Verdidebatt

Eide, hent Marte hjem!!!

En sak fra et middelalders regime. Denne gangen Dubai. En voldtatt kvinne er dømt for utroskap. Ikke uvanlig. Bare at akkurat denne gangen er hun norsk. Fra Norge, som vi anser som gjennom opplysningstiden og hengt med i milleniumsskiftet, eller...

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Tro det eller ei, men vi har da altså en utenriksminister som ikke klarer å fordømme dette i tydelige ordlag og ta vesentlige skritt for å hjelpe Marte Deborah Dalelv. Det er nærmest som om hun har blitt tiltalt uskyldig for en vanlig forbrytelse. Uheldig, men det er lite man kan gjøre, virker det som.

Nå overdriver jeg selvfølgelig. Eide er helt sikkert rystet, og skulle ønske at dette ikke hadde skjedd. Det gjør vi alle. Men alle er ikke i Eides situasjon og faktisk kan gjøre noe med det.

Jeg utforderer utenriksministeren og resten av utenriksdepartementet om å gjøre noe i praksis. For de kan om de vil. Hent Marte hjem.

Det er bare det at en kvinnes verdighet fremdelses ser ut til å sitte mellom bena, selv i Norge. Hadde hun blitt ærbart drept ville reaksjonen vært mye større. Marte kan fremdeles hentes hjem i relativt godt behold om den politiske viljen er sterk nok.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt