Verdidebatt

Hvorfor ser så få sannheten om Jesu Brud?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I en tråd som pågår her på VL debatt nå er det flere som fremsetter påstander de har vanskelig for å forklare, bibelvers blir tatt ut av sin kontekst å brukt for å fremme sitt eget eller sin trosretning sitt syn. Dette er ingen lek da ikke bare noen få men millioner kan føres vill, når det gjelder Brudens gang igjennom dens tid her nede på Jorden finnes bare en rett lære/bare en sannhet men her finnes mange villfarende ånder som får stor spalteplass. Jeg er ingen bibellærer med store kunnskaper men jeg har DHÅ, bibelen og god hjelp ifra noen som har gått opp stien ifra før. Hvorfor utsetter jeg meg for hogg på denne måten, noen tanker som kom til meg på badet her en morgen.

Har som sakt fulgt tråden her på VL om når skjer opprykkhelsen og grunnet på hvorfor så mange ikke ser Bruden? Tanken/svaret som kom var mild sakt skremmende, har jo hatt mine meninger om det de tankene før men aldri har de helt festet seg, de er ikke en del av Bruden.

Noe av det første som kom til meg var Gal 3,13; Kristus kjøpte oss fri fra lovens forbannelse, idet han blev en forbannelse for oss - for det er skrevet: Forbannet er hver den som henger på et tre.

I følge INNSIKT Studieutgave til NT med nøkler til ordene i grunnteksten står det i Ord nr. 2671

Forbannelse betyr forkastelse og overgivelse til straff, ødeleggelse på grunn av en domsavgjørelse. Det tilsvarer en dom uten barmhjertighet,jf. Jak 2:13. Ordet innebærer både den gudommelige domsavgjørelse og ødeleggelsen som følge av den. Dette er det vi er kjøpt fri ifra og det gjør det helt umulig å feste noen lit til det mange hevder her inne.

Hvem er så de som er kjøpt Fri, i utgangspunktet alle men bare de som gjør Jesus til sin Herre og Frelser får del i det fritaket, bare de som er bærere av DHÅ å sitt hjerte, panten/seglet som viser tilhørighet som omskjærelsen var Guds tegn i GT. Ikke lutheranere, adventister, metodister, pinsevenner, katolikker eller ortodokse, bare de som bærer segler/panten på borgerskap i sitt hjerte er Jesu Kristi Brud. Den LØNN Han har vunnet seg og har med seg når Han kommer som Konge ved 1000årsrikets inntredelse.

Like viktig som jødenes omskjærelse er DHÅ for oss.

Han har også satt sitt segl på oss og gitt oss Ånden som pant i våre hjerter.

Man får ikke denne panten, DHÅ i barnedåpen, ei heller frelsen. Joh 3:16 den lille bibel, fine vers men har ingen betydning hvis de bare blir en sovepute. Der står blant annet tror på Ham, ja men det gjør vi sier alle men hvorfor er dere da så snar til å finne bortforklaringer på det meste. Tro på er å gjøre de gjerninger Han pålegger oss, ikke å prøve å bortforklare de. Det heter seg at mange veier fører til ROM og med rette men bare en vei fører til frelse. Rom 10 sier:8 Men hva sier den? Ordet er deg nær, i din munn og i ditt hjerte. Det er troens ord, det som vi forkynner.  9 For hvis du bekjenner med din munn at Jesus er Herre, og tror i ditt hjerte at Gud har oppreist ham fra de døde, skal du bli frelst. 10 Med hjertet tror vi så vi blir rettferdige for Gud, med munnen bekjenner vi så vi blir frelst. ---- Som en følge av denne handling flytte Jesus og DHÅ inn i våre hjerter og vi med rette kan kalle oss Guds barn. Neste naturlige handling er å bli døpt for å begrave det gamle livet, Kol 2 sier; 10 Og I er fylt i ham, som er hovedet for all makt og myndighet, 11 han i hvem I og blev omskåret med en omskjærelse som ikke er gjort med hender, ved avklædningen av kjødets legeme, ved Kristi omskjærelse, 12 idet I blev begravet med ham i dåpen, og i den blev I og opreist med ham ved troen på Guds kraft, han som opreiste ham fra de døde. Kol 3 sier:Er I da opreist med Kristus, da søk det som er der oppe, der Kristus sitter ved Guds høire hånd!  2 La eders hu stå til det som er der oppe, ikke til det som er på jorden!  3 I er jo død, og eders liv er skjult med Kristus i Gud;  4 når Kristus, vårt liv, åpenbares, da skal og I åpenbares med ham i herlighet. Vil du være en del av Jesu Brud har du ikke annen mulighet, har du fortsatt ikke lys over saken, gå til kilden som er Lys å be Han vise deg og Han Gir svar uten vederlag.

Tar frem igjen Kol 3; Er I da opreist med Kristus, da søk det som er der oppe, der Kristus sitter ved Guds høire hånd!  2 La eders hu stå til det som er der oppe, ikke til det som er på jorden!  3 I er jo død, og eders liv er skjult med Kristus i Gud;  4 når Kristus, vårt liv, åpenbares, da skal og I åpenbares med ham i herlighet. Meget interessant lesning, da søk det som er der oppe, det stadfester at Jesus er i himmelen ennå, når Kristus, vårt liv, åpenbares, da skal og I åpenbares med ham i herlighet. Kristus er i himmelen og neste gongen han synlig åpenbarer seg er når han setter sine føtter på Oljeberget indikerer sterkt at vi Bruden også har vert i himmelen, da når Kristus, vårt liv, åpenbares, da skal og I åpenbares med ham i herlighet. Les utlegging til Ord nr. 1391.

Mat 19 sier i vers:  Da sa Jesus til dem: Sannelig sier jeg eder: I som har fulgt mig, I skal i gjenfødelsen, når Menneskesønnen 28 sitter på sin herlighets trone, også sitte på tolv troner og dømme Israels tolv stammer. 29 Og hver den som har forlatt hus eller brødre eller søstre eller far eller mor eller barn eller akrer for mitt navns skyld, skal få mangefold igjen og arve evig liv. 30 Men mange som er de første, skal bli de siste, og de siste de første.

Da sa Jesus til dem: Sannelig sier jeg eder: I som har fulgt mig, I skal i gjenfødelsen, når Menneskesønnen28 sitter på sin herlighets trone, også sitte på tolv troner og dømme Israels tolv stammer. Svekker ikke akkurat det faktum at vi i en periode er i himmelen sammen med Jesus for leter vi opp Ord nr. 2362 ser vi under ordet Trone, sete for Gud, for Kristus, for kongen, for dommeren og hvem er de eldste?

1Kor 6,2 sier:  Eller vet I ikke at de hellige skal dømme verden? og dersom verden blir dømt ved eder, er I da uverdige til å dømme i de ringeste saker?  3 Vet I ikke at vi skal dømme engler? Her snakkes om de troende, kan ikke i min villeste fantasi tenke meg at Jesus som kjøpte oss fri ifra lovens forbannelse med sitt eget blod la oss på ny nyte vredens beger eller stue oss bort inntil enden for så å gi oss dommen, nei bare de ufrelste eller navnekristne som vil det. Våkne opp å begynne å tenke sjøl, la ikke organisasjon lede dere til fortapelse, Han som har kjøpt dere med sitt blod er mere en villig til å vise den rette veien, riv dere løs og berg deres liv for evigheten?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt