Verdidebatt

Kronprinsparet og fattigdommen

Er Kronprinsparet som har et ekte engasjement for fattige, villig til ¨å avstå halvparten av sine landssteder til bruk og glede for vanskeligstilte ?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.
  • Gunn PoundRediger profildetaljer: KRONPRINSPARET OG FATTIGDOMMEN
    Det var i de dager      det gikk ut et gjestebud til 220 utvalgte fra Skaugum om en storslagen 40-årsfeiring for Kronprinsparet i to dager til ende. I 2009 fikk Kronprinsparet =Osloprisen for sitt oppriktige og ekte engasjement for de drøyt 100 000 barna som lever under fattigdomsgrensen i velstands Norge. 
    Jeg spør :  Er Kronprinsparet villig til å avgi halvparten av sin apanasje på ca 8 - 9 millioner til Velferdsfondet (et fond som øremerkes til fattige og vanskeligstilte og som forvaltes av Barne- og familiedepartementet i samarbeid med idielle organisasjoner) ?
    Er Mette Marit villig til å bytte ut sin Rolex-klokke til 250 000 med en klokke til 2 000 og å gi 248 000 til Velferdsfondet ?
    Er Kronsprinsparet villig til avstå halvparten av sine landssteder/hytter til bruk og glede for vanskeligstilte ?
    Er Kronprinsparet villig til å oppfordre resten av Kongehuset og sine rike venner til å gi pengegaver til Velstandsfondet istedenfor dyre jule- og bursdagsgaver til hverandre ?
    Dette kan bli en positiv smitteeffekt som kan spres til alle i den rike befolkningen i inn- og utland. 
    Når dette er sagt. Den beste løsningen på lang sikt er : Avskaffelse av monarkiet og innføringen av en sunn og fornuftig fordelingspolitikk. Partiene som har programfestet Republikk og en fordelingspolitikk som bygger på fellesskapsverdiene er : SV og Rødt.  Dette er viktig å vite i disse valgkamstider. 
    Gunn Pound

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt