Verdidebatt

Vellykketheten

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Vi overøses med vellykkethet. Det er ikke måte på hvor mye vi kan lese om lykke og det at vi alle har mulighet bare vi tør satse. Vil du bli millionær skriker reklameplakatene for Lotto til oss når vi besøker matbutikken. Nei takk sier nå jeg, millionær er jeg jo alt og da ser jeg ikke noen vits i å kaste bort de pengen på Lotto.

Den rette kroppen, den rette bilen, den rette troen eller livsstilen skriker mot oss på nett og på papir. Bli lykkelig med en ny SUV eller hva med et nytt armbåndsur til femti tusen. Un deg litt luksus blir man fortalt i reklame og ikke minst i disse tider blir man rådet til alt man kan bruke skattepengene på.

Sistnevte er jo litt underlig for man rår jo tross alt ikke over skattepengene. De som har betalt for mye skatt får dog tilbake noen slanter nå på denne tiden men da er de jo ikke skattepenger lenger. Skattepengen beholder som kjent stat og kommune og deres organer.

Noen ganger tenker jeg at det kunne være greit å føle hvordan det er å være dønn ulykkelig eller overordentelig lykkelig. Jeg tor ikke noen av delene egentlig ligger i mitt følelsesspekter. Mulig jeg er sær og en av disse untakene i livets lotteri. Sannheten ligger vel litt mer i det at jeg trives relativt godt som middelmådig, passe formuende og uten det store følelsesspekteret. Hyggestunder og milepeler i livet er bra det men det er tross alt hverdagene jeg har flest av og tilbinger mest tid i.

Egentlig er det ikke mye jeg ønsker meg. Det eneste er vel en furtebod, men selv den er innen rekkevidde bare jeg får somlet meg til å sende inn byggesøknaden. På den annen side er det jo galskap å bygge en furtebod for alt det man egentlig burde kvitte seg med. Den kloke asiaten som sa at eier man mer en syv ting eier tingene deg

Jeg tror jeg kunne bruke et helt liv på å bestemme meg for hvilke syv ting det skulle bli. På en annen side holder det med penger i banken, pass og et visakort. Det blir jo tre ting. Kan lykke være en ting så blir det fire, da har jeg jo fortsatt tre ting jeg kan søke etter. Mulig jeg kan finne dem på TV-shop.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt