Verdidebatt

Frafall eller vekst

Noen kirker verden over opplever frafall, mens andre opplever vekst. Sett bort fra geografiske faktorer, hva er det som gjør at det er slik? Er det noe galt med budskapet der det er frafall, eller er det noe galt med budskapet der det er vekst?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Er det noe galt med mottakerne der det er frafall, eller er det noe galt med mottakerne der det er vekst?

(Mens den tradisjonelle protestantiske kristendommen med alvorlig og konservativ lære opplever frafall, så skjer det motsatte med lykkekristendommen som man ser stadig flere steder i verden. Jeg har også inntrykk av at DRKK er en kirke som er i vekst i land som tradisjonelt har vært protestantiske, men er mer usikker når det gjelder hvordan den kirken gjør det i tradisjonelt katolske land.)

(For ordens skyld: Jeg heller nok mot protestantismen og dens tradisjonelle lære, men synes det er elementer innenfor denne kirken som er helt på trynet!)

Jeg mener at å selge budskapet om kristendommen som en lykkereise, er feil. Det blir som å si til barnet sitt som ikke liker fisk: "Spis fisken din, så skal du få sjokolade etterpå". Dette barnet kommer naturligvis til å la vær å spise fisk så snart han/hun blir voksen. Hvis barnet heller får høre hvor bra fiske er for kroppen osv, så vil nok forholdet mellom barnet og fisk, bli mye bedre. Dessverre så er det ofte slik at mennesker vil ha det som er best for seg selv her og nå, snarere enn det som egentlig er best.

Bibelen sier at mange vil gå bort fra den sunne lære. Den sunne lære handler om frelse vs ikke frelse. Det handler IKKE om hvorvidt helvete er evig pine eller ikke, selv om noen her inne mener at evig pine i helvete er et eksempel på sunn lære. Det er viktig å ha fokus på fortapelsen, men kun fordi at det setter søkelyset på hva Jesus gjorde på korset. Hvis man går på talerstolen kun for å skremme med evig pine, UTEN å ha hovedfokus på korset og himmelen, gjør man en stor feil, og jeg forstår godt at folk forlater en kristendom presentert på den måten.

Dette var bare noen tanker. Hva mener dere?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt