Morten Slmonsen

34

Aftenpostens retning

Jeg trodde tidligere at Aftenposten var en konservativ avis. Mulig at jeg har tatt feil hele tiden, men jeg har ikke skjønt det før i det siste.

Publisert: 30. jun 2013

Jeg tror det var Fjordmann som gjorde meg oppmerksom på at redaktøren i AP er eks-kommunist. Det var en bit som falt på plass for meg, ettersom jeg stadig oftere synes at AP fremstiller stoff skjevt/tendensiøst - eller om man vil - i strid med mine synspunkter.

Det var ikke mange dagene sine jeg leste "Innsikt"-delen av AP, den dreide seg om islam. Siden AP er etterhvert en feministisk avis så inneholdt artikkelen korrekt kritisk holdning til islams kvinnesyn. Jihad og dhimmi ble derimot ikke nevnt med et ord. Jeg synes det var oppsiktsvekkende, i og med at utbredelsen til islam ikke kan forklares uten disse to ideene. Dagen etter var det ny "Innsikt", denne gang om korstogene. Her ble fremsatt påstanden om at korstogene var med å initiere jihad-tenkningen i islam (som Hellig Krig). Både proporsjonene (muslimens krigsherjinger har *langt* overgått blodsutgytelsene i korstogene) og konklusjonene er gale. Her demonstreres til fulle APs favorisering (evt. positive diskriminering) av islam og motsatt når det gjelder alt som smaker av kristenmannsblod.

Jeg oppfatter også AP som agiterende når det gjelder kvinnesak og homofilisak. Det er ikke det at jeg ikke støtter rettigheter til disse gruppene (med få unntak), men det er sant bombardement - en evig strøm av saker som handler om at kvinner og homofile er ofre, noe jeg langt på vei bestrider.

Kommentatorene begynner også å gå meg på nervene, både Wang, Olsen, Åmås og Aspaas virker rimelig venstreorientert. Det er selvsagt ikke forbudt, men jeg føler jeg i noen år har abonnert på en meningsprodusent som jeg egentlig ikke stiller meg bak. Dette er helt klart mitt ansvar, men har det skjedd en viss forskyvning de siste årene?

I dag kom Aspaas med nok en kommentar - den gang: "Gud er ikke kristen". Aspaas argumenterer for en åpen spiritualitet (som ikke bygger skiller - sic!) og legger kortene Tutu, Dalai Lama og Stålsett på bordet. Det må hun gjerne gjøre, men for meg er dette helt uspiselig.

Sum a sumarum - jeg er lei av å finansiere kampanjeavis for venstreorienterte ideer. Derfor sier jeg opp - bare synd at jeg ikke har innsett det før.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Petter Kvinlaug

190 innlegg  5335 kommentarer

Den er til venstre

Publisert over 6 år siden

Jeg oppdaget det selv for mange år siden. Hvis du spør vil mange enda betrakte Aftenposten som en konservativ avis. Informasjon de leser der får en slags konservativ kredibilitet fordi det har stått i Aftenposten. Vi ser hvordan venstreradikale synspunkter sniker seg inn. Det var det jeg prøvde å hentyde til i mitt innlegg om katter. Jeg tror ikke det var så mange som forsto det.

Sjefsredaktøren har en aktiv fortid fra venstresiden. Hun var partilederleder i RV. Hun var også gift med Sigurd Allern. Har vi ikke tidligere snakket om venstresidens infiltrering av media her på VD?

Det er flott du skriver om dette Simonsen. Jeg trodde det var opplagt for alle. Det er det tydeligvis ikke...... ennu.

Mvh Petter

Kommentar #2

Oddbjørn Johannessen

190 innlegg  13478 kommentarer

Hilde Haugsgjerd

Publisert over 6 år siden
Petter Kvinlaug. Gå til den siterte teksten.
Sjefsredaktøren har en aktiv fortid fra venstresiden. Hun var partilederleder i RV. Hun var også gift med Sigurd Allern. Har vi ikke tidligere snakket om venstresidens infiltrering av media her på VD?

Hilde Haugsgjerds politiske fortid er kjent - og var selvsagt også kjent for Aftenpostens styre da hun ble tilsatt som redaktør.  Vi har alle en fortid.  Ikke alt vi har gjort og stått for tidligere i livet, er noe vi i dag er stolte av.  For noen har det vært nødvendig med et oppgjør.  Et slikt oppgjør har Hilde Haugsgjerd tatt - og for enkelhets skyld siterer jeg kort fra Wikipedia:

Haugsgjerd meldte seg ut av disse organisasjonene (i.e. AKP (m-l) og RV) i 1982 og har ikke siden vært medlem av noe parti.

I forbindelse med at hun ble ansatt som sjefredaktør i Aftenposten uttalte hun at hun har gjort opp med denne fortiden, og at «mine refleksjoner over tiden jeg tilhørte en totalitær bevegelse har gjort at jeg setter verdiene i Aftenpostens grunnsyn svært høyt: Toleranse og respekt for andres meninger, ytringsfriheten og frihet for individet». Hun sa videre at hun «står fullt og helt på Aftenpostens politisk-ideologiske plattform» og at «jeg skal forvalte avisens grunnsyn, konservativt-liberalt, og er veldig bekvem med det».

Det er altså over 30 år siden hun forlot marxismen-leninismen - og enda lenger siden hun var gift med Sigurd Allern.  Må hun krype på knærne for å bli trodd på at hun i dag "står helt og fullt" på Aftenpostens "konservativt-liberale" grunnsyn? 

---------------

Det må vel også være slik da, at siden jeg var aktiv (noen vil si aktivistisk) kristenfundamentalist på 70-tallet, så er jeg sikkert fremdeles en "skap-fundamentalist"? Om jeg hevder noe annet, så er det høyst sannsylig løgn.  Jeg har bare kamuflert meg som agnostiker for å snike inn kristenfundamentalistiske budskap nesten ubemerket...

 

Kommentar #3

Håkon Andreas Hestenes

1 innlegg  131 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
Det er altså over 30 år siden hun forlot marxismen-leninismen - og enda lenger siden hun var gift med Sigurd Allern. Må hun krype på knærne for å bli trodd på at hun i dag "står helt og fullt" på Aftenpostens "konservativt-liberale" grunnsyn?

Vel, om hun kryper eller ei. AP har fremdeles kraftig slagside. Forundrer meg til stadighet hvor mye tull kommentatorene klarer å lire av seg. Spesielt den særs Islam-vennlige Olsen står i en særklasse når det gjelder relativiserende vissvas og tullball.

Vil gratulere trådstarter og si velkommen etter - bedre sent enn aldri.

"Innsikt"...takke meg til utsikt.

Kommentar #4

Øystein Hansen

1 innlegg  569 kommentarer

Aftenpesten

Publisert over 6 år siden

Strengt tatt kunne jeg tenkt meg å ikke bruke flere tastetrykk på Aftenposten, men dette innlegget til Morten Simonsen gir meg en uimotståelig trang til å kommentere det som er blitt landets dårligste avis.

Og ja, Morten, du er nok, slik jeg ser det, noe sent ute. (he, he).

Det er allerede mange år siden jeg mente å registrere en endring av Aftenpostens profil. Denne har bare blitt tydeligere etter hvert. Ingen hadde vel trodd at Schibsted-konsernet kunne ansette en tidligere AKP-ml`er som redaktør, - en som kanskje ikke er "eks" engang.

Da jeg var ung var Aftenposten, heretter kalt Aftenkampen, en solid avis, med journalister som lagde vettuge analyser av de politiske stridspørsmål som var i tiden. F.eks. av den kalde krigen. Det var kvalitet og dybde.

Selv om vi mennesker helst leser det som overensstemmer med vårt generelle politiske grunnsyn, kunne man også få utbytte av Klassekampen, dvs. før også denne nå er blitt en del av denne kulturradikale og sosialdemokratiske banale PK-suppe.

Nå er de vekk alle sammen, også Per Egil Hegge. Det er vel bare Dragnes tilbake, og heller ikke han er som før. Langt mindre analysere, det kan virke som mange av dagens journalister verken har kunnskap eller orker å skrive.

Du nevner Innsikt, ja - her valgte Aftenkampen et særdeles lite treffende navn på sitt magasin. Jeg lot meg friste da det ble startet, men noe av det aller første de hadde var en artikkel om Midtøsten og Israel så lite preget av innsikt, og så fordreid at jeg sa det opp på flekken. Jeg er fadder til et barn i Etiopia, og det jeg får fra Redd Barna i den forbindelse, gir bedre innsikt om Afrika enn "innsikt". Bilder er jo moderne journalisters "sovepute", men ellers er det bånn.

Etter at det nå er mange år siden jeg ga dem en krone, fulgte jeg overskriftene på nettet noen tid. Men nå orker jeg ikke det engang.

Selv om Dagbladet er en møkkaavis, med sin stadige opptatthet av Mette Marits utallige rådyre kjoler, og kjendiser som "strålte", (å, hvor jeg grøsser ved tanken på en ny sesong med "skal vi danse"), foretrekker jeg nesten den. Der Aftenkampen er infam manipulerende i sin nyhetsvinkling er Dagbladet noe mer "ærlig". Det har vel også noe med at Dagbladet alltid har vært sånn, mens Aftenkampen har falt fra toppen til bunnen.

Det er likevel snakk om små gradsforskjeller i et bilde av en norsk presse som jeg tror er døende. Skal jeg ha seriøse analyser av saker som rører seg i tiden, må jeg ty til utenlandske medier. En av mine absolutte favoritter er Caroline Glick i Jerusalem Post. Jeg vil forøvrig anbefale Document.no.

Denne Aspaas har lenge hatt en kronisk aversjon mot alt som smaker av kristendom. Skjønt det finnes enda verre i andre aviser, og dette er jo et fenomen vi kjenner fra en tid tilbake. Når det gjelder Inger Anne Olsen var det jo hun som i A-magasinet for en del år tilbake nærmest beundret Al-Qaradhawi, (dere vet han som stadig beklager at Hitler ikke gjorde jødeutryddelsen grundig nok), for at han klarte å utstede hele 5 fatwaer på en formiddag. Denne gamle radikalfeministen er rent patetisk i sin forståelse for de verste (kvinnefiendtlige) sider av islam.

Det er mye rart i norske aviser, men kanskje toppen, eller rettere bunnen, ble nådd da Margaret Thatcher døde. Den rå og demoniserende, ja blodtørstige, omtale av henne, før hun var kommet i jorden, skremte meg. Fordi den viste oss noe nytt - noe rent barbarisk som har vært ukjent i vår vestlige sivilisasjon. Kontrasten ble tydelig til den nesegruse beundringen for Hugo Chavez - denne paranoide tyrannen som langt på vei ødela sitt eget land, og tilsynelatende hatet alt som Vesten sto for.

I sannhet en talende illustrasjon på hvilken ond og forvirret tid vi lever i.

Kommentar #5

Oddbjørn Johannessen

190 innlegg  13478 kommentarer

Enig med Hansen!

Publisert over 6 år siden
Øystein Hansen. Gå til den siterte teksten.
det kan virke som mange av dagens journalister verken har kunnskap eller orker å skrive.

- i det siterte utsagnet.  Der peker du på et opplagt problem.  Slagside ditt og slagside datt bryr jeg meg mindre om, men det journalistiske håndverket er det definitivt (med enkelte hederlige unntak!) gått nedover med.

Kommentar #6

Anders Helge Myhren

275 innlegg  2788 kommentarer

Jeg har også abonnert på den avisen...

Publisert over 6 år siden
Morten Slmonsen. Gå til den siterte teksten.
Sum a sumarum - jeg er lei av å finansiere kampanjeavis for venstreorienterte ideer. Derfor sier jeg opp - bare synd at jeg ikke har innsett det før.

og det skal jeg aldri gjøre igjen. Den er helt fri for kristen tankegang, og tankegodset passer godt til foreksempel partiet SV. Selv om redaktøren er ute av både ekteskap og diverse røde partier, så er nok tankegodset og meningene de samme. 

Sist jeg fikk en telefon fra Aftenposten, det er bare et par måneder siden, sa jeg til selgeren at jeg ikke ville abonnere på grunn av mangelen på kristent stoff. Han protesterte ikke...

Kommentar #7

Rolf-Erik Pedersen

17 innlegg  1884 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
Jeg har bare kamuflert meg som agnostiker for å snike inn kristenfundamentalistiske budskap nesten ubemerket...

Forsiktig nå, min godeste Johannessen!  Husk at vd.no er ynglingsplass for en del fanatiske konspirasjonsteoretikere!  (Og en haug med forvirrede karismatikere, men det er en annen historie....).

Kommentar #8

Rolf-Erik Pedersen

17 innlegg  1884 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Anders Helge Myhren. Gå til den siterte teksten.
Den er helt fri for kristen tankegang, og tankegodset passer godt til foreksempel partiet SV. Selv om redaktøren er ute av både ekteskap og diverse røde partier, så er nok tankegodset og meningene de samme.

Da lurer jeg på om vi har lest samme avis, broder Myhren!

Jeg synes Aftenposten, og forsåvidt også Dagsavisen, er en god seriøs avis som tar opp stoff i mer dyptgående artikler.

Kommentar #9

Anders Helge Myhren

275 innlegg  2788 kommentarer

Nei, kanskje ikke...

Publisert over 6 år siden
Rolf-Erik Pedersen. Gå til den siterte teksten.
Da lurer jeg på om vi har lest samme avis, broder Myhren!

Jeg synes Aftenposten, og forsåvidt også Dagsavisen, er en god seriøs avis som tar opp stoff i mer dyptgående artikler.

Det er vel Klassekampen du leser? 

Kommentar #10

Oddbjørn Johannessen

190 innlegg  13478 kommentarer

Oppdatering?

Publisert over 6 år siden
Anders Helge Myhren. Gå til den siterte teksten.
Den er helt fri for kristen tankegang, og tankegodset passer godt til foreksempel partiet SV.

Jeg har hørt rykter, pastor Myhren, om at også Agderposten er blitt mer og mer kommunistisk.  Jeg vet ikke om det stemmer, men du kan kanskje oppdatere meg?

Kommentar #11

Rolf-Erik Pedersen

17 innlegg  1884 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Anders Helge Myhren. Gå til den siterte teksten.
Det er vel Klassekampen du leser?

Mener broder Myhren at Klassekampen og Aftenposten er identiske?  Er det noe jeg ikke har fått med meg her?

Kommentar #12

Olav Nisi

145 innlegg  4829 kommentarer

For lite religion ?

Publisert over 6 år siden

Vi har Aftenposten torsdag, fredag og lørdag, og kjøper avisa sporadisk ellers også.  Så ille er det da ikke, men bidrag fra enkelte signaturer harves det over ganske lett.  Med omsyn til kristent stoff så har jeg ikke fulgt opp dette. Men skulle den fremtidige prosenten stå i forhold til tilhengerne av våre to dominerende religioner,  altså hva den ene  2 - 4  prosenten  får av spalteplass, innlegg og omtale,   ja så kom Aftenposten til å gå Vårt Land en høy gang og bli en skikkelig kristen avis.

.

Kommentar #13

Anders Helge Myhren

275 innlegg  2788 kommentarer

Agderposten har en kjedelig andakt

Publisert over 6 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
Jeg har hørt rykter, pastor Myhren, om at også Agderposten er blitt mer og mer kommunistisk. Jeg vet ikke om det stemmer, men du kan kanskje oppdatere meg

hver dag. Det kan godt være kommunister som skriver den, for skriveriene er like fargeløse som USSR var en gang.

Nå er det kona som holder den lokalavisen, og jeg bare skumleser den, men for meg er den like lite interessant som PRAVDA.

Kommentar #14

Oddbjørn Johannessen

190 innlegg  13478 kommentarer

Publisert over 6 år siden

Ja, det var det jeg hadde en mistanke om.

Kommentar #15

Anders Helge Myhren

275 innlegg  2788 kommentarer

Jeg skal si du skriver i dag...

Publisert over 6 år siden
Rolf-Erik Pedersen. Gå til den siterte teksten.
Mener broder Myhren at Klassekampen og Aftenposten er identiske? Er det noe jeg ikke har fått med meg her?

Pedersen. Men svaret på ditt spørsmål er ja. Identisk innhold, mener jeg...

Kommentar #16

Oddbjørn Johannessen

190 innlegg  13478 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Rolf-Erik Pedersen. Gå til den siterte teksten.
Forsiktig nå, min godeste Johannessen! Husk at vd.no er ynglingsplass for en del fanatiske konspirasjonsteoretikere! (Og en haug med forvirrede karismatikere, men det er en annen historie....).

Jo da, men det virker - av en eller annen mystisk grunn - som om de antar at kommunistviruset er vanskeligere å kvitte seg med enn kristenfundamentalistviruset...

Kommentar #17

Rolf-Erik Pedersen

17 innlegg  1884 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Anders Helge Myhren. Gå til den siterte teksten.
Men svaret på ditt spørsmål er ja. Identisk innhold, mener jeg...

Uff da, har jeg virkelig latt meg forlede og forblinde?

Nåvel, det bør muligens være en aldri så liten forskjell på en riksdekkende avis og menighetsbladet "Det Tunge Kors"?

Kommentar #18

Petter Kvinlaug

190 innlegg  5335 kommentarer

Publisert over 6 år siden

Denne tråden kom på et litt dumt tidspunkt. Hårstad har jo ferie.........

Kommentar #19

Bjørn David Bratlie

15 innlegg  4874 kommentarer

Ånden lever fortsatt......

Publisert over 6 år siden
Øystein Hansen. Gå til den siterte teksten.
Denne har bare blitt tydeligere etter hvert. Ingen hadde vel trodd at Schibsted-konsernet kunne ansette en tidligere AKP-ml`er som redaktør, - en som kanskje ikke er "eks" engang.

Ja, hvem kunne trodd at et medlem av venstresidens parallell til Ander Behering Brevik kunne bli redaktør i Aftenposten. Forskjellen var vel at disse var mer feige enn ABB, forsåvidt heldigvis.  Hele AKP-ml bevegelsen er en verkebyll i det norske samfunn og det at de forhenværende aktørene er skamløse nok til å innta redaktør-posisjoner og andre posisjoner er hån mot alle de ofrene fra de regimer AKP-ml applauderte.  Jeg deler din oppfatning om Aftenposten. Jeg gjorde som flere andre og kjøpte noen utgaver av "innsikt", men lurte etterpå hver gang hvorfor brukte jeg tid og penger på dette.  Nå kjøper jeg sjelden eller aldri Aftenposten lenger.  Ånden fra disse moralsk forkvaklede ateistiske ideologier slår nå inn i landsdekkende media som vi trodde kunne være gode meningsbærende media for landet vårt.  Sannsynligvis betyr segreering, splittelse  og dalende interesse og forpliktelse på gode etiske uskrevne regler og landets lover.  Når man ser alt det tøvet som presteres på lov og regelsiden, kan man få angst mindre.  Det er viktiger å ta vare gamle steinrøyser enn kristenarven som danner grunnlaget for lov og rett.  Gamle steinrøyser har langt bedre rettsvern enn våre egne borgere og deres eidendommer.  Der gis det vide fullmakter til folk hverken har vett, evner eller utdannelser til å ta fornuftige avgjørelser.

Kommentar #20

Atle Pedersen

9 innlegg  7651 kommentarer

Publisert over 6 år siden

Jeg tror det at Aftenposten gir en skribent som Aspaas så mye plass mer skyldes postmodernismen og at form vinner over innhold, enn venstredreining. Eller kanskje postmodernismen rett og slett er venstredreid i natur? I alle fall, Aspaas søken etter en mykere mening i tilværelsen fremstår for meg mer personlig enn politisk motivert: http://www.aftenposten.no/meninger/kommentarer/Det-vares-i-vitenskapen-7070979.html

Les også Hans-Christian Holm sin kommentar i kommentarfeltet. Første kommentar om man sorterer på "Best".

Kommentar #21

Øystein Hansen

1 innlegg  569 kommentarer

Er vi enige???

Publisert over 6 år siden

- i det siterte utsagnet. Der peker du på et opplagt problem. Slagside ditt og slagside datt bryr jeg meg mindre om, men det journalistiske håndverket er det definitivt (med enkelte hederlige unntak!) gått nedover med.

Nei, nå holdt jeg på å falle av stolen her jeg sitter, O.J. Men det gikk bra.

Dette må vel være århundrets slumpetreff? Skjønt, du er tydeligvis bare, eller mer, enig i en av setningene, da.

Jeg leste Aftenposten i hovedsak fordi den var verdikonservativ, og tok et klart standpunkt for USA i den kalde krigen. Men som jeg skrev, aviser med andre ståsteder kunne også være nyttige å lese… Bare de var seriøse.

Det som irriterer meg mer med dagens aviser er at de er så grunne og overflatiske. Og manipulerende med at de. vrir på beviselige fakta, jfr. NRK som med viten og vilje fremstilte en romkvinne dømt til fengsel for handel med eget barn som offer, for å få det til å passe med en agenda.

Jeg har aldri vært så keen på ideologier, og så forhåpninger i en presse frigjort fra partiene. Mn slik det er blitt nå, lenges jeg litt tilbake til slik det var. Utrolig nok.

Men, som du sier - kunnskapsmessig må dette håndverket rustes opp!!

Det er herlig å lese de få journalister som er igjen, fri for denne stakkato kunstige offentlige sjargongen, ta grep, få på plass, utfordringer osv. Og som kan beherske og "bruke" sproget. Som en Morten Pedersen i Dagbladet (fotball), en Per Egil Hegge og en Øivind Thorsen (Vito) i Aften-eh-kampen. Og en Niels Chr. Geelmuyden.

Forøvrig: Mette-Marits kjoler og Märthas englemaning har omtrent gjort meg til republikaner. Men det kan være en annen debatt.

 

Kommentar #22

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

DEt er vel slik

Publisert over 6 år siden

at mange personar brenn for eit eller anna radikalt i ungdomstida. Mellom dei som har ei ungdomstid som sosialistar, ja gjerne kommunistar, er der mange intelligente og dyktige menneske. Og etter kvart som dei får erfaring og kunnskap så korrigerar dei gjerne mål og synspunkt. Det er merkeleg at dei som her på VD forfektar at sjølv den største syndar og valdsmann, som til dømes Hitler, får tilgjeving og evig liv om vedkomande angrar seg og bed til Jesus om nåde og tilgjeving når han er i ferd med å trekkje det siste andedraget.

Når det derimot er snakk om menneske som i sin ungdom brann for den sosialistiske ideen, for dei er det ingen nåde. Dei kan sjikanerast, utan omsyn til kva saka gjeld, for sine "ungdomssynder".

Og kva slags folk er så desse skrikande kritikarane? Eg skal ikkje uttale meg om kva IQ dei har, men klokskap og moralsk gansyn er mangelvare hjå desse menneska.

Eg har periodevis vore fast lesar av Aftenposten, som for meg er fyrstevalget med omsyn til landsdekkjande aviser. Etter mitt skjøn er Aftenposten Norges mest etterrettlege avis med ei rad gode journalistar den dag i dag. Og med omsyn til integritet er dei på høgd med kven som helst. Aftenposten set nok stor pris på kvar einaste kjøpar av avisa, men redaksjonen bryr seg nok ikkje med å pisse Morten Simonsen oppetter ryggen for å få behalde han som abbonent.

Og bra er det!

Kommentar #23

Atle Pedersen

9 innlegg  7651 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Elias Per Vågnes. Gå til den siterte teksten.
Når det derimot er snakk om menneske som i sin ungdom brann for den sosialistiske ideen, for dei er det ingen nåde.

Jeg tror du missforstår en smule. Det handler ikke om å tilgi personen eller ikke, men hva personen bringer til avisen. Det er uungåelig at avisens innhold og vinkling påvirkes av måten journailstene og redaktørene ser verden på.

Kommentar #24

Petter Kvinlaug

190 innlegg  5335 kommentarer

Hva så?

Publisert over 6 år siden

Jeg påpekte en sammenheng her. Det er ikke tvil om at Aftenposten har dreiet mot venstre de siste årene. Når de også har tidligere AKP(ml)-er som sjef synes jeg det er verdt å merke seg. Jeg sier ikke at folk ikke kan forandre seg men jeg påpeker en sammenheng. Så kommer du Elias Per drassende med Hitler og Jesus allerede. Er vi allerede kommet så langt i denne tråden?:).... Eller er det noen som fortvilet prøver å få den avsluttet?

S(H  >=  J)=P(L * T)  (Petters Formel)

Sannsynligheten for at Hitler eller Jesus dras fra i en tråd hvor de ikke har noe å gjøre er proporsjonal med produktet av lengden av tråden og trusselbildet den utgjør for den enkelte debattant.

QED.

mvh Petter

Kommentar #25

Oddbjørn Johannessen

190 innlegg  13478 kommentarer

En annen debatt

Publisert over 6 år siden
Øystein Hansen. Gå til den siterte teksten.
Forøvrig: Mette-Marits kjoler og Märthas englemaning har omtrent gjort meg til republikaner. Men det kan være en annen debatt.

Ja, det er vel en annen debatt, men like fullt en av grunnene (i tillegg til all reklamen) til at jeg leser færre og færre dagsaviser.  Ved å lese ukeavisene Morgenbladet, Dag og Tid og Klassekampen (ja, den også!) synes jeg imidlertid at jeg rett som det er kan slumpe til å bli litt klokere.  Og jeg synes også at Vårt Land fremdeles er en god avis, til tross for sitt nisjepreg.

Kommentar #26

Arne Danielsen

327 innlegg  5691 kommentarer

Med betydelig fare...

Publisert over 6 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
men det journalistiske håndverket er det definitivt (med enkelte hederlige unntak!) gått nedover med.

... for å avspore debatten, er jeg fristet til å muntre opp Oddbjørn med å vise til en av landets beste, muligens den desidert beste journalisten, Kjetil B. Alstadheim.

Ingen over, ingen ved siden  – spør du meg, men det blir uansett subjektivt. For meg er Alstadheim den beste, og han skriver til alt overmål i landets beste avis. 

Alstadheim er alene grunn god nok til å kjøpe og å avisen.

Kommentar #27

Øystein Hansen

1 innlegg  569 kommentarer

Hakket i plata

Publisert over 6 år siden

Så kommer du Elias Per drassende med Hitler og Jesus allerede. Er vi allerede kommet så langt i denne tråden?:).... Eller er det noen som fortvilet prøver å få den avsluttet?

Det er etter hvert blitt svært så forutsigbart at Vågnes kommer trekkende med dette, ja.

Det virker som det plager ham svært. Selv om han ikke tror på noe av det. Så vi får kanskje ha overbærenhet med ham.

Jeg tror det er best!

Kommentar #28

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

Det er greitt å vere flink i matematikk

Publisert over 6 år siden
Petter Kvinlaug. Gå til den siterte teksten.
S(H >= J)=P(L * T) (Petters Formel)

Det krevst evne til abstrakt tenking og også ein porsjon IQ. Men ein genial matematiker treng verken vere klok ellerha evne til å analysere prosessane i det verkelege liv.

Peters formel viser nettopp det. Den er ein bløff!

Kommentar #29

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

Jesus var radikal

Publisert over 6 år siden
Atle Pedersen. Gå til den siterte teksten.
. Det handler ikke om å tilgi personen eller ikke, men hva personen bringer til avisen.

Hadde han vore journalist, så hadde den gjengen som kritiserer Aftenposten så nådelaust her på denne tråden, knappast hatt høgare tankar om Jesus. Elske sin neste som seg sjølv?

Nei veit du kva, det må då vere grenser!

Kommentar #30

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

Svært så høg du er på pæra?

Publisert over 6 år siden
Øystein Hansen. Gå til den siterte teksten.
Så vi får kanskje ha overbærenhet med ham.

Kva har du å skilte med?

Kommentar #31

Atle Pedersen

9 innlegg  7651 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Elias Per Vågnes. Gå til den siterte teksten.
Hadde han vore journalist, så hadde den gjengen som kritiserer Aftenposten så nådelaust her på denne tråden, knappast hatt høgare tankar om Jesus. Elske sin neste som seg sjølv?

Nei veit du kva, det må då vere grenser!

Jeg ser ikke hvordan det du skriver her relaterer til problematikken rundt hvordan journalistenes og redaktørenes politiske blikk påvirker avisenes innhold?

Kommentar #32

Petter Kvinlaug

190 innlegg  5335 kommentarer

Formelen

Publisert over 6 år siden

Var jo ment som en liten morsomhet da men det kan ligge mer alvor i humor enn det som synes i første omgang:)

Mvh Petter

Kommentar #33

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

Slik må det alltid vere

Publisert over 6 år siden
Atle Pedersen. Gå til den siterte teksten.
eg ser ikke hvordan det du skriver her relaterer til problematikken rundt hvordan journalistenes og redaktørenes politiske blikk påvirker avisenes innhold?

Men ei avis må innafor rimelege grenser gje rom for alle meiningar. Det er ei elendig avis som berre prentar det ein kan vere einig i.

Mi erfaring med Aftenposten er at den er etterretteleg.

Eg har lest ein eller anna gong dei fleste avisene i Norge. Det flotte med ein offshoreinstallasjon av typen Gullfaks er at Statoil abbonerer på alle aviser som kan kallast dagsaviser. Så snart klokka var 23:00 gjekk vi inntil og fekk ein plastsekk med aviser ned med krankroken. Klassekampen, Dagen, Smålenenes Tidende, osv, osv. Eg har aldri kome over ei avis som ikkje har formidla eit eller anna ein kan lære av. Heller ikkje har eg funne ei avis med eit innhald som fullt ut stetter mitt syn. Men ein lærer også noko av å lese det ein er djupt ueinig i, som til dømes her på VD.

Det er heilt OK at ein abbonent finn det for godt å seie opp eit abbonement, men å kunngjere det som om det var ei katastrofe for avisa, det er patetisk. Kor stort kan eit ego verte?

Kommentar #34

Atle Pedersen

9 innlegg  7651 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Elias Per Vågnes. Gå til den siterte teksten.
Det er heilt OK at ein abbonent finn det for godt å seie opp eit abbonement, men å kunngjere det som om det var ei katastrofe for avisa, det er patetisk. Kor stort kan eit ego verte?

Jeg synes også Aftenposten er rimelig grei. Jeg liker det at de i debatt- og kronikkseksjonen har satt seg som mål å bringe et bredt spekter av meninger. Det mener jeg, i motsetning til alt for mange andre observerer jeg, er avisenes demokratiske plikt.

Men samtidig må det være lov å diskutere Haugsgjerds politiske bakgrunn og å mene at det å støtte Aspaas merkelige meninger økonomisk blir en for tung pille å svelge. Hva logikken er i at dette betyr et større ego enn alle de andre temaer som taes opp her er, det skjønner jeg ikke. Da sier det etter min mening mer om en persons ego når noen går inn for å "ødelegge" en debatt de egentlig ikke er interesert i.

Kommentar #35

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

Eg trur du tek

Publisert over 6 år siden
Atle Pedersen. Gå til den siterte teksten.
Men samtidig må det være lov å diskutere Haugsgjerds politiske bakgrunn og å mene at det å støtte Aspaas merkelige meninger økonomisk blir en for tung pille å svelge

personen og ikkje ballen. Korleis skadar Aspaas sine merkelege meiningar avisa?

Alle papiraviser slit i dag. Nettet tek over reklamepengane og mykje av nyheitsformidlinga. Dagens framveksande generasjon les ikkje aviser slik vi gjorde.

Det er framleis prestisje i å få på trykk innlegg og kronikkar i Aftenposten, difor er det mange dyktige personar som yter sine bidrag. Eg har ikkje inntrykk av at det som kjem på trykk er sikta gjennom redaktøren sin politiske sil.

Og som sagt, etter mitt syn er det mange intelligente og dyktige personar som har ein fortid som radikal, eller er radikal livet ut.

Når det gjeld stokk konservative personar så kan intelligens vere ei skikkeleg mangelvare i den flokken. Korleis kan ein vere rimeleg oppegåande utan å vere meir eller mindre radikal?

Kommentar #36

Oddbjørn Johannessen

190 innlegg  13478 kommentarer

Aspaas

Publisert over 6 år siden
Atle Pedersen. Gå til den siterte teksten.
Jeg tror det at Aftenposten gir en skribent som Aspaas så mye plass mer skyldes postmodernismen og at form vinner over innhold, enn venstredreining.

Kathrine Aspaas er  i dag frilansskribent og dermed ikke lenger ansatt i Aftenposten, så vidt jeg vet.  Hun var en del av redaksjonen i mange år, og ble ansatt lenge før Haugsgjerd inntok redaktørkrakken.  De fleste større aviser har et bredt korps av kronikører, uten at det dermed sier noe om avisens politiske profil.

Kommentar #37

Atle Pedersen

9 innlegg  7651 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Elias Per Vågnes. Gå til den siterte teksten.
personen og ikkje ballen. Korleis skadar Aspaas sine merkelege meiningar avisa?

Hvilken person er det du mener jeg tar i stedet for ballen, og jeg har ikke skrevet at Aspaas skader avisa, bare at jeg forstår at folk ikke har lyst til å betale for den typen skriverier.

Når det gjeld stokk konservative personar så kan intelligens vere ei skikkeleg mangelvare i den flokken. Korleis kan ein vere rimeleg oppegåande utan å vere meir eller mindre radikal?

Et slikt utsagn vitner om liten evne til å være selvkritisk. Det er en ting å tro at man selv ser ting på rette måten, det er en annen ting å være lukket for at man kanskje tar feil og at man kan ha oversett viktige aspekter som andre prioriterer.

Men om jeg skal polemisere i samme ånd som ditt utsagn, så synes ydmykhet å være  venstresidens mangelvare.

Kommentar #38

Atle Pedersen

9 innlegg  7651 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
Kathrine Aspaas er i dag frilansskribent og dermed ikke lenger ansatt i Aftenposten, så vidt jeg vet. Hun var en del av redaksjonen i mange år, og ble ansatt lenge før Haugsgjerd inntok redaktørkrakken. De fleste større aviser har et bredt korps av kronikører, uten at det dermed sier noe om avisens politiske profil.

Det sier da veldig mye om avsiens profil hvilke skribenter de jevnlig bruker. Hvordan skribentene får betalt kan jeg ikke se er relevant.

Kommentar #39

Lars Randby

159 innlegg  5721 kommentarer

En god pekepinne

Publisert over 6 år siden
Morten Slmonsen. Gå til den siterte teksten.
Det var en bit som falt på plass for meg, ettersom jeg stadig oftere synes at AP fremstiller stoff skjevt/tendensiøst - eller om man vil - i strid med mine synspunkter.

Vi er det vi velger å lese. Det at det vi har vært vant til å lese ser ut til å endre seg er ikke egentlig noe bevis på at det har endret seg. Forklaringen kan like godt ligge hos oss selv. For de fleste av oss er i endring hele livet. Det er sikkert noen få som klarer å holde fast og er uendrbare men for de fleste er det heldigvis ikke slik. 

Dog bør det ringe noen varsellamper hos oss selv den dagen vi finner det uutholdelig å lese noe som ikke støtter vårt eget syn. De fleste vil vel egentlig ha godt av å hoppe over det vi liker og heller oppsøke det vi ikke liker. 

Det er litt som mat og barn. Utfordres de ikke vil de senere i livet gå glipp av veldig mye rett og slett fordi de ikke har lært å utfordre egne preferanser og oppfattninger.

Kommentar #40

Oddbjørn Johannessen

190 innlegg  13478 kommentarer

Tja

Publisert over 6 år siden
Atle Pedersen. Gå til den siterte teksten.
Det sier da veldig mye om avsiens profil hvilke skribenter de jevnlig bruker. Hvordan skribentene får betalt kan jeg ikke se er relevant.

Min egen distriktsavis, Fædrelandsennen, har da brukt kronikører som dekker hele spekteret fra Rødt til FrP.  Avisens redaksjonelle verdigrunnlag vises i lederartiklene.

Kommentar #41

Atle Pedersen

9 innlegg  7651 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
Min egen distriktsavis, Fædrelandsennen, har da brukt kronikører som dekker hele spekteret fra Rødt til FrP.

Det har de fleste aviser. Men det jeg snakker er hvem som er nogen lunde faste spaltister.

Er det virkelig en så uhørt tanke at enkelte aviser bruker enkelte kronikkforfattere relativt ofte, og at det sier noe om avisen og dens prioriteringer?

Kommentar #42

Oddbjørn Johannessen

190 innlegg  13478 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Atle Pedersen. Gå til den siterte teksten.
Er det virkelig en så uhørt tanke at enkelte aviser bruker enkelte kronikkforfattere relativt ofte, og at det sier noe om avisen og dens prioriteringer?

Selvsagt ikke - men det blir noe "skrudd" når enkelte debattanter (jeg tenker ikke på deg) bruker dette til å påstå at Aftenposten er en venstrevridd avis.

Kommentar #43

Atle Pedersen

9 innlegg  7651 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
Selvsagt ikke - men det blir noe "skrudd" når enkelte debattanter (jeg tenker ikke på deg) bruker dette til å påstå at Aftenposten er en venstrevridd avis.

Det er en selvmotsigelse å si det er srkrudd å bruke dette som argumentet, når du samtidig er enig i at hvilke kronikkforfattere som benyttes ofte sier noe om avisen og dens prioriteringer.

Du kan si det er et tynt grunnlag, men samtidig må man argumentere utfra hva man vet. Man kan ikke avskjeres fra en mening bare fordi man har begrensede fakta. Og gjennom å åpne en diskusjon om temaet kan man også få inn flere synspunkt.

Det er ingenting som er skrudd i dette i det hele tatt.

Kommentar #44

Oddbjørn Johannessen

190 innlegg  13478 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Atle Pedersen. Gå til den siterte teksten.
Det er en selvmotsigelse å si det er srkrudd å bruke dette som argumentet, når du samtidig er enig i at hvilke kronikkforfattere som benyttes ofte sier noe om avisen og dens prioriteringer.

Jo, hvis de fleste skribentene hadde tilhørt samme "retning", så.  Jeg kan ikke se at det gjelder Aftenposten.  Kan du?

Kommentar #45

Atle Pedersen

9 innlegg  7651 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
Jo, hvis de fleste skribentene hadde tilhørt samme "retning", så. Jeg kan ikke se at det gjelder Aftenposten. Kan du?

Verken du eller jeg sitter på fasiten på det spørsmålet, og er således ikke i noen posisjon til å bare fastslå dette, og avgjøre diskusjonen på vegne av resten her inne. Eller hva?

Jeg har ikke forsøkt å lage noen oversikt over hvilke journalister som skriver hva og hvor mye. Men i hovedinnlegget er det nevnt en del skribenter som Morten Simonsen åpenbart har gjort seg opp en mening om: Wang, Olsen, Åmås og Aspaas.

En mening om alle disse har jeg ikke, men Aspaas og Inger Anne Olsen er to skribenter jeg ikke ville prioritert om jeg var redaktør, og som jeg har full forståelse for kan irritere betalende avisabonnenter.

Jeg forstår ikke din agressivitet mot temaet? Hvorfor ikke bare la det ligge om du ikke bryr deg, eller argumentere imot om du mener påstanden er helt feil?

Kommentar #46

Oddbjørn Johannessen

190 innlegg  13478 kommentarer

Aggressiv?

Publisert over 6 år siden
Atle Pedersen. Gå til den siterte teksten.
Jeg forstår ikke din agressivitet mot temaet?

Overhodet ikke :-)  Jeg synes bare det er nokså lettvint å kategorisere en avis som politisk vridd på et så syltynt grunnlag.  Er f.eks. Åmås en "raddis"?  Det var nytt for meg.

Kommentar #47

Morten Slmonsen

34 innlegg  1305 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
Er f.eks. Åmås en "raddis"? Det var nytt for meg.

Kan en som er åpen om sin homofili være verdi-konservativ? Eller blir vedkommende mer eller mindre forpliktende på en liberal retning? Selv om Åmås er forbilledlig i sitt ønske om en reell debatt, så mener jeg å ha oppfattet hans "egentlige" synspunkter gjennom årenes løp. Merk, dette er ikke noe angrep på homofile/homofili, men et åpent spørsmål om korrelasjon mellom legning og ideologisk ståsted.

Beklager forøvrig at jeg ikke har fulgt med på debatten jeg initierte - jeg trodde den var forbigått i stillhet! Har iallefall lest alle kommentarene med interesse (med noen hederlige unntak selvsagt:)

Mest leste siste måned

Noen bør skamme seg
av
Espen Ottosen
18 dager siden / 5368 visninger
Kreftens krigsmetaforer
av
Aud Irene Svartvasmo
16 dager siden / 3728 visninger
Ingen skal leve med skam
av
Tor Håkon Eiken
18 dager siden / 1294 visninger
Nå må vi stå sammen
av
Berit Hustad Nilsen
13 dager siden / 1174 visninger
Skal vi forby det vi ikke liker?
av
Paul Leer-Salvesen
13 dager siden / 1004 visninger
Hva nå, Etiopia?
av
Ragnhild Mestad
5 dager siden / 933 visninger
Ungdomsrus: Vi må handle nå!
av
Pernille Huseby
23 dager siden / 906 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere