Verdidebatt

Salme 50, vers 15-23

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

(Salmenes bok ,salme 50, vers 15-23 )
Og kall på meg på nødens dag, så vil jeg utfri deg, og du skal prise meg.
Men den ugudlige sier Gud : Hva har du med å fortelle om mine lover og ta min pakt i din munn?
Du hater jo tukt og kaster mine ord bak deg. Når du ser en tyv, slår du gjerne lag med ham og med horkarer gjør du felles sak.
Din munn slipper du løs med ondt, og din tunge spinner svik.
Du sitter og taler mot din bror, du baktaler din mors sønn.
Dette har du gjort, og jeg har tidd. Du tenkte jeg var som du. Men jeg vil straffe deg og stille det frem for dine øyne.
Legg merke til dette, dere som glemmer Gud. Ellers vil jeg sønderrive, og det er ingen som redder.
Den som gir takk som offer,ærer meg. Og den som går den rette vei, ham vil jeg la se Guds frelse .
--------------------------------------------------------------------------------

Hei. 
 Tenker på dette med de ugudlige og troende ...før i tiden var det et mye klarer skille, på de "ugudlige" og de "troende " . De fleste kristne kan  fort si at dette er mennesker som enda lever i verden, de som enda ikke er blitt frelst .....Jo, de også, men min erfaring er dessverre dårlig med endel som sier seg å være troende.....for så mange  tåler ikke bli korrigert eller rettledet og formanet...... hver og en har tydligvis lyst til å gå sine " egne veier " og gjør det også.  Om du/jeg sier ifra om synd/ondskap ,så får man fort merkelapp "ukjærlig" på seg eller at man tror man er bedre enn andre....mange forstår ikke at tukt ,refs og irettesettelse også er kjærlighet. Akkurat som vi pleier å advare , korrigere og veilede våre egne barn. Og vi gjør jo ikke det for å være slemme mot de ,men for at de skal lære.

Bare tenk på internett.....det vil jo være svært vanskelig å høre andres toneleie ved det man leser her . Sett endel troende skrive at dette sa du ikke til meg i kjærelighet ovs. Hvem åssen er det mulig å si sånn ?  Tror endel kan føle seg fordømt på endel  ting, som treffer, men har du/jeg god samvittighet, så er ingeting bedre enn det , men ha det overfor andre mennesker også ......Det som egentlig gir gjennsvar inni mennesket er deres egen samvittighet ofte , ikke ignorer den.For ignoreres den mange nok ganger så klarer man ikke skille på noenting . Endel troende prøver fort  å gi deg/meg skylden, men å eks.si at du har dine synder og jeg har mine.  Istedefor å ordne opp selv, be Gud evt.mennesker om tilgivelse for synd/ondskap man  har gjort mot de... mange er enormt flinke å be til Gud, men glemmer andre mennesker, sånn skal det ikke være .... . Endel får aldri gjort noe med det, men lever i det. Også lurer endel på hvorfor så mye går galt i livet ?
 Å advare mot vranglære og synd/ondskap er vi jo forpliktet til å si ifra om allesammen. Men det blir blandet sammen med å baktale ofte , så derfor advare veldig få idag, istede glatter mange over , selv om de vet om  og tror de beskytter. Eller som endel kan si : "vi ønsker ikke ta stilling til  verken det eller det ".....hvem som helst kan kalle seg kristne? ......Det står skrevet :" De hater jo tukt "....og det skal hvertfall ikke være deg eller meg som advarer. Prøv det....det har jeg gjort.....og det har kostet meg svært mye å gjøre nettopp det. 
 Fått  slengt  tilbake av noen troende  at man er "åndeligpoliti", ukjærlig og lite tilgivende og lite tålerant...eller heller ikke har kjærlighet, bare hvor fort endel  troende kan si : at hvem tror du at du er? kom ikke her ? Pass på dine egene synder ?
Åssen har vi kommet dit hen idag ? Noen ganger lurer jeg på om vi leser samme Bibel...eller om den leses i det heletatt ?

Eller er du en av de som bare skal ha "søtsakene " det står skrevt om ? Det blir endel hvorfor ?
 De fleste troende vet at  summen av Guds ord er sannhet, ikke enkelte utdrag og vi må ta med det som er litt ubehangelig også ,ikke bare ha  dessert. Faktisk så er vi ikke alltid så komfortable med å gå utover vår egen komfortsone.  Og det er ikke jeg heller. Det pleier å koste de fleste av oss mye ,men lønnen er stor.

 Dersom endel  kristne lever i synd ,så blir de blinde...og uansett hvor mye de prøver å studere Guds ord ,så vil de ikke få åpenbart den  riktige betydningen av Ordet. For synden gjør blind !! Man må ordne opp all synd og så kan vi  rettes oss inn på veien igjen,  mens det enda  er tid igjen. Men man blir mer og mer svaksynt desto lenger man lever i synd og det er en stor fallgruve. Det hvertfall livsfarlig å lære andre i den tilstanden.

Bare 1 eksempel som er svært utbredt idag...skilsmisse og hor og det er like ille idag som på Moses tid. Men mennesken tror det ikke...sier man er gammeldags og at man huske på at vi lever i 2013. Gud har aldri modernisert seg...Han er i går ,idag og til evig tid akkurat den samme. Aldri forandret mening...aldri forandret sitt ord og det kommer Han aldri til å gjøre heller.


Det er dette  noe av  Samle 50 omhandler...Hva har du med å fortelle om mine lover ? Skal " du " lære mitt ord til andre , "du " som lever i synd ? "Du" har jo ikke skjønt noenting....men lærer vil "du " være ?

Lærer lær deg selv før du lærer andre,  er det noe som heter. Når du har lært .....så vil livet man lever gjennspeile det man har lært også. 
For hvis ikke har man  ikke lært noenting. Vi kristne må ta ansvar for livet vi lever. Det er enormt mye ansvarsfraskrivelse idag ,særlig blant de pinsekaraktmatiske som jeg kjenner best til. Leste et innelgg der en troende  gjennom flere ti år skriver at vedkommende er så glad fordi Gud også tar all fremtidig synd vedkommende skulle finne på å gjøre......Jeg skjønner hva  som menes...men det er allikevel så feil måte å si det på....Det er forstålig når det gjelder synd som  man er uvitende om, men de fleste mennesker vet når man går over en grense, tråkker over samvittigheten sin. Man kan ta en bestemmelse for å stå imot samme hva det skulle være, både hor og stjeling og lyving, alt sammen ! Bestem deg for å stå for sannheten ,sammen hva det koster !

Mitt liv har ikke vært syndefritt, og jeg prøver på ingen måte fremstå som bedre enn noen  andre,  men jeg prøver hvertfall å ta lærdom av det jeg gjør galt og passer meg for å gjøre det  gale om og om igjen. Jeg tar ansvar for mine handlinger og Gud gir meg kraft til å leve etter det. Kan jeg så kan alle.

Gud velsigne dere alle .  Hilsen Randi

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt