Arild Holta

104

Kristelig Folkeparti har Fremskrittspartiet som politisk hovedmotstander

Skal vi ha en ny regjering, med en klar ny kurs, så er kanskje den beste garantien under de rådende politiske styrkeforhold, at KrF havner under sperregrensen?

Publisert: 10. aug 2013

Ved forrige valg havnet Venstre under sperregrensen grunnet Sponheims negative uttalelser om samarbeid med Fremskrittspartiet (Frp). Klok av andres skade er Kristelig Folkeparti (KrF) ytterst forsiktige med å avfeie Frp. Et feil ord i valgkampen og de er utenfor Stortinget grunnet sin lave oppslutning som kan være nede på 4-tallet.

Sannhet er en bibelsk verdi.

Taktikken handler imidlertid om å bedra de av velgerne som ikke vil stemme KrF om ikke Frp tas inn i varmen. For det er ingen stortingsparti KrF har uttrykt større avstand til enn nettopp Frp. Frp er altså KrF sin hovedmotstander. Men det tør de ikke si tett opp til valget.

- Frp og KrF er som ild og vann. Det går dårlig sammen med mindre du vil at ting skal dø hen, sa Høybråten til VG Nett. Det var imidlertid lenge før Stortingsvalget.

Siden den gang har de vert mer forsiktige. Typisk bruker de uttrykk som "vurderer". OM de skal si noe som ligner posetivt. Men "vurderer" forplikter INGEN TING.

Landsstyrets uttalelse var omtrent like lite forpliktende som tidligere leder Høybråten:

"Med respekt for de store politiske forskjellene som finnes mellom KrF og Frp, ser KrF et regjeringssamarbeid med Frp som lite sannsynlig."

Senere følger KrF-leder Hareide opp med:

Jeg mener et samarbeid med Frp er svært lite sannsynlig, (…).

KrF drømmer fremdeles om muligheter for å holde Frp utenfor regjeringskontorene. De var øyeblikkelig med på Venstres idé om å bruke Arbeiderpartiet for å sikre en Høyre/sentrum-regjering. Det betyr at et sterkt sentrum vil holde Frp utenfor regjeringsmakt. Arbeiderpartiet godtar garantert ikke noe slikt uten krav. Dermed kan det bli så som så med kursendring med KrF på tinget.

En måned før valget kom en sterk måling for de borgelige.

Parlamentarisk leder i KrF, Hans Olav Syversen, sier målingen viser at det er et klart flertall for et regjeringsskifte i befolkningen.

- Vår utfordring tilbake er: Hvilket skifte? De som ikke ønsker blåblått flertall må stemme sentrum, sier han.

I klartekst betyr det at KrF sin strategi er å holde Frp utenfor regjeringskontorene.

Flere i Arbeiderpartiet har observert holdningene til KrF og sett at de ligger langt fra Frp. F.eks i innvandringspolitikken.

Er det virkelig mulig at KrF kan samarbeide med Frp på et slikt verdigrunnlag som ligger bak disse forslagene? Det er Arbeiderpartiets Faremo som spør dette og henviser til invandringspolitikken.

Raymond Johansen (Ap) advarer mot bistandskutt i milliardklassen dersom KrF åpner døra for Frp til regjeringskontorene. (Dette er delvis skremselspropaganda, da det ikke handler om at FrP skal regjere alene.)

Frp'erne ser selv problemene med KrF. Kun tre av de 19 listetoppene sier at de ønsker en firepartiregjering, mens sju mener det er for tidlig å si noe om saken før valgresultatet er klart.

Tidligere nestleder i KrF Inger Lise Hansen ønsket samarbeid med Frp, men ble vraket av KrF. Ingen får være fremtredende ledere i KrF og samtidig si noe som kan tolkes positivt om Frp.

Ingen som klart er på høyresiden får være med i ledelsen i KrF. Det er en hovedårsak til stadig nye forsøk på å danne såkalte kristne parti. Nå sist var det De Kristne som ble startet når KrFs krav til kristen ledelse også forsvant.

KrF sin beliggenhet på venstresiden bekreftes av f.eks The Political Compass, om man der tester meningene deres.

Store deler av kristentfolket respekterer imidlertid menneskers valg og har en stor tro på eiendomsrett og ansvar. Derfor stemmer de Høyre, FrP eller er frustrerte og undertrykte i KrF.

Heldigvis finnes det alternativer for både venstrefolk og KrF'ere. De rene liberalistene kan ofte stemme Det Liberale Folkeparti. Der er det behov for å bygge et langsiktig alternativ. Konservative kristne kan reise seg fra undertrykkelsen i KrF og stemme f.eks De Kristne. De kan hjelpe til med å bygge et langsiktig alternativ for kristne på høyresiden.

Med et sterkt sentrum på Stortinget, står vi på stedet hvil. Med et utradert sentrum, får vi en ny kurs som i større grad betoner ansvar, eiendomsrett og individets valg. Etter min mening er kursendringen alt for liten. Men den er bedre enn alternativene.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #101

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Ragnvald Fladmark. Gå til den siterte teksten.
Barnevernet tar feil de også, som alle andre, men det store antallet av saker ender nok godt for de fleste.

Det er desværre motsatt.

Kommentar #102

Lisa Hasselberg

14 innlegg  543 kommentarer

Hvor er Holta når man trenger han?

Publisert nesten 7 år siden
Arnt G. Arnesen. Gå til den siterte teksten.
Tolker du det motsatt? De smarteste velger å avstå fra høyere utdannelse og derav høy inntekt? Nå er det mulig at jeg provoserer deg igjen, men det ligger vel i dagen at min fortolkning fortoner seg logisk. Tell til ti nå, Lisa, og tenk deg godt om, før du svarer;-)

Nå skulle han vært her med sine lynende kjappe hjernceller og klinket deg tilbake til steinalderen :)

Har jeg virkelig tid til denne utrolig arrogante og fjerne diskusjonen? Nei, jeg har jo ikke det.

Kort sagt:
Det er selvsagt uttallige grunner til at folk ikke har mulighet til den utdannelsen de kanskje ønsker seg og har IQ-messig gode forutsetninger for å gjennomføre med glans. Feks fysisk sykdom, dårlig økonomi, andre prioriteringer av forskjellige årsaker.

Kanskje de heller valgte å være hjemme med sin pleietrengede, alt for tidlig syke mor, eller ga blanke i hele A4-livet av andre grunner? Et sterkt ønske om å heller relisere seg selv gjennom kunsten sin kan være en årsak.

Hvis du mener IQ skal måles i ønsket om høy inntekt, da lurer jeg på hva du scorer på slike tester. Dine konklusjoner er ikke basert på logikk, men manglende forståelse, respekt og innsikt.

 

Kommentar #103

Arnt G. Arnesen

5 innlegg  382 kommentarer

?

Publisert nesten 7 år siden
Lisa Hasselberg. Gå til den siterte teksten.
Ps! Spørsmålstegn skal bare settes bak spørrende setning.

Det er en setning der jeg både sier at jeg ikke har kunnskap på området, og samtidig spør om andre har mulighet til å hjelpe meg. Derfor våger jeg påstanden at det var en spørrende setning!

Men, det ble kanskje vanskelig for deg, å ha to tanker i hodet på en gang?;-)

Kommentar #104

Sigmund Voll Ådnøy

138 innlegg  1622 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Lisa Hasselberg. Gå til den siterte teksten.
Nå vet jeg hva jeg selv scorer på IQ-tester og er ikke akutt bekymret. Jeg skal stemme De Kristne! Og har tidligere vurdert å stemme Frp.

Det du beskriver som banale grunner, finner du i alle partienes velgermasse.

Si meg, mener du at Siv Jensen, Carl, I.Hagen, Per Sandberg og Ketil Solvik-Olsen har lavere IQ enn gjennomsnittet? Eller er det bare de dumme velgerne deres?

Er det de dummeste eller smarteste av dem igjen som nå rømmer over til De Kristne?

"Forskningsrapport" (propaganda) that...

Intelligens og IQ er langt fra det samme.

Nei, de banale grunnene jeg nevnte, er langt fra grunner man finner i alle partienes velgermasse. Om du mer generelt sikter til banale grunner, er du så vidt inne på noe. Du kan likevel ikke snakke om "alle partiene" og deres velgermasse som noe helt statisk hva gjelder prosentandel velgere med godt eller dårlig gjennomtenkte grunner.

Jeg sa vel ikke at FrP-velgere = dumme velgere. Jeg uttrykte bl.a. at jeg oppfattet grunner som lavere pris på det ene eller andre som banale / for enkle årsaker til å stemme på dem.

Kommentar #105

Sigmund Voll Ådnøy

138 innlegg  1622 kommentarer

Vedr. Hanvolds påstand om VG-målinger

Publisert nesten 7 år siden
Arnt G. Arnesen. Gå til den siterte teksten.
Sigmund Vold Ådnøy, som bekreftet det jeg skrev, kan hjelpe med å frembringe den kommentaren?

Hanvolds Facebook-postinger før 7. august er slettet, ser jeg når jeg er inne på siden hans nå. Han har også slettet innlegg ved minst én tidligere anledning. Jeg vet ikke om det bare er for å rydde opp eller for estetikkens del. Muligens vil han minke sannsynligheten for at folk bruker utsagn mot ham.

Her er iallfall noen utklipp fra "veggen" hans. De viser hhv. spørsmål fra Ansgar Braut ang. nevnte tall, en tidligere innleggssletting og innlegg av Hanvold i dag.

------------------------------------------------------------------------- --------

"Ansgar Brautposted toJan Hanvold 1. august

Hvorfor ønsker du ikke at sannheten omkring oppslutningen til De Kristne skal komme frem, Hanvold? Faktum er at de i gjennomsnitt på alle julimåneder har ca 0,2-0,5 % oppslutning! Du har hevdet at de har rundt 2-3 %, og hevder det finnes målinger på dette foretatt på oppdrag fra VG! Enten må du dokumentere dette, eller du blir stående som en løgner, Hanvold!!! Hvordan skal vi i andre ting ha tilitt til deg, og være givere, når du avsløres i løgn, og deretter å holde sannheten nede???"
----------------------------------------------------------------------
"
Dan Nordstrandposted toJan Hanvold 22. juli

He, Jan Hanvold sletta du inlegget ditt i dag??

Jan Hanvold  av og til sletter jeg innlegg, Må Gud velsigne deg. 2 · 22. juli kl. 12:02"

------------------------------------------------------------ ----------

"Jan Hanvold for 11 timar sidan

Vi tror på det profetiske. Derfor drar vi til Moster-amfi den 23 og 24 august, å symbolsk kristner Norge på nytt. som ord 16:26 sier :DEn som akter på ordet, skal finne lykke. Og den som setter sin lit til Herren er salig." Vi takker Gud fordi Han kaller mennesker inn i politikken. Og vi har opplevd hvordan Gud taler til folk, å oppreiser folk til å melde seg inn i De Kristne.
Som Ingvar Torvik, en sterk leder som har hjulpet mere enn 6000 ektepar, til å få et bedre samliv. Personal direktør i Norsk Hydro i mange år. Han og hans kone, er ingen lettvektere i Guds menighet i Norge. Jan Ingvaldsen som er en av lederne i Evangeliesenteret. Sten Klevås Olsen. Tidligere Ap og fagforenings mann og redaktør for Ennå er Det Håp i Evangeliesenter bladet. Og også vært med i Visjon Norge. Rebecca Skretteberg. Som er jurist, å ekspert på menneske-rettigheter. Arbeidet i stat og kommune. Innvandrer ifra Etiopia. Erik Selle, tidligere Høyre mann og pastor, samt bakgrunn ifra det militære. Margit Apelthun leder i Hordaland. Trude Sele i Oslo. Terje Simonsen partileder for De Kristne. Bakgrunn ifra Tv2 og Fotball-agent i Norge og Europa. Samt en masse andre oppegående folk. I utgangspunktet tenkte jeg som de fleste andre. Dette går ikke, det er en umulig situasjon. Men når jeg hører vitnesbyrdene ifra alle disse folkene. Så forstår jeg at dette er et profetisk signal til kristenfolket, om å stemme De Kristne. Selv har jeg anbefalt kristenfolket å stemme Krf, De Kristne eller Frp. Men jeg skjønner nå at Krf har ikke lært noe ifra 2005 og 2009 valget. Jeg hadde håpet at Knut Arild, hadde en bedre forståelse av hva grasrota i kristenheten sto for. Enn Høybråten som kunne tenke seg inn med de rød/grønne. Og hatet ifra Bondevik imot Frp og Carl I Hagen. Noe som ga oss 8 år med De rød/grønne. Men etter hans uttalelse igår om at en Blå/blå regjering er like ille som en Rød/grønn, er jo håpet ute. Og si dette før valget og før en har satt seg ned og forhandlet, er å skape en velger flukt ifra Krf. Vi vet at færre og færre kristne, vil stemme Krf. Kristenfolket er lei av et lunkent parti som krf. Om det når sperregrensen gjenstår å se. Men når Guds folk reiser jeg å taler ut, hva Guds ord sier. Og hører ifra Den Hellige Ånd, er det utrolig hva Herren kan gjøre. Så stå på alle brødre og søstre rundt om i Norges land. Dette valget må vinnes, kristenfolket vil være en joker i dette valget. Så derfor ber jeg om at du skal be til Gud, om hvilket parti du skal velge.
Så får du klart svar, det er helt sikkert. Gud hører og svar bønn. Så vi kan få et skifte."

Kommentar #106

Sigmund Voll Ådnøy

138 innlegg  1622 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Lisa Hasselberg. Gå til den siterte teksten.
Hvor intelligent var det å sette komma der?

Når man ikke sier "det stemmer", men setter ordene i motsatt rekkefølge for mer "muntlig preg", tenker jeg at det var ganske intelligent. Er en slags pause der. Uten komma etter "stemmer" kunne setningen ha sett ut som et spørsmål (tross mangel på spørsmålstegn).

Apropos spørsmålstegn så burde du heller ha refsa meg for å ha glemt å sette det til slutt i min tredje setning :)

Nok om det.

Ha en fortreffelig kveld - gjerne foran fjernsynet kl. 21.30, når NRK1 viser miljødebatt med utfordringer fra MDG til de store partiene.

Kommentar #107

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Sigmund Voll Ådnøy. Gå til den siterte teksten.
Intelligens og IQ er langt fra det samme.

Jeg må delvis si meg enig med deg her! IQ er en indikasjon på at en person er inteligent men trenger ikke bety at personen er inteligent. Man finner folk som skorer høgt på IQ tester, men som er stokk dum på andre områder. Inteligens er noe litt annet ja.

Kommentar #108

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Sigmund Voll Ådnøy. Gå til den siterte teksten.
Når man ikke sier "det stemmer", men setter ordene i motsatt rekkefølge for mer "muntlig preg", tenker jeg at det var ganske intelligent.

Hm ! Det er mange dysletikere med høg inteligens. Skrivesettet taler ikke alt om en.

Kommentar #109

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Ragnvald Fladmark. Gå til den siterte teksten.
Du og din mann farer med desinformasjon og med en svært lite kristelig omgang av sannheten.

Dessværre for deg!  har Arild dokumentasjon på det han fremfører ang barnevernet. Og det er ikke kristent i det hele tatt å ta barna fra folk. Og man finner ingen bibelsk dekning for det.

Imidlertid så kan øvrige familie slekt og venner ta seg av barn i de tilfeller der hvor begge foreldrene ikke kan eller er døde.  . Barn føler seg ikke som fosterbarn men som familie når dem fikk bo i fosterhjem med sin egen biologiske familie. Dette såg jeg en forskning på.

Og er vell ikke så vanskelig å tenke seg til, det blir noe annet å bo hos eks vis ho besta! Enn hos vilt fremmede folk!

Ei mor som har blitt fratat egne barn, ble godkjent av buefat som fostermor.  Hun fkk altså ikke ha egne barn men var god nok for å bli fostermor.

Kommentar #110

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden

Jeg er og kjent med en til sak, hvor en mor er fratat flere barn, men hun får være fostermor! Så hun har hatt fosterbarn.

Kommentar #111

Ragnvald Fladmark

2 innlegg  1395 kommentarer

Det, Holta

Publisert nesten 7 år siden

tror jeg ikke noe på.

Kommentar #112

Kjell Aarsund

101 innlegg  5507 kommentarer

Vi har for lite barnevern

Publisert nesten 7 år siden

De fleste som har jobbet innenfor barnevernet har vel sett så mye elendighet og så mye av årsakene til elendigheten at de nok mener at man ikke har for mye, men alt for lite barnevern, alt man i for liten grad tar barn vekk fra skadelige oppvekstmiljøer og forhindrer utvikling av sosial dysfunksjon. Hadde egentlig ikke tenk å kommentere disse barnevernstrådene, men Holtas maratonkampanjer med overfladiskheter og usakligheter, den totale magel på objektivitet gjorde at jeg i alle fall ville ytre disse ord. Holta, både hun og han, farer i det alt vesentlige med tull.

Kommentar #113

Arnt G. Arnesen

5 innlegg  382 kommentarer

Enig!

Publisert nesten 7 år siden
Kjell Aarsund. Gå til den siterte teksten.
både hun og han, farer i det alt vesentlige med tull.

Tror ikke man kommer noen vei her, og kan like godt legge ballen død.

Saken er nok den at ekteparet Holta opplever seg helt forferdelig dårlig behandlet av

barnevernet. Om det er berettiget eller ikke, vites ikke, men selv om man blir urettferdig 

behandlet, så ekskluderer det ikke barnevernet fra å gjøre en god jobb i svært mange

andre tilfeller.

Det blir direkte tåpelig når Holta vil avskaffe hele barnevernet, med begrunnelse i at de 

bare skader barna. Med slike påstander har man ekskludert seg selv fra enhver saklig debatt.

Jeg ble selv dårlig behandlet av politiet. De påsto at de hadde gjennomsnittsmålt meg i for

høy fart, men jeg var helt sikker på at de måtte ha målt en annen bil, og lot dem ta det til tingretten,

hvor de tapte. Men, alle kan gjøre feil, og jeg ønsker ikke å avskaffe politiet av den grunn:-)

Kommentar #114

Lisa Hasselberg

14 innlegg  543 kommentarer

Absolutt

Publisert nesten 7 år siden
Turid Talita Manjana Holta. Gå til den siterte teksten.
Hm ! Det er mange dysletikere med høg inteligens. Skrivesettet taler ikke alt om en.

Rettskriving har ikke noe med intelligens å gjøre.

Det var ikke meningen at folk skulle ta rettskrivings-kommentarene mine seriøse i seg selv. Det var ment som sleivspark tilbake fordi det ble hevdet at det er forskningsrapporter som kan vise at de som stemmer Frp og DK er mindre intellligent... Go figure! Jeg er ingen norsklærer. Rettskriving var altså ikke poenget.

Kommentar #115

Arnt G. Arnesen

5 innlegg  382 kommentarer

100.000 velgere har De Kristne i ryggen,

Publisert nesten 7 år siden
Lisa Hasselberg. Gå til den siterte teksten.
Kan du koble en link til dette utsagnet fra Hanvold?

i følge Hanvold, på hans facebookside i dag.

Dersom dette var sant, ville de figurert på meningsmålingene med ca 3,8 %. Dette er selvsagt milevis fra sannheten, da de fortsatt befinner seg blant "Andre", som har en samlet oppslutning på ca 1, 5 %. Det er rimelig å anta at de ligger et sted mellom 0,2 % og 0,4 %(ca 5000 til 10000 stemmer).

Hvorfor i alle dager skriver Hanvold slikt? Er det bevisst løgn, eller går det helt rundt for ham?

Kommentar #116

Sigmund Voll Ådnøy

138 innlegg  1622 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Turid Talita Manjana Holta. Gå til den siterte teksten.
Jeg må delvis si meg enig med deg her! IQ er en indikasjon på at en person er inteligent men trenger ikke bety at personen er inteligent. Man finner folk som skorer høgt på IQ tester, men som er stokk dum på andre områder. Inteligens er noe litt annet ja.

Ja. F.eks. er noen av oss "språkglupe" - eller glupe på ett eller flere andre områder - og samtidig ikke spesielt glupe når det kommer til realfag. Det betyr ikke at vi er dumme, selv om vi potensielt/ofte kan skåre lavt på en såkalt IQ-test.

Kommentar #117

Sigmund Voll Ådnøy

138 innlegg  1622 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Turid Talita Manjana Holta. Gå til den siterte teksten.
Hm ! Det er mange dysletikere med høg inteligens. Skrivesettet taler ikke alt om en.

Ja, så klart. Det er også noe av poenget for både Lisa C. Hasselberg og meg, selv om vi er på hver sin planet, og selv om vi begge diskuterte rettskrivning en stakket stund.

Kommentar #118

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Sigmund Voll Ådnøy. Gå til den siterte teksten.
Ja. F.eks. er noen av oss "språkglupe" - eller glupe på ett eller flere andre områder - og samtidig ikke spesielt glupe når det kommer til realfag. Det betyr ikke at vi er dumme, selv om vi potensielt/ofte kan skåre lavt på en såkalt IQ-test.

Yes akkurat !

Kommentar #119

Arild Holta

104 innlegg  3883 kommentarer

Tulldiskusjon

Publisert nesten 7 år siden
Arnt G. Arnesen. Gå til den siterte teksten.
De smarteste velger å avstå fra høyere utdannelse og derav høy

inntekt?

Det er ikke stor forskjell på IQ på store velgergrupper. Dersom du mener forskjellene på f.eks Ap-velgere og FrP-velgere er vesentig, så må DU dokumentere det. Ellers handler det bare om at du forkynner din overbevisning.

Siden du er så engasjert i slike spørsmål, så fikk du vel med deg bablet i media for få år siden om at Frp hadde de mest utdannede stortingsrepressentantene. Det er kanskje medvirkende årsak til at Frp stadig mer virker like hjernevasket som resten?

Det du indikerer er at mennesker med normal-IQ ikke er istand til å velge rett parti. Det er en fullstendig udemokratisk tenkning. I Norge får selv psykisk utviklingshemmede stemme. Skal man trekke logiske konklusjoner basert på dine stygge argumenter, så bør ikke folk med IQ under et bestemt tall stemme. IQ-tullet ditt er svært udemokratisk.

Demokrati handler om at de som "kjenner hvor skoen trykker" velger parti etter det. Man trenger ikke IQ over middels for dette.

IQ forteller ikke menneskers intelligens. Det er kun en indikator hvor små forskjeller ikke betyr noe. Her er en mye bedre modell for å vurdere intelligens:

http://image.r-b-v.net/illustrert-vitenskap_fokus-hjernen_1.jpg

Desto større latent hemning, desto mindre evne til å tenke selv (Frp'ere tenker selv! Ap går i flokk.). Kombinerer man lav latent hemning med IQ, så får man intelligente, kreative og, til og med, geniale mennesker. På en slik vurdering vil politisk korrekte score dårlig.

Kommentar #120

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Sigmund Voll Ådnøy. Gå til den siterte teksten.
Det betyr ikke at vi er dumme, selv om vi potensielt/ofte kan skåre lavt på en såkalt IQ-test.

Da ser man hvor farlig barnevernet kan være, med tanke på at mange har blitt fratatt sine barn basert på en IQ test hvor dem skåret lavt.

Kommentar #121

Arild Holta

104 innlegg  3883 kommentarer

Såkalte omsorgsovertakelser

Publisert nesten 7 år siden
Ragnvald Fladmark. Gå til den siterte teksten.
Barnevernet tar feil de også, som alle andre, men det store antallet av saker ender nok godt for de fleste.

At du har en fast overbevisning om at såkalte omsorgsovertakelser virker, på tross av forskningen, viser bare at du har et dogmatisk og autoritetstro sinnelag.

Jfr lenken til intelligensbedømning: De med lav latent hemning har gjerne et åpnere sinn, hvilket gjerne gir et sterkere intellekt om det kombineres med høy IQ.

Kommentar #122

Arild Holta

104 innlegg  3883 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Arnt G. Arnesen. Gå til den siterte teksten.
http://www.forskning.no/artikler/2009/september/229194

Sitat:

- Hvis man ser på folk ved humanistiske fag og samfunnsfag, er det nok langt mellom de som stemmer Fremskrittspartiet.

Jepp, i hjernevask-utdanningene finner man nok færre Frp'ere. De var tidligere allergiske mot slikt.

Sitat:

En av teoriene går ut på at de med høy utdanning får en bedre tenkeevne, slik at de kan avsløre grove stereotypier av folk med innvandrerbakgrunn.

- Andre mener høyt utdannede rett og slett vet hva som er politisk korrekt og er bedre til å juge, sier Todal Jenssen.

En av teoriene… Ups. det handler om teorier. Det er altså ikke bevist at det ligger bedre tankeevner bak.

Kommentar #123

Arild Holta

104 innlegg  3883 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Arnt G. Arnesen. Gå til den siterte teksten.
kort fortalt kan man dele dem opp i to grupper: Den enfoldige og naive grilldress-mannen, som kun er opptatt av å få dekket sine mest enkle, banale og kortsiktige behov, slik som billigere alkohol og bensin.

Den andre typen er den egoistiske og kyniske typen, som kun er opptatt av seg selv og sitt.

I innlegget mitt over siterte jeg fra lenken "din":

En av teoriene går ut på at de med høy utdanning får en bedre tenkeevne, slik at de kan avsløre grove stereotypier…

Siden du har grove stereotypier av Frp'ere, så har vi vel nå avslørt tankeevnen din? Eller gjelder dette bare når Frpere påstått ikke avslører stereotypier?

Kommentar #124

Arild Holta

104 innlegg  3883 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Arnt G. Arnesen. Gå til den siterte teksten.
http://nrk.no/programmer/tv/test_nasjonen/3098803.html

Gjennomsnitlig IQ i Norge har variert mellom ca 106 og 108. At IQen mellom de som stemte på forskjellige partier varierte bittelitt over og under dette betyr ingen ting.

Nå er det jo noen IQ-forskere som hevder at kvinner har en gjennomsnitlig IQ på ca 3% under menn.

Kvinner får da: 97-1,5=95,5

Menn: 97+1,5=98,5

Da skjønner vel heller ikke kvinner sitt eget beste og bør nektes å stemme sammen med Frp'ere?

Jeg ser jo at heller ikke gjennomsnittsmannen klarer seg mot KrF'ere, og bør nektes stemmerett, siden han ikke skjønner hva han stemmer.

Kanskje DU kan skjønne at IQ-argumentasjon rundt svært få prosent er rent sprøyt egnet for folk som driver med selvbedrag og/eller propaganda?!

Kommentar #125

Arild Holta

104 innlegg  3883 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Arnt G. Arnesen. Gå til den siterte teksten.
http://iqtest.blogg.no/1250586778_iq_test_avslrer_at_fr.html

Sitat fra bloggens kommentarfelt:

Melle

18.aug.2009 kl.13:12

Test nasjonen-undersøkelsen var ren bullshit fra NRKs side. Det har de også sagt i ettertid.

(sitat slutt)

Og så jeg som trodde bullshit var en krysning mellom bulldog og Shihtzu…

Apropos IQ så er vel den uoffisielle rekorden hos nettdebattanter Cris Joy sin IQ på påstått 193. Han stemmer imidlertid ikke. Og han er alt annet enn politisk korrekt!!!!

Det er kanskje også smart å minne om IQ-testen NRK hadde på nett for noen år siden. Rikskjendiser scorte gjerne 70 på den… Jeg scorte over 100 på den, men har aldri scoret lavere. Skal vi kanskje konkludere at NRK kommer med mer bullshit enn hva hundekenneler er istand til?

Kommentar #126

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Arild Holta. Gå til den siterte teksten.
Kanskje DU kan skjønne at IQ-argumentasjon rundt svært få prosent er rent sprøyt egnet for folk som driver med selvbedrag og/eller propaganda?!

Helt enig

Kommentar #127

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Arild Holta. Gå til den siterte teksten.
Og så jeg som trodde bullshit var en krysning mellom bulldog og Shihtzu…

Ja men den" hundegalskapen" vi har så kan det bli litt av en shitbull...

Kommentar #128

Arild Holta

104 innlegg  3883 kommentarer

Finnes VG?

Publisert nesten 7 år siden
Arnt G. Arnesen. Gå til den siterte teksten.
han har skrevet det på sin facebookside. Mellom 50.000 og 70.000 har De Kristne fått på flere VG-målinger hevder han.

Jeg ser at flere etterlyser dokumentasjon på disse målingene, men de kan han selvsagt ikke fremlegge, for de finnes ikke.

Eller var det VGs målinger som ikke finnes?

Man ber om dokumentasjon når han forteller hvor dokumentasjonen er? Det kan høres ut som om noen er svært tunghørte.

Personlig har jeg ingen anelse.

Kommentar #129

Arild Holta

104 innlegg  3883 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Arnt G. Arnesen. Gå til den siterte teksten.
Men, det ble kanskje vanskelig for deg, å ha to tanker i hodet på en gang?;-)

Det vansklige er å takle arrogante kverulanter med en overdreven tro på egen forståelse, og tilsvarende forrakt for andres meninger og kunnskaper. De ødelegger systematisk seriøs debatt.

Kommentar #130

Arnt G. Arnesen

5 innlegg  382 kommentarer

?

Publisert nesten 7 år siden
Arild Holta. Gå til den siterte teksten.
Man ber om dokumentasjon når han forteller hvor dokumentasjonen er

Hanvold hevdet at det finnes VG-målinger som viser at De Kristne har en oppslutning på mellom 50.000 og 70.000 velgere. Disse målingene har flere bedt om en link til, da ingen kan finne dem, uten at han klarer det, av den enkle årsak at de ikke finnes.

Derfor skjønner jeg ikke logikken din. Det er ikke dokumentasjon å si at "det er VG-målinger....."

Dette resonnementet ditt står forøvrig godt i stil med de andre svarene du har gitt meg både i dag og andre dager. Jeg vil nødig stille diagnoser, men det er tydelig at du har store problemer, og at du har et MILDT SAGT forkvaklet syn på samfunn og politikk, og det meste ellers(inkludert barnevernet). Jeg finner det derfor meningsløst å debattere med deg.....

Kommentar #131

Arnt G. Arnesen

5 innlegg  382 kommentarer

Seriøs debatt?

Publisert nesten 7 år siden
Arild Holta. Gå til den siterte teksten.
De ødelegger systematisk seriøs debatt.

Du er blant de siste i landet, som kan tillate deg å belære andre om seriøs debatt!!!!

Kommentar #132

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Arild Holta. Gå til den siterte teksten.
Det vansklige er å takle arrogante kverulanter med en overdreven tro på egen forståelse, og tilsvarende forrakt for andres meninger og kunnskaper.

Jo!

Kommentar #133

Arild Holta

104 innlegg  3883 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Arnt G. Arnesen. Gå til den siterte teksten.
Hanvold hevdet at det finnes VG-målinger som viser at De Kristne har en oppslutning på mellom 50.000 og 70.000 velgere. Disse målingene har flere bedt om en link til, da ingen kan finne dem, uten at han klarer det, av den enkle årsak at de ikke finnes.

Du er sikkert klar over - som alle andre - andre slike tall ligger i kategorier alá "Andre partier". Det legges altså ikke ut på nett. Det gjelder DLF, De Kristne, Demokratene m.fl. Å be om lenker til slikt er derfor ren hersketeknikk, hvor man later som om det er en selvfølge at noe som stort sett aldri legges ut på nett må finnes. Debattnivået ditt er skammelig lavt!

Ut over det så kjenner ikke jeg til BAKGRUNNSTALLENE på målingene til VG.

Samme lavmål av hersketeknikker er dette: "Dette resonnementet ditt står forøvrig godt i stil med de andre svarene du har gitt meg både i dag og andre dager. Jeg vil nødig stille diagnoser, men det er tydelig at du har store problemer, og at du har et MILDT SAGT forkvaklet syn på samfunn og politikk, og det meste ellers(inkludert barnevernet)."

Jeg har med all sannsynlighet lest mer psykologi enn deg. Psykologi var en av hovedinteressene mine når jeg var yngre. Derfor kjenner jeg til at amerikanske undersøkelser på sykehus viste en treffsikkerhet på rundt 30% mht rett diagnoser (altså helt elendig!). Det er i likevel skyhøyt over treffprosenten til norske psykiatere, psykologer og terapauter sin fjerndiagnosering av ABB, hvor jeg mistet oversikten over antall mer eller mindre kreative diagnoser. Så mye for psykobablet. At du som uvitende om slikt velger den tidligere sovjetiske og nazityske varianten og vil diagnosere meg basert på politiske meninger, er ikke overraskende.

Jeg har skjønt at de som er radikalt uenige med deg, med all sannsynlighet skal ha lav IQ og/eller er psykisk syke.

DET er DITT tragisk dårlige debattnivå.

Kommentar #134

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Arild Holta. Gå til den siterte teksten.
Jeg har skjønt at de som er radikalt uenige med deg, med all sannsynlighet skal ha lav IQ og/eller er psykisk syke.

Hehehe!

Kommentar #135

Arnt G. Arnesen

5 innlegg  382 kommentarer

Skammelig?

Publisert nesten 7 år siden
Arild Holta. Gå til den siterte teksten.
hvor man later som om det er en selvfølge at noe som stort sett aldri legges ut på nett må finnes

Det er sørgelig å se hvor lite du skjønner. Hanvold hevdet at det fantes målinger der De Kristne hadde mellom 50.000 og 70.000 velgere, og at dette var målinger presentert i VG. Faktum er at

samlesekken "andre" rommer totalt ca 1, 5 %, noe som vil si ca 40.000 stemmer. Når man vet at Kystpartiet, Pensjonistpartiet, KSP, Demokratene og flere andre har en viss oppslutning, kan man nokså nøye anslå at De Kristne har en oppslutning på ca 5000 - 10000 velgere. Man kan uansett utelukke at de har en slik oppslutning som Hanvold hevder, da de i tilfelle ville hatt mellom 2 % og 3 %, og ville vært ute av "andre-sekken".

Forstår du det nå?

PS! Det er patetisk at du har fått kona de til å hele tida støtte deg i alt du skriver, med mer eller mindre uintelligente kommentarer.

Det er forstemmende at du har en oppfatning av at alle unntatt deg og kona er på viddene i spørsmål omkring såvel barnevern som samfunn og politikk generelt, mens dere to er de eneste som har forstått hvordan ting henger sammen.

Noen mennesker burde vært "beskyttet mot seg selv", og noen barn må definitivt beskyttes mot foreldrene sine.

Herved avslutter jeg enhver debatt med både deg og din lakei, uansett hva slags provoserende oppgulp du måtte komme med! Du er beryktet over hele landet, og jeg ønsker ikke å kaste bort tiden min, på å prøve å normalisere deg!

Kommentar #136

Arild Holta

104 innlegg  3883 kommentarer

Forstår ikke

Publisert nesten 7 år siden

På denne siden er "De andre" 5,7. Det er nesten 6 ganger de 1,5% du kom med. Av det er MDG 3,8 pst.

http://www.pollofpolls.no/?cmd=Maling&gallupid=1984

Men det kan jo hende at VG presenterer dette på en annen måte. Det har du enda ikke vist.

Jeg synes det er greiere å bruke Pollofpolls.no. Da får man alt på samme sted. Tidligere brukte jeg mye denne siden: http://www.aardal.info/. Mye mer praktisk og mer balansert enn avisene.

Sitat: Det er patetisk at du har fått kona de til å hele tida støtte deg i alt du skriver, med mer eller mindre uintelligente kommentarer.

Hun er jo heller ikke enig med deg, og må jo derfor være blandt de uintelligente. Jeg har jo allerede skrevet om denne "debatt"-formen din hvor alle er uintelligente eller syke som har sterke meninger på tvers av dine.

Det er imidlertid ikke intelligent å komme med slike tankefeil. Tillegging av handlinger er debattfusk, faktafeil og logiske feil. Du trenger å trene deg på dette. At hun liker å være i debattene hvor jeg er, indikerer at vi et et godt spleiset ektepar, som arbeider sammen, men på selvstendig basis som de individualister vi er. Det skulle flere ektepar prioritert, så ville skilsmissetallene gått ned.

Sitat: noen barn må definitivt beskyttes mot foreldrene sine.

Ja, vi hevder altså at dette gjelder rundt 10% av de såkalte omsorgsovertakelsene. På dette punktet har vi hatt NATURLIG barnevern i alle tusen år, hvor tanter, onkler og besteforeldre har grepet inn. Men selv der surrer det såkalte barnevernet det til gjennom å hindre slektsfosterhjem, kontakt mellom søsken, osv. Det er helt håpløst å gjøre en god jobb med en så negativ familieideologi.

Kommentar #137

Arild Holta

104 innlegg  3883 kommentarer

Interessante tall

Publisert nesten 7 år siden

Her:

http://www.pollofpolls.no/?cmd=Stortinget&do=visallesnitt

og her:

http://www.pollofpolls.no/?cmd=Stortinget&do=snitt&yw=201308

ser vi at gruppen "Andre" er voksende.

Det betyr trolig at småpartiene er i vekst. Det kan jo også bety at de legger litt forskjellig inn i gruppen "Andre". Jeg tipper imidlertid at det handler om at småpartier vokser.

Kommentar #138

Arnt G. Arnesen

5 innlegg  382 kommentarer

Kommer an på!

Publisert nesten 7 år siden
Arild Holta. Gå til den siterte teksten.
er vi at gruppen "Andre" er voksende.

Som oftest er Rødt og MDG ute av "andre" på målingene, og da ligger de resterende partiene, også benevnt som "Andre", på ca 1,5 %.

Den undersøkelsen du viste til der "Andre" hadde 5, 7 %, var jo MDG inne med 3,8 %.

Her er gjennomsnittet av alle målinger foretatt i juli der det fremkommer at "Andre" har en samlet

oppslutning på 1,8 %.

http://politisk.tv2.no/spesial/partibarometeret/

Dersom Kystpartiet, Pensjonistpartiet, Demokratene, KSP og alle de andre minipartiene har samme oppslutning som ved valget i 2009, kan vi regne med at De Kristne pr i dag ligger an til å få rundt

0,4 %. Og det er faktisk en økning på mellom 50 og 100 %, på noen måneder, og det må man kunne si er formidabelt, men 

det er selvsagt altfor lang vei opp til et mandat...

Mest leste siste måned

Sårbar og synlig
av
Ragnhild Mestad
20 dager siden / 2872 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
25 dager siden / 2008 visninger
Behov for et blikk i speilet?
av
Shoaib Sultan
8 dager siden / 1082 visninger
Drømmen om tempelet
av
Joav Melchior
21 dager siden / 601 visninger
Full krise i Mali
av
Hilde Frafjord Johnson
6 dager siden / 552 visninger
Sekulariseringen av Rumi
av
Usman Rana
rundt 1 måned siden / 520 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere