kommentar #4

Kjetil Nilsen

56 innlegg  757 kommentarer

Her handler det om Midtøsten, Aarsund...

Publisert rundt 7 år siden
Kjell Aarsund. Gå til den siterte teksten.
Er det ikke andre lidende og forfulgte folk i denne verden enn palestinerne ? Man skulle jo tro at vi nærmest levde i paradisiske tilstander og kun ett eneste folk var urettmessig behandlet ? Men nå finnes det tibetatnere, karener, kanakkker på Indonesisk Ny-Gynea, forfulgte ur-folk i Sør-Amerikas jungler og i Nagaland i India, ja listen er endeløs ?

Til Aarsunds opplysning:
Innlegg under kategorien Midtøsten her på Verdidebatt, handler - så utrolig det enn kan høres ut - gjerne om Midtøsten.

Din etterlysning av innlegg om tibetanere, karener, kanakkker, forfulgte ur-folk i Sør-Amerikas jungler og i Nagaland i India, må du altså søke (....og gjerne selv bidra med!!) under andre kategorier.

Kommentar #5

Kjell Aarsund

101 innlegg  5507 kommentarer

Javel

Publisert rundt 7 år siden

Nilsen skrev :

Til Aarsunds opplysning:
Innlegg under kategorien Midtøsten her på Verdidebatt, handler - så utrolig det enn kan høres ut - gjerne om Midtøsten.

Din etterlysning av innlegg om tibetanere, karener, kanakkker, forfulgte ur-folk i Sør-Amerikas jungler og i Nagaland i India, må du altså søke (....og gjerne selv bidra med!!) under andre kategorier.

.............................................................................................................................................................

Javel, men hva da med koptere, aramere, maronitter, nestorianere, mandeere, samaritaner, kurdere, assyrere. De hører da vitterlig til i midtøsten, men akk er ikke blandt norske raddissers utvalgte folk, ja for den posisjonen er jo forbeholdt levantinske-arabere, også kalt palestinere.

Kommentar #6

Leif Lysvik

43 innlegg  706 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Kjell Aarsund. Gå til den siterte teksten.
Enda en palestiner som har "fått ei flis i ræva " Lysvik ? Er det ikke andre lidende og forfulgte folk i denne verden enn palestinerne ? Man skulle jo tro at vi nærmest levde i paradisiske tilstander og kun ett eneste folk var urettmessig behandlet

...og dette er debattnivået til Kjell Aarsund.

 

Jeg er ikke palestiner, bare en kristen sosiademokrat. Har ingen flis i noen kropsdeler, men er opptatt av at de gryende fredssamtaler mellom jøder og palestinere torpederes allerede i startfasen. At Tyve og Aarsund ikke vil deltat i den debatten får være deres valg.

Kommentar #7

Helge Evjen

241 innlegg  1913 kommentarer

Nazisamarbeidet var en realitet.

Publisert rundt 7 år siden

 

Det er en kjensgjerning at det var et nært samarbeid mellom Hitlers naziregime og stormuftien av Jerusalem og hans folk. Dette var årsaken til at jødene ikke fikk sin stat lenge før 1948. Nazivennlige arabere kjempet hele tida mot at også jødene skulle få sitt land på lik linje med de nye arabiske landene som så dagens lys like etter første verdenskrig. Blant de nye statene var Transjordan / Jordan som fikk et flertall av palestinere – og der jødene ble jaget ut.

Fortsatt aksepteres det ikke fra arabisk hold at jødene skal få ha sin stat.

En eventuell ny palestinsk stat på Vestbredden må kunne gi rom for jøder – på samme måte som Israel i dag gir rom for arabere / palestinere. Og den må også kunne akseptere Israel som jødisk stat. Den veien Abbas og hans folk har ført, er ikke veien til fred. Bl.a. ønsker Abbas å oppkalle hovedgater på Vestbredden etter folk som har drept sivile jøder.  

Det er derfor ingen grunn til å etablere en ny palestinsk stat før de palestinske lederne, og de arabiske land i sin helhet, aksepterer jødenes rett til å ha sin egen stat i området.

Jødehatet og nazismen burde en for lengst vært kvitt !

http://www.youtube.com/watch?v=fhfBn_ubA10    

Kommentar #8

Kjell Aarsund

101 innlegg  5507 kommentarer

Raddisser og aktivister bryr seg ikke om realiteter

Publisert rundt 7 år siden

Evjen skrev:

Det er en kjensgjerning at det var et nært samarbeid mellom Hitlers naziregime og stormuftien av Jerusalem og hans folk. Dette var årsaken til at jødene ikke fikk sin stat lenge før 1948. Nazivennlige arabere kjempet hele tida mot at også jødene skulle få sitt land på lik linje med de nye arabiske landene som så dagens lys like etter første verdenskrig.

................................................................. ..................................................................................... ........

Men kjære deg Evjen raddissene bryr seg ikke om realiteter. Det er også en realitet at det aldri i historien har eksistert noe palestinsk folk, at det knapt finnes noen særegen palestinsk kultur som i realiteten skiller de fra andre arabere i Levanten. Således så sitter den israelske regjeringen å forhandler med en fiksjon , altså det "palestinske folk", om å etablere en ytterligere fiksjon, en palestinsk stat. Vestbredden tilhører så klart araberne, og bør avhendes til Jordan og Gaza til Egypt.

Kommentar #9

Leif Lysvik

43 innlegg  706 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden

Dette er altså debattnivået til Aarsrud: "Raddisser og aktivister bryr seg ikke om realiteter"

Han tror han ar vunnet alle debatter med at han kan definere hvem er er "raddiser" (hva enn det er?) og at de ikke har kunnskap om realiteter. Med et slikt utgangspunkt trenger han ikke møte argumneter, da trenger han ingen kunnskap eller forståelse om MØ, han kan bare rope "raddis" så er han kongen på haugen.

 

Dette er et debattforum om MØ, ikke en lekegrind for de som bare kan rope skjellsord.

 

Utgangspunkte for denne tråden er at Israels boligdepartement opplyser at det vil bli offentliggjort anbud for bygging av 793 boliger i Øst-Jerusalem - og så hevder jeg at dette er svært destruktiv for den planlagte fredsprosessen.

Kommentar #10

Leif Lysvik

43 innlegg  706 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Helge Evjen. Gå til den siterte teksten.
aksepterer jødenes rett til å ha sin egen stat i området.

Hvilke nasjonalgrenser tenker du den "jødiske stat" skal ha?

Kommentar #11

Helge Evjen

241 innlegg  1913 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Leif Lysvik. Gå til den siterte teksten.
Hvilke nasjonalgrenser tenker du den

Dette er selvfølgelig et forhandlingsspørsmål mellom de palestinske lederne og Israel.  Men før en kommer så langt, må de palestinske lederne og de arabiske nabolandene akseptere Israel som jødisk stat.  Det er nettopp denne manglende aksepten som har ødelagt enhver forhandling hitttil.

Kommentar #12

Hermod Herstad

0 innlegg  7381 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden

Evjen:

"Dette var årsaken til at jødene ikke fikk sin stat lenge før 1948."

Dette har vi da vært i gjennom tidligere, Evjen? Jeg synes det er på tide at du forholder deg til de dokumenterte fakta som blir presentert for deg? 

Kommentar #13

Kjell Aarsund

101 innlegg  5507 kommentarer

Fordekt sivilisasjonshat

Publisert rundt 7 år siden

Palestinaaktivistenes hat mot egen sivilisasjon speiles i deres aktivisme, det er til sist den grunnleggende sannheten. En hver fiende av vesten og vestens kultur er pr.definisjon støtteverdige for disse grupperingene. Hva de utøver er hva de ser som kartasis for hva de oppfatter som Europas forbrytelser globalt sett.

Kommentar #14

Leif Lysvik

43 innlegg  706 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Kjell Aarsund. Gå til den siterte teksten.
Palestinaaktivistenes hat mot egen sivilisasjon speiles i deres aktivisme, det er til sist den grunnleggende sannheten. En hver fiende av vesten og vestens kultur er pr.definisjon støtteverdige for disse grupperingene. Hva de utøver er hva de ser som kartasis for hva de oppfatter som Europas forbrytelser globalt sett.

Her når Aarsund nye høyder.

Han avdekker i alle fall at han ikke har sittet i beduinteltet på hotell Ambassadør under ramadan og røkt vannpipe og drukket te med travle palestinere som forteller om livet sitt.

Ved mitt siste besøk i Jerusalem kom jeg i samtale med noen sørafrikanere. Vi snakket om den politiske utviklingen i SA - om ANC, og om situasjonen i MØ, og vår konklusjon på forholdene både i SA og i Israel/ Palestina var at det viktigste for å få fred var utdanning, utdanning og utdanning.

Når en tror at såkalte palestinaaktivistenes nærer hat til egen sivilisasjon, og at palestinere er fiender av vesten, ja da demonstreres mangel på kunnskap og forståelse - og igjen blir svaret utdanning, utdanning og utdanning. Det er bare det som kan bøte på fordommer og mangel på kunnskap.

 

Kommentar #15

Kjell Aarsund

101 innlegg  5507 kommentarer

Takk for svaret

Publisert rundt 7 år siden

Og Lysvik bekrefter i sitt svar nettopp denne kartasis.

Her er det til sist knapt snakk om såkalte palestinske rettigheter, men det å fordrive vantro som okkuperer "hellig islamsk jord", i deres øyene. Dette vet Lysvik, han vet like godt som meg at det aldri blir fred i denne regionen før ummaen igjen herske uutfordret over Levanten, noe siviliserte mennesker vil unngå skjer. Og her ligger også aktivistenes svilisasjonshat begravet, for de vil denne utvilingen, for de ser seg som allierte i den anti-imperialistiske kampen.

Hva gjelder utdanning så jeg mer enn nok av det Lysvik, det samme gjelder kunnskap om tematikken, jeg akter derfor nettopp på bakgrunn av kunnskap ikke å delta i radissenes flaggelantertog.

Kommentar #16

Leif Lysvik

43 innlegg  706 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden

aarsund bekrefter med utsagn som: 

palestinaaktivistenes nærer hat til egen sivilisasjon palestinere er fiender av vesten, raddissene bryr seg ikke om realiteter

at han er helt hjelpesløs - og kunnskapsløs.

 

Kommentar #17

Kjell Aarsund

101 innlegg  5507 kommentarer

Skal man le eller gråte :)

Publisert rundt 7 år siden

Lysvik skriver:

aarsund bekrefter med utsagn som:

palestinaaktivistenes nærer hat til egen sivilisasjon palestinere er fiender av vesten, raddissene bryr seg ikke om realiteter

at han er helt hjelpesløs - og kunnskapsløs.

............................................................... ..................................................................................... ...........

Skal jeg le eller gråte av slike påstander fra en som er "religiøs i sitt radisseri" :):)

Du påstår deg å være lektor med en høyskole, men din retorikk er vel heller infantil !

Dette er virkelig moro, la oss få flere kommentarer i samme gate lektor Lysvik. Litt undeholdning krydrer debatten vet du, og du er eminent.

Kommentar #18

Njål Kristiansen

158 innlegg  20651 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Helge Evjen. Gå til den siterte teksten.
Dette er selvfølgelig et forhandlingsspørsmål mellom de palestinske lederne og Israel. Men før en kommer så langt, må de palestinske lederne og de arabiske nabolandene akseptere Israel som jødisk stat. Det er nettopp denne manglende aksepten som har ødelagt enhver forhandling hitttil.

Jeg regner med at i en tostatsløsning ville det ligge en aksept fra begge sider av at det er to stater. 

Det hersker stor forvirring rundt begrepet okkupasjon og trygge grenser. Det er bedre om du svarer konkret på hva DU legger i dette.

Jeg tror at Israels grenser skal gå ved grensene ETTER seksdagerskrigen, men at de må avgi en del land som kompensasjon for FormeringForLand-programmet, slik Obama og Kvartetten vil.  

Kommentar #19

Leif Lysvik

43 innlegg  706 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden

Aarsund kan gråte så mye han vil, men han drar ikke meg med i den søppedungen han står til halsen i.

Han er glimrende på skjeldsord og fordommer, men det er alt.

 

Kommentar #20

Helge Evjen

241 innlegg  1913 kommentarer

Til Hermod

Publisert rundt 7 år siden
Hermod Herstad. Gå til den siterte teksten.
Dette har vi da vært i gjennom tidligere, Evjen? Jeg synes det er på tide at du forholder deg til de dokumenterte fakta som blir presentert for deg?

Men årsaken til at det fortsatt ikke er blitt realisert en palestinsk stat nr. 2, er faktisk den samme:  Det blir ikke akseptert at jødene skal ha noe stat i det hele tatt. 

Kommentar #21

Kjell Aarsund

101 innlegg  5507 kommentarer

Dette blir bare bedre og bedre

Publisert rundt 7 år siden

Lysvik skrev :

Aarsund kan gråte så mye han vil, men han drar ikke meg med i den søppedungen han står til halsen i.

Han er glimrende på skjeldsord og fordommer, men det er alt.

......................................................................... ..................................................................................... ..

Nå må du bestemme deg, hører mine synspunkter til kategorien kunnskapsbrist eller er de så vemmelige at de hører hjemme på en søppeldynge ? :)

Herregud Lysvik din argumentasjon er jo så banal og bombastisk at den hadde passet mer om den hadde kommet fra en fjortis, ikke en høyskolelektor.

Dette blir bare bedre og bedre :)

Kommentar #22

Kjell Aarsund

101 innlegg  5507 kommentarer

Helt riktig

Publisert rundt 7 år siden

Evjen skrev:

Men årsaken til at det fortsatt ikke er blitt realisert en palestinsk stat nr. 2, er faktisk den samme: Det blir ikke akseptert at jødene skal ha noe stat i det hele tatt.

...............................................................................................................................................................

Helt rett Evjen her er du med sakens innerste substans. For jødene okkuperer slik araberne ser det "hellig islamsk jord", de vil aldri realiteten godta noe kompromiss, og dette vet så klart palestinaktivistene og også norske og vestlige politikere. Hva vi bivåner er derfor til sist intet annet enn et "uverdig spill for galeriet".

Kommentar #23

Hermod Herstad

0 innlegg  7381 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden

Lysvik:

"Han er glimrende på skjeldsord og fordommer, men det er alt."

Du trenger ikke ta Aarsund på alvor i disse debattene. I følge Aarsund gikk den vestlige sivilisasjon i hundene den dag små barn ikke lengre ble tvunget til å pugge og deklamere de gamle romerske diktere på originalspråket. Han bruker de siste dager, mens han venter på den endelige undergang, til å spre denne typen skjellsord utover hvermannsen.

Han har sine gode sider også? :-)

Kommentar #24

Kjell Bjørn Veland

67 innlegg  2813 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Leif Lysvik. Gå til den siterte teksten.
Midt der Palestinere ønsker å opprette en uavhengig stat i gir i disse dager det Israels boligdepartement opplyser at det vil bli offentliggjort anbud for bygging av 793 boliger i Øst-Jerusalem. Slik tar en effektivt livet av ethvert seriøst forsøk på fredssamtaler.

Her vil jeg bare minne om at det er Gud som rår og mennesker som spår!

Kommentar #25

Leif Lysvik

43 innlegg  706 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden

....og mine kommentarer var knyttet til avgjørelser og politiske prioriteringer gjort av mennesker.

Gud ville selvsagt ikke tolerert okkupasjon og illegal bosetting på okkupert land, for Gud aksepterer ikke urett og diskriminering. 

 

Kommentar #26

Leif Lysvik

43 innlegg  706 kommentarer

Dette skriver Vårt Land i dag:

Publisert rundt 7 år siden

Frykter Israels boligvedtak ødelegger fredssamtaler

At Israel godkjenner nye bosetterboliger rett før fredssamtaler med palestinerne, er en provokasjon som kan torpedere prosessen, mener aktivister og forskere.

Tirsdag ble det kjent at lokale myndigheter i Jerusalem har godkjent 942 nye boliger i en bosetting øst i byen. De nye boligene kommer i tillegg til 1.187 nye bosetterhjem som ble godkjent av Israel sist søndag.

Begge vedtakene blir kjent kort tid før fredsforhandlingene med palestinerne skal tas opp igjen.

– Jerusalem by har godkjent en byggeplan for 942 nye hjem i Gilo, sa kommunestyremedlem Yosef Pepe Aaulu tirsdag.

Gilo er en bosetning i Øst-Jerusalem, i et område av Vestbredden som ble okkupert av Israel etter seksdagerskrigen i 1967.

– Dette er en fryktelig dårlig beslutning som er en provokasjon mot palestinerne, amerikanerne og hele verden som er imot fortsatt bygging av bosetninger, sier den venstreorienterte lokalpolitikeren.

– Vil sabotere. Aaulu får støtte fra Midtøsten-forsker Jørgen Jensehaugen ved NTNU.

– Dette er en provokasjon som rokker ved selve fundamentet for fredsforhandlinger, som i teorien har som mål å opprette to stater, sier han til NTB.

Den israelske organisasjonen Fred Nå er ikke mindre kritisk.

– Regjeringen gjør alt den kan for å sabotere fredssamtalene til og med før de har startet, sier en talsmann til nyhetsbyrået AFP.

Jensehaugen mener det nå ser ut til å være to mulige utfall av de varslede utbyggingene.

– Det første er at palestinerne likevel aksepterer fortsatte samtaler, og det andre er at palestinerne trekker seg i protest. Hvis det første skjer, viser det nok en gang at Israel kan fortsette å lage fakta på bakken mens forhandlingene foregår, uten at dette straffer seg. Hvis palestinerne trekker seg i protest, vil Israel gjøre alt de kan for å hevde at palestinerne ikke ønsker en forhandlet løsning, sier forske

 

ALT OVER HER ER KLIPPET OG LIMT FRA DAGENS VÅRT LAND

 

Kommentar #27

Hermod Herstad

0 innlegg  7381 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden

Evjen:

"Men før en kommer så langt, må de palestinske lederne og de arabiske nabolandene akseptere Israel som jødisk stat. Det er nettopp denne manglende aksepten som har ødelagt enhver forhandling hitttil."

Det er opplagt at en fredsavtale er avhengig av at begge parter aksepterer hverandre som selvstendige stater. Begge parter vet at det ikke er her snublesteinene ligger begravet. Begge parter sier at dette vil skje ved den endelige fredsavtale samtidig som de retorisk prøver å presse sin forhandlingsmotpart til ensidige innrømmelser.

Kommentar #28

Hermod Herstad

0 innlegg  7381 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden

Lysvik:

"At Israel godkjenner nye bosetterboliger rett før fredssamtaler med palestinerne, er en provokasjon som kan torpedere prosessen, mener aktivister og forskere."

En skal være passe naiv for å tro at dette er en tilfeldighet?

Kommentar #29

Kjell Aarsund

101 innlegg  5507 kommentarer

Herstad atter en gang

Publisert rundt 7 år siden

Herstad skrev :

Du trenger ikke ta Aarsund på alvor i disse debattene. I følge Aarsund gikk den vestlige sivilisasjon i hundene den dag små barn ikke lengre ble tvunget til å pugge og deklamere de gamle romerske diktere på originalspråket. Han bruker de siste dager, mens han venter på den endelige undergang, til å spre denne typen skjellsord utover hvermannsen.

................................................................. ..................................................................................... ........

For all del Herstad, de religiøse har sin Jesus eller Muhammed, jeg har min Spengler. Et hvert kultivert menneske må jo imøtese "Aftelandets komme" i en sivilisasjonstilstand som er uapetittelig, banal og selvhatende/selvdestruktiv. Imens ser jeg og morer meg over"radissklovner" som Lysvik & Co, jeg kunne like gjerne skrevet Gahr-Støre, Jens Stoltenber, Kristin Halvorsen, Erna Solberg , Siv Jensen eller Hareide, men skitt au til sist bidrar jo de kun til den dekadente drittens undergang, "speeder opp tempoet kan man si, så noe fornuftig bedriver de vel. Problemet er vel snarere hvem som skal herske på ruinene når den tid kommer :)

Vel nå har Herstad så klart fått sin dose med tullprat, som kulturradikaler hater han en hver konservativ, og det er jo derfor kulturradikalere nettopp svermer for vestens fiender globalt sett.Skjønt ta meg på alvor ? Hva Herstad forøker er å latterliggjøre, nettopp fordi mitt poeng er særdeles relevant, men samtidig særdeles pinlig for de kretser som vil apeacement. Hva jeg sier om islams forhold til ikke islamsk politisk makt i Levanten og andre islamske regioner er faktisk sannheten, selv om sosialdemokratiske kretser nekter å innse sannheten, "for der råder Neville Chambarlain som ideal". Så slik sett så støtter palestinaktiviser og sympatisører de som forakter deres verdier og vil deres sivilisasjon til livs. Dette gjør de så klart i en bevisst eller ubevisst karatsis som skal rense dem for den "vestlige sivilisasjonens tidligere "synder".

Kommentar #30

Njål Kristiansen

158 innlegg  20651 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Kjell Aarsund. Gå til den siterte teksten.
Helt rett Evjen her er du med sakens innerste substans. For jødene okkuperer slik araberne ser det "hellig islamsk jord", de vil aldri realiteten godta noe kompromiss, og dette vet så klart palestinaktivistene og også norske og vestlige politikere. Hva vi bivåner er derfor til sist intet annet enn et "uverdig spill for galeriet".

Dog ikke helligere enn at det går an å løse saken vhja økonomiske midler. Palestinerne lar seg kjøpe for å få til en løsning. Det er det enkleste for alle parter. Som kjent; det enkleste er ofte også det beste. 

Kommentar #31

Njål Kristiansen

158 innlegg  20651 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Kjell Bjørn Veland. Gå til den siterte teksten.
Her vil jeg bare minne om at det er Gud som rår og mennesker som spår!

Hvordan arter dette seg i forhandlingssituasjonen?

Kommentar #32

Hermod Herstad

0 innlegg  7381 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden

Aarsund:

"Hva jeg sier om islams forhold til ikke islamsk politisk makt i Levanten og andre islamske regioner er faktisk sannheten, selv om sosialdemokratiske kretser nekter å innse sannheten,"

Din definisjon av sannhetsbegrepet kunne gitt deg en glitrende karriere som legpredikant? Du trenger kanskje å finpusse litt på dine vedtatte "sannheter" først? :-)

Kommentar #33

Hermod Herstad

0 innlegg  7381 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden

Kristiansen:

"Palestinerne lar seg kjøpe for å få til en løsning. Det er det enkleste for alle parter. Som kjent; det enkleste er ofte også det beste."

Dette er nok den mest sannsynlige løsningen på flyktningeproblematikken? 

Kommentar #34

Kjell Aarsund

101 innlegg  5507 kommentarer

Revurder dine egne sannheter Herstad

Publisert rundt 7 år siden

Herstad skrev:

Din definisjon av sannhetsbegrepet kunne gitt deg en glitrende karriere som legpredikant? Du trenger kanskje å finpusse litt på dine vedtatte "sannheter" først? :-)

.......................................................................... .....................................................................................

Det er det vel heller du som bør Herstad. Jeg har brukt år av mitt liv til studier av historien om muslimske overgrep og hat til annerledes troende, og det i en akademisk kontekst, der resultatet er vurdert   og således av empirisk karakter, man gies ikke eksamen på tullprat og fantasier! Jeg vet sånn noen lunde hva jeg snakker om, og så klart vet også politikerne om de samme historiske og kulturelle realitetene, men man vil ikke snakke om det siden det er en trussel mot apeaement. Og til sist blir Israel kun en brikke i amerikanske og europeiske eliters spill om apeacement. Jeg er ikke politisk kommisær, jeg står ikke til ansvar for partier eller miljøer, jeg forholder meg til objektive sannheter som nok kan være politisk ubehagelige.

I denne sammenhengen kan det være lurt å legge seg Marx på minnet , de herskendes tanker er de herskende tanker !

Kommentar #35

Njål Kristiansen

158 innlegg  20651 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Hermod Herstad. Gå til den siterte teksten.
Dette er nok den mest sannsynlige løsningen på flyktningeproblematikken?

Jeg tror det. Eiendommene kan de ikke få tilbake, men en raus kompensasjon er noe annet. 

Mest leste siste måned

Sårbar og synlig
av
Ragnhild Mestad
rundt 1 måned siden / 2536 visninger
Behov for et blikk i speilet?
av
Shoaib Sultan
19 dager siden / 1135 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
rundt 1 måned siden / 798 visninger
Minner fra en sommerkirke
av
Anita Reitan
13 dager siden / 642 visninger
Full krise i Mali
av
Hilde Frafjord Johnson
18 dager siden / 599 visninger
Tåkelagt
av
Liv Osnes Dalbakken
3 dager siden / 581 visninger
Brokete Brasil
av
Hildegunn Marie Tønnessen Seip
10 dager siden / 477 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere