Gunnar Opheim

142

Guds Menighet

Publisert: 29. jun 2013

Ut av en tekst kan man ut ifra Guds ord avdekke hvem som tror Gud og hvem som ikke tror Gud. Teksten står i Johannes Åpenbaring og her er den.

 

Åp 12,17 Og dragen blev vred på kvinnen og drog avsted for å føre krig mot de andre av hennes ætt, dem som holder Guds bud og har Jesu vidnesbyrd.

  

Dragen (Rom*) er ifølge Guds ord Satan og Han politiske og religiøse system han bruker for å bedra verden med løgn og han forfølger de som tror Gud. De som igjen tror Gud er de som tar vare på Guds bud, her i dette tilfellet Moseloven og med det har den tro Jesus hadde.

Vi ser senere i Åpenbaringen dette:

Åp 14,12 Her er de helliges tålmodighet, de som holder Guds bud og Jesu tro.

Åp 19,10 Og jeg falt ned for hans føtter for å tilbede ham; og han sier til mig:

Var dig for det! jeg er din og dine brødres medtjener, de som har Jesu vidnesbyrd. Gud skal du tilbede! For Jesu vidnesbyrd er profet-ordets ånd.

  

 

De holder ut i tro tålmodig og Jesu tro er å forstå profetene i GT taler om.  Så Guds folk i dag de holder Guds ti bud, forkaster ikke en tøddel av Moseloven og avdekker hvilken tid profetene i GT taler om til enhver tid, også nøyaktig den tid vi i dag er i.

Dragen hater disse og hans følgesvenner liker ikke de som holder Guds bud, ja de anklager gjerne Guds folk for å følge Ham i egen kraft til egen ære.

Så hvorfor er det egentlig så enkelt å avsløre løgnerne men samtidig så sniker de seg unna å bli avkledd som løgnere ved sine fine ord. Guds folk holder jo Guds bud mens løgnere ikke viser til/ holder Guds bud. Johannes sier det også rett ut i sitt brev at de som ikke holder Guds bud er løgnere og at de aldri har kjent Ham, aldri. Likevell tror mange det.. . Rart men samtidig så forklares dette med at årsaken til at man lar seg bedra er at man ikke elsker eller har kjærlighet til sannheten.

 

Noen vers å tenke på:

Mark 7,8-9 I forlater Guds bud og holder fast ved menneskers vedtekt. 9 Og han sa til dem: Det er riktig vakkert at I gjør Guds bud til intet for å holde eders vedtekt.

Joh 8,32 og I skal kjenne sannheten, og sannheten skal frigjøre eder.

Joh 8,45 Men mig tror I ikke, fordi jeg sier eder sannheten.

Rom 1,18 For Guds vrede åpenbares fra himmelen over all ugudelighet og urettferdighet hos mennesker som holder sannheten nede i urettferdighet;

2 Kor 4,2 men vi har sagt oss løs fra alle skammelige snikveier og farer ikke frem med list, heller ikke forfalsker vi Guds ord, men ved å kunngjøre sannheten anbefaler vi oss til alle menneskers samvittighet for Guds åsyn.

2 Tess 2,10 og med all urettferdighetens forførelse for dem som går fortapt fordi de ikke tok imot kjærlighet til sannheten, så de kunde bli frelst.

2 Tess 2,12 forat alle de skal bli dømt som ikke har trodd sannheten, men hatt velbehag i urettferdigheten.

 

 

Hva tror du er årsaken til at mennesker unnlater å kalle en spade for en spade i trosspørsmål?

 

* Rom er faktisk det rike som skal knuses av Gud ved Jesu andre komme og i dag er Rom videreført av Den Romerske Katolske Kirke som igjen forøvrig er den instisusjon som har endret og fjernet store deler av Guds bud.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #51

Tor Martinsen

44 innlegg  3111 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Så kan Skriften og fru White si hva pokker de vil.

Og dette viser spesielt Njåls og generelt den katolske holdningen til Skriften. Det er ingen overraskelse for meg at katolikker inntar en slik holdning, bak denne holdningen ligger mange hundre års tradisjon i å forandre og ignorere Guds Ord. Håper andre legger merke til dette…

Kommentar #52

Kjell G. Kristensen

78 innlegg  13843 kommentarer

Kanskje trådstarter?

Publisert over 6 år siden

Tor Martins1: Håper andre legger merke til dette.
_________________________________________

Trådstarter følger sikkert opp?

Kommentar #53

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Tor Martinsen. Gå til den siterte teksten.
Og dette viser spesielt Njåls og generelt den katolske holdningen til Skriften. Det er ingen overraskelse for meg at katolikker inntar en slik holdning, bak denne holdningen ligger mange hundre års tradisjon i å forandre og ignorere Guds Ord. Håper andre legger merke til dette…

Hei Tor

 

 

 

Mennesker reagerer på forskjellige måter. Slik du og jeg også gjør, når vi ikke vil forstå verandres tros lære. Vi har også forskjellige utryksformer. Der noen er mer frimodige en andre. Men jeg tror det er viktig med en forståelse og en viss respekt til veandre er på sin plass. Selv om man har ulike oppfattninger av Guds visdom. Hvem har rett er jo ofte stridens spørsmål, men jeg synes det er på sin plass å diskutere vår tro. Vi kan lære mye av verandre siden mange ønsker å søke sannheten i Guds ord, men som enno ikke ha fanget den i sitt hjerte. Det er viktig å diskutere men at man kan gå på sak og ikke person. Da får man en mere nøytral debatt som går på vår troslære, og man har både tanker og meninger om hvorfor man ser det slik man ser det, og på hvilke grunnlag man skriver det man skriver. Tror ikke det er lurt å kaste skit på verandre det gir ingen velsignelse. Men det er lett å missforstå verandre ser jeg, og det kan være dumt. Vi er alle blitt gitt nåde stor nåde. På hvilken måte kan vi gi denne nåden videre til våre medmennesker? selv om man er uenige med vår troslære så kan man være venner for det. Jesus var venner med syndere, Judas stjal fra kassen deres, men Jesus var Judas venn for det. Judas viste at Han kunne komme til Jesus å få tilgivelse, men ignonerte dette helt til siste slutt. Vi har mye å lære når det gjelder debatt former å tilgivelse hver en av oss. Ingen kan dømme veraandre uansett. Bare Gud kan dømme. Om jeg mener sabbaten i tro er viktig for den som holder den så er det slik jeg ser det, om jeg mener at sabbaten er godt for menneske men ikke bare på lørdag så er det slik jeg ser det. vår frihet ligger i Kristus, ikke for å synde, men for å glede oss over den nåde Han kom med, og den sannhet som satte oss fri fa lovens og syndens forbannelse.

 

mvh

Rune

Kommentar #54

Kjell G. Kristensen

78 innlegg  13843 kommentarer

Vel

Publisert over 6 år siden

Rune: Vi kan lære mye av verandre siden mange ønsker å søke sannheten i Guds ord
_______________________________________________________________

Mye kan sies om å diskutere med hverandre, men noen viser ikke respekt for sannheten i Bibelen og vrenger og plukker opp bare sine egne godt utvalgte bibelvers til bruk av sin egen skakk kjørte tro, og deg Rune er det jo håpløst å diskutere med uansett? Du er jo ikke enig med Bibelen engang?

Kommentar #55

Tor Martinsen

44 innlegg  3111 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.
og den sannhet som satte oss fri fa lovens og syndens forbannelse.

Når vår venn Njål sier: #... Så kan Skriften (og fru White) si hva pokker de vil#... så mener han med det at han ikke bryr seg om hva Skriften lærer, og en som ikke bryr seg om hva Skriften lærer er pr. definisjon ikke kristen. Dette syndromet, om vi skal kalle det slik, er det mange varianter av, og du er også smittet av dette. Andre tror også at de kan gjøre som de vil med Skriften, så som å velge hvilke bud de ikke skal holde…

Hva du mener om sabbaten er opp til deg, men når du endrer på Skriften ved å holde en annen dag enn Gud selv har bestemt da «tar du en Njål» og «gir pokker i hva Skriften sier»

 

… og du forstår fortsatt ikke hva «løst fra lovens forbannelse» betyr…

Kommentar #56

Kjell G. Kristensen

78 innlegg  13843 kommentarer

Tor Martins1

Publisert over 6 år siden

Når vår venn Njål sier: #... Så kan Skriften (og fru White) si hva pokker de vil#... så mener han med det at han ikke bryr seg om hva Skriften lærer, og en som ikke bryr seg om hva Skriften lærer er pr. definisjon ikke kristen
______________________________________________

Mjaaa.... tolker du Bibelen på samme måten? Da er det ikke rart at fru White setter stjerner i øynene på deg... Jeg forstår det på Njål slik at fru White har spilt pok(k)er med skriften?

Kommentar #57

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert over 6 år siden

Hei Tor

Er det vår kamp til å overbevise andre om Guds sannhet? Er det ikke greit å overlate dette til noen som vet mer en oss og som har kraft til å overbevise oss om hva sannhet er. Det handler om å være åpen på hva Gud ønsker å gi til hver enkelt av oss. Vi begge tror det vi formidler er sant. Vi begge er overbevist om dette. Men ingen av oss kan overbevise den andre. Så Guds otd kan forandre våre hjerter til hele sannheten 

Mvh

Rune

Kommentar #58

Kjell G. Kristensen

78 innlegg  13843 kommentarer

Skulle ikke tro det

Publisert over 6 år siden

Rune: Er det vår kamp til å overbevise andre om Guds sannhet?
_____________________________________________________

Det er lenge siden presten stod på prekestolen og leste opp prekenen på latin... siden da har skriften kommet på modermålet og de fleste kan å lese og forstå selv, det bevitner alle svovelpredikantene og en masse forståsegpåere... det er mer enn nok og ta av for de som vil forandre troen sin, om ikke annet så bare bitte lite grann? Vi har pinsevenner, baptister, Jhw, mormoner, kirkegjengere av ymse kategorier, ja det er bare å velge å vrake, hvilken (tros) retning har du? Jeg synes det blir vanskelig jeg...

Kommentar #59

Tor Martinsen

44 innlegg  3111 kommentarer

Nei...

Publisert over 6 år siden
Kjell G. Kristensen. Gå til den siterte teksten.
Mjaaa.... tolker du Bibelen på samme måten? Da er det ikke rart at fru White setter stjerner i øynene på deg... Jeg forstår det på Njål slik at fru White har spilt pok(k)er med skriften?

... jeg tolker ikke Bibelen på samme måte som Njål. Det overlater jeg til ham og dere andre som lefler med Skriften etter eget forgodtbefinnende...

Kommentar #60

Kjell G. Kristensen

78 innlegg  13843 kommentarer

Det er jo så da...

Publisert over 6 år siden

Tor Martinsen:

jeg tolker ikke Bibelen på samme måte som Njål. Det overlater jeg til ham og dere andre som lefler med Skriften etter eget forgodtbefinnende...
_____________________________________________________________

Men skriften oppfordrer faktisk til å lete... så skal en og finne... ja, hva da? Sammenhenger selvfølgelig! Og da blir det nødvendigvis etter eget forgodtbefinnende... alt ettersom hva man leter etter. :-)

Lukas:Mange har forsøkt å gi en fremstilling av det som er blitt oppfylt blant oss,2 slik vi har fått det overlevert av dem som helt fra først av var øyenvitner og tjenere for Ordet. 3 Nå har også jeg bestemt meg for å gå nøye gjennom alt fra begynnelsen av og skrive det ned for deg i sammenheng, ærede Teofilos...

Forkynneren:Jeg viet mitt hjerte til å granske og ransake, til å søke etter visdom og sammenheng, for å forstå at lovløshet er tåpelig, at dårskap er vanvidd.

1.Kor.1.20....Har ikke Gud vist at verdens visdom er dårskap? 21 For da verden ikke brukte visdommen til å kjenne Gud i hans visdom, besluttet Gud å frelse dem som tror, ved den dårskapen som vi forkynner

Så sånn er det bare...

Kommentar #61

Tor Martinsen

44 innlegg  3111 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Kjell G. Kristensen. Gå til den siterte teksten.
Men skriften oppfordrer faktisk til å lete... så skal en og finne... ja, hva da? Sammenhenger selvfølgelig! Og da blir det nødvendigvis etter eget forgodtbefinnende... alt ettersom hva man leter etter. :-)

Njål sier han gir pokker i Skriften, det gjør ikke jeg.

Kommentar #62

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert over 6 år siden

Hei kjell

Ingen trosbevegelser kan overbevise noen andre om sannheten i Guds ord Det er den HelligeÅnds oppgave.

Mvh

Rune

Kommentar #63

Njål Kristiansen

158 innlegg  20654 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Tor Martinsen. Gå til den siterte teksten.
Og dette viser spesielt Njåls og generelt den katolske holdningen til Skriften. Det er ingen overraskelse for meg at katolikker inntar en slik holdning, bak denne holdningen ligger mange hundre års tradisjon i å forandre og ignorere Guds Ord. Håper andre legger merke til dette…

Jeg er glad du ikke ble overrasket eller redd. Det var aldri meningen å skremme deg. Jeg regner med at dette nå er lagt merke til helt inn i de romerske gemakker. Det er ikke bare kong Sverre som har talt Roma midt i mot her i byen, og sist det skjedde sto det til og med i avisene om det. 

På den mer seriøse siden vil du gjerne fange oss alle i en trygghetssirkel hvor vi blindt følger pålegg, og da fortrinnsvis fra SDA. Du mister din frihet, dvs om du ikke sublimerer den til å bare følge fru Whites partitur. Og du skal ikke innbille meg at du lever etter alle påbud 100%. I så fall er du rett og slett en ape, robot eller amøbe. Alle mennesker med tenkeevne gjør sine egne små krumspring. Jeg tror for godt om deg til å tro at du er så lovisk av deg.

For det som er essensen jeg skal frem til er at bud og pålegg ble skapt for menneskene, og ikke omvendt. Derigjennom har vi vår frie vilje. Hadde vi ikke denne frihet, kunne ikke du være adventist, men måtte leve lenket til en luthersk mast og gå ned med en skute du ikke ville være tilfreds med. 

Noe å tenke på før dere raljerer videre.  

Kommentar #64

Kjell G. Kristensen

78 innlegg  13843 kommentarer

Bokstavelig talt

Publisert over 6 år siden

Tor Martinsen:

Njål sier han gir pokker i Skriften, det gjør ikke jeg.
__________________________________________________________

Nei, det skal du ha, du tar den svært så bokstavelig. Nå tror jeg ikke Njål egentlig mente riktig ordrett hva han skrev, akkurat som bibelen (1.Kor.5.10:Jeg mente ikke alle i denne verden ...) som gjentar seg selv i opplysende former som kunne misforståes et annet sted og brukes til noe annet som ikke var hensikten... jeg tror han mente at han ga pokker i fru Whites forståelse av skriftene og om hennes fortolkninger av et historisk klimaks. Men forstår vi det i sort hvitt, kan det nok gjerne tolkes slik du nevner det, men det viser jo bare til at dine bibeltekster ikke har fått farge ennå. Og det er jo ikke alltid at man ordlegger seg riktig for hva man egentlig mente. Men når en kjenner til en person og hva som tidligere er blitt skrevet, lar det seg gjøre å ressonere seg frem til hva som egentlig burde stått?

Kommentar #65

Tor Martinsen

44 innlegg  3111 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Noe å tenke på før dere raljerer videre.

Hvem som raljerer kan vi nok diskutere...

Kommentar #66

Tor Martinsen

44 innlegg  3111 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Kjell G. Kristensen. Gå til den siterte teksten.
når en kjenner til en person og hva som tidligere er blitt skrevet, lar det seg gjøre å ressonere seg frem til hva som egentlig burde stått?

Når noen sier A så bør jo vedkommende mene A, alt annet er tull. Men du får lov til å leke gjettekonkurranse hver gang du leser noe for å finne ut av om den som skriver A mener A eller om vedkommende egentlig mener noe helt annet som f.eks. B eller Å.

Kommentar #67

Kjell G. Kristensen

78 innlegg  13843 kommentarer

Men du selv da?

Publisert over 6 år siden

Rune: Ingen trosbevegelser kan overbevise noen andre om sannheten i Guds ord Det er den HelligeÅnds oppgave
_________________________________________

Du er jo alene her inne en liten trosbevegelse i seg selv da? Kan du ikke i det minste slå deg i lag med døperen Johannes i Åp.1.10 ?

Kommentar #68

Chris Isaks

0 innlegg  31 kommentarer

Måtte dere...

Publisert over 6 år siden

... aldri slutte å advare mot skjøgekirken i Rom! For sånt blir det ustyrtelig morsom lesing av :)

Kommentar #69

Tor Martinsen

44 innlegg  3111 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Chris Isaks. Gå til den siterte teksten.
... aldri slutte å advare mot skjøgekirken i Rom! For sånt blir det ustyrtelig morsom lesing av :)

Hyggelig å kunne more folk, men du skulle heller sette av tid til å lese Europas historie fra det 6. århundre og fram til i dag i lys av det som er sagt om Den Romersk katolske Kirke... men det er kanskje for mye for langt av en som synes dette er "ustyrtelig morsom lesing".

Kommentar #70

Chris Isaks

0 innlegg  31 kommentarer

Dette må være tråd nr 100.000

Publisert over 6 år siden

om dette temaet fra din og Opheims side. Det er de samme argumentene, det er de samme motsvarene. Ikke en sten rikker seg. Så ja, det blir ustyrtelig morsomt å lese når de samme arguementene kommer gang på gang, og i tillegg snakker dere om at diverse debattanter "raljererer", er det noen som raljererer så er det herrene Martinsen og Opheim.

Jeg har lest mye historie, jeg har drøftet historie og sett på hvem som har skrevet hva, hvilke ståsted og kontekst det er skrevet i. Det er ikke en eneste ting, ikke et eneste bibelvers fra dere som får meg til å lure på om jeg har tatt feil av det jeg har lest i bibelen og historie generelt. Dere har deres ståsted jeg har mitt. Dere har ikke et eneste argument som får meg til å tvile på at det ståstedet jeg har pr idag er feil.

Ja, alle kirkesamfunn har sine sorte og mørke sider opp gjennom historien, den katolske kirke har gjort mye galt, den lutherske kirke i Norge har ikke vært mye bedre den heller. Er Syvendedagsadventistene plettfrie? Fortsett gjerne deres hatkampanje mot andre kirkesamfunn generelt, og den katolske kirke spesielt, det gir som sagt ytterst morsom lesing.

Kommentar #71

Njål Kristiansen

158 innlegg  20654 kommentarer

Publisert over 6 år siden

For egen del konstaterer jeg at Opheim feiget ut. Satt på plass? La oss håpe det. 

Martinsen? Forsto vel at han var på ville veier han også. Like greit. En dag tar kanskje tøvet slutt. Litt synd for Isaks, for som nevnt kunne det være (ufrivillig) morsomt, selv om det aldri er ment som det.

Nå er det uke-fred frem til sabbatten på fredag aften. En gang mellom da og soloppgang på søndag er det igang igjen. Hatet tar allderrigg slutt.  

Kommentar #72

Chris Isaks

0 innlegg  31 kommentarer

Snø i juli

Publisert over 6 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
En dag tar kanskje tøvet slutt. Litt synd for Isaks, for som nevnt kunne det være (ufrivillig) morsomt, selv om det aldri er ment som det.

Om tøvet skal ta slutt så må det nesten snø i juli, så påståelige er de tidligere nevnte herrer. Det snødde jo i slutten av juni, så det er fortsatt håp.

Nå skal det leses litt historie i den skjønne sommernatten.

Kommentar #73

Tor Martinsen

44 innlegg  3111 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Chris Isaks. Gå til den siterte teksten.
er det noen som raljererer så er det herrene Martinsen og Opheim.

Selvfølgelig kan man alltid sette spørsmålstegn ved hvem som raljerer over hvem, men når vår venn Njål har gjort det til sitt livsverk å gjøre narr av de som ikke mener som han, ja da er det raljering vi snakker om.

Når han meningsmotstandere forteller hvordan den katolske kirke har oppført seg fra Romerriket falt og fram til i dag så er det ikke raljering. Vi gjør ikke narr av DRKK eller den enkelte katolikk, slik overlater vi til deg, Njål og deres likesinnede. Bare overskriften du har valgt på kommentaren din er raljerende, men det evner du vel ikke å se som ikke engang ser at DRKK har en mer blodig historie enn noen statsleder i Europas historie til tross for de to store krigene i forrige århundre.Mer enn 50 millioner mennesker har de som kaller seg «Guds stedfortreder på jord», «Jesu Kristi vikar», «brobyggeren» (Pontifex Maximus), eller hva de nå kaller seg alle disse pavene, på sin samvittighet. Mennesker som ikke ville annet enn lese Bibelen på sitt eget språk, og som ikke ville innfinne seg med DRKKs alle finurlige og ubibelske dogmer og påbud ble kalt kjettere og brent på bålet, eller drept på mange andre bestialske måter.

Kommentar #74

Chris Isaks

0 innlegg  31 kommentarer

Dreper den katolske kirke idag?

Publisert over 6 år siden
Tor Martinsen. Gå til den siterte teksten.
RKK har en mer blodig historie enn noen statsleder i Europas historie til tross for de to store krigene i forrige århundre.Mer enn 50 millioner mennesker har de som kaller seg «Guds stedfortreder på jord», «Jesu Kristi vikar», «brobyggeren» (Pontifex Maximus), eller hva de nå kaller seg alle disse pavene, på sin samvittighet

Får jammen følelsen av det. Ja trosforfølgelse i gamle dager har tatt liv. Katolske kirke såvel den Lutherske har liv på samvittigheten.

At du bruker det som et argument mot den katolske kirke idag syns jeg er snodig. Har snakket med katolske prester som mener Luthers sitt opprør var berettiget, kirken var på områder virkelig ute på ville veier. Den katolske kirke idag er et annet kirkesamfunn enn det som sendte folk på bålet fordi jorda var rund. Hvis du mener at man må holde seg unna den katolske kirke idag fordi den tar liv, da bør du virkelig sjekke drikkevannet ditt.

Takker for meg i denne debatten, ser frem til neste, den kommer ikke til å bli kommentert, men latterne vil sitte løst, og kommer nok helt sikkert til å raljerere med det som står der. Det er et løfte.

Kommentar #75

Tor Martinsen

44 innlegg  3111 kommentarer

Dette sier mer om deg enn meg

Publisert over 6 år siden
Chris Isaks. Gå til den siterte teksten.
Takker for meg i denne debatten, ser frem til neste, den kommer ikke til å bli kommentert, men latterne vil sitte løst, og kommer nok helt sikkert til å raljerere med det som står der. Det er et løfte.

... og jeg tror at du kommer til å oppfylle ditt løfte til punkt og prikke.

Bare for å avrunde vår "samtale" så kan jeg fortelle at DRKK skryter av at den aldri forandrer seg.  

Kommentar #76

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Kjell Bjørn Veland. Gå til den siterte teksten.
Om du er under loven eller ikke, så er du en synder og du bryte den hver dag, vær nå ærlig med deg selv.

Du er en synder og trenge Jesus nåde hver eneste dag!

Jeg i meg selv er en synder ja men jeg er frelst fra meg selv. Det du her påtvingende sier er at du ikke kan frelses fra synd av Gud. Med andre ord tror du ikke på Frelseren og Guds ord.

Tror du virkelig ikke Gud kan frelse deg fra synd? Gjør du ikke Ham da maktesløs og med det blir en lovløs? Tenk over dette.

Kommentar #77

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Lise Helgesen. Gå til den siterte teksten.
Fordi Guds Ord sier vi skal det.

Amen og verre er det ikke :-)

Kommentar #78

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Jeg har flere grunner til å ikke kle meg naken for deg, Opheim

Det er Guds ord og korset som kler løgneren naken Njål.

Kommentar #79

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Guds Menighet

Publisert over 6 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Ingen katolikk har paven som sin gud. Dette er du klar over. Du kjenner vårt forhold til paven, hvordan vi betrakter ham og hvordan DKK fungerer. Likevel lyver du.

omskriver ikke Guds bud, setter seg i Hans sted og viser til en annen vei enn Kristus Njål. Alle som velger å følge DRKK istedet for Guids ord annerkjenner Pavedømmet over Guds ord. I realiteten har det en betydning for Skaperens forhold til de som velger denne vei.

Jeg lyver ikke, se åpningsinnlegget og forhold deg til det og de fakta som der kommer frem.

Kommentar #80

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Guds Menighet

Publisert over 6 år siden
Lise Helgesen. Gå til den siterte teksten.
Bare en liten tilleggskommentar til slutt.

Denne tråden handler om mye mere en hvilken kirke vi tilhører.

Ser vi gjennom linjene vil vi kunne finne mye av verdi og fange opp, jeg ønsker at Guds folk skal representere et fredfullt folk. Jeg blir både trist og lei meg. En annen ting, mennesker som åpenbart viser at de bryr seg om -alle sine medmennsker- fortjener å bli satt pris på.

Vi viser respekt om vi til tross for uengheter kan snakke vennlig til hverandre.

Jeg vil selv gjerne takke alle som bidrar med noe godt til oppbyggelse for hverandre.

Og nå skal jeg gjøre som jeg sa i min forrige kommentar- takk for debatten -.

Kan gjengis

Kommentar #81

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.
No setter jeg dette litt på spissen , men det er en mening i dette.

Din mening er å bli lovløs, eller å nekte å bøye seg for Skaperen i den tro at man allikevell er frelst uten å virkelig dø fra seg selv. Det er å bli frelst uten å omvende seg til Ham som sin Gud og Konge.

Kommentar #82

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.
Har noen spørsmål angående sabbaten

skal man ikke gjør gode gjerninger på sabbaten? og hvis du svarer jo det kan man. men hvis disse gode gjerningere jeg gjør er for en nabo og denne gjerningen jeg gjorde varte hele dage i 12 timer, jeg fikk ikke vile hele denne dagen begrunn av den gode gjerning jeg gjorde for min nabo. har jeg da syndet da jeg brøt dette budet om å vile denne dagen. heller kommer det under tjeneste i Herrens redsakap.?

Nå mener jeg at jeg ga ett godt svar på dette til Kjell bjørn men kan forsøke igjen.

Med hvilken intensjon og hva ligger bak det at naboen trenger hjelp, er det i naboens uheldige og plutselig uventede vanskelig situasjon eller er det fordi naboen kan dyrke det skapte enda mere enn før i begjær, lyst og gleder i det matrielle? Eller er det for at du skal vise naboen at du ofrer deg for naboen så naboen kan se hvem du er glad i? Det er bare ett tilfelle her hvor det er ok og hvorfor tror du det? 

Sitat:

"Jesus omtalte mange som hyklere de som var i mot at man gjorde gode gjerninger denne dagen.er man ikke i Herens tjeneset hver dag. Da kan man ikke stoppe opp den ene dagen for å unngå å arbeide for noe godt. Hvis dette er nødvendigt, jeg jeg kan både jobbe på lørdag og søndag i den godesgjerning, for min jobb krever dette. jeg jobber i omsorgen. og da er det i den godes gjerning jeg gjør dette. er det synd å jobbe denne dagen slik jeg gjør, bryter jeg lovbruddet da? litt greit å forstå hva du mener med en slik dag. Hva kan man gjøre og hva kan man ikke gjøre?"

 

Først så skjønner jeg ikke hvorfor du trenger å vite hva JEG mener med en slik dag, se på din Skaper og be Ham om å lære deg og hva Han mener med Den Syvende Dag, Sabbaten.

Hva er godt Rune? Hva er å gjøre ens eget de seks andre dagene og ikke den Syvende Dag? Er det ens eget å gi pleietrengende pleie på Sabbaten? Om en har ett omsorgsyrke for pleietrengende i det daglige så må man regne med at man også må da pleie de på Sabbaten og det er jo selvfølgelig godt og rettferdig, noe annet er urettferdig! Hvem tror du Gud er? Jeg har dyr jeg og de må ha stell, også på Sabbaten men jeg bruker de ikke til det jeg trenger de til i det daglige mitt. De har fri. Derimot om du arbeider på Sabbaten for å tjene til ditt eget blir det feil men dette må du ta opp med Faderen i bønn, altså i en samtale med Ham. Det er en sak imellom deg og Ham som Du må ta initiativ til å klarlegge. 

Kjenn Herren ber Han oss om og kjenner vi Ham så vet vi rett og galt som aldri er i strid med de bud som viser om vi elsker Ham over alt eller ikke. I det godes tjeneste.. .

Kommentar #83

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Chris Isaks. Gå til den siterte teksten.
Det er de samme argumentene, det er de samme motsvarene. Ikke en sten rikker seg.

Helt riktig det, ikke ett stenhjerte men hjerter av kjøtt rikker seg og de finnes, også her. Noe faller også i stengrunn mens andre faller i god jord.

Men hvorfor gjør dette så vondt for Chris Isaks mon tro, det er jo ikke første gangen du dukker opp med tomme men nervøse ord om at flere mennesker kanskje vil se det som det er. Om du er redd for noe så er det sannheten som vil redde deg fra frykt men det krever at du tror den.

Kommentar #84

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Gunnar Opheim. Gå til den siterte teksten.
Din mening er å bli lovløs, eller å nekte å bøye seg for Skaperen i den tro at man allikevell er frelst uten å virkelig dø fra seg selv. Det er å bli frelst uten å omvende seg til Ham som sin Gud og Konge.

Hei Leif

 

 

Hvor feil kan man ta, Den lovløse elsker det onde, noe som jeg ikke gjør jeg hater synden, jeg har vendt meg bort fra det onde som jeg levde i før. Da Gud talte til meg for 5 år siden løste han meg fra ,mine avhenigheter. jeg ble født på nytt.og har siden opplevd mange velsignelser på veien. Hvis dette med sabbabetn på Lørdag hadde vert så viktig så hadde Gud vist meg det også. Så Hvordan kan du våge å påstå at min mening er å bli lovløs. Er du større en vår Far som ser til vår hjerter? Nei Vokt dine ord Leif ord kan ha mange forkledninger, lett å avsløre. Jeg vil deg alt godt, men jeg sier til deg at det å leve lovisk uten tro er å synde.

 

 

mvh

Rune

Kommentar #85

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Gunnar Opheim. Gå til den siterte teksten.
Hva er godt Rune? Hva er å gjøre ens eget de seks andre dagene og ikke den Syvende Dag? Er det ens eget å gi pleietrengende pleie på Sabbaten? Om en har ett omsorgsyrke for pleietrengende i det daglige så må man regne med at man også må da pleie de på Sabbaten og det er jo selvfølgelig godt og rettferdig, noe annet er urettferdig! Hvem tror du Gud er? Jeg har dyr jeg og de må ha stell, også på Sabbaten men jeg bruker de ikke til det jeg trenger de til i det daglige mitt. De har fri. Derimot om du arbeider på Sabbaten for å tjene til ditt eget blir det feil men dette må du ta opp med Faderen i bønn, altså i en samtale med Ham. Det er en sak imellom deg og Ham som Du må ta initiativ til å klarlegge.

Kjenn Herren ber Han oss om og kjenner vi Ham så vet vi rett og galt som aldri er i strid med de bud som viser om vi elsker Ham over alt eller ikke. I det godes tjeneste.. .

Hei Leif

 

 

Ja da blir det menneske som må kjenne om det er rett å gjøre det som er rett på en sabbat, om det er en gjerning for naboen. hjelpe han med noe akutt, en nabo som er ufrelst ville sett på dette som en god gjerning, men hadde jeg sagt beklager jeg jobber ikke på denne dagen det er sabbat. Naboen hadde ikke forstått dette. Hvordan kan vi vinne mennesker når vi selv skal bestemme om hva som er rett og hva som er galt. Hva er Guds vilje opp i alt dette Leif , hva er menneskes vilje. man må skille mellom disse to tingene, ellers så har man lett for å gå seg vill i villfarelsens ord. Jeg har ingen ting i mot at man holder sabbaten, men det jeg er i mot er det lovisle med dette. man skylder på lydighet. men er det lydighet man gjør dette, eller er det en frihet i tro man holder sabbaten?

 

 

mvh

Rune

Kommentar #86

Njål Kristiansen

158 innlegg  20654 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Tor Martinsen. Gå til den siterte teksten.
på jord», «Jesu Kristi vikar», «brobyggeren» (Pontifex Maximus), eller hva de nå kaller seg alle disse pavene, på sin samvittighet. Mennesker som ikke ville annet enn lese Bibelen på sitt eget språk, og som ikke ville innfinne seg med DRKKs alle finurlige og ubibelske dogmer og påbud ble kalt kjettere og brent på bålet, eller drept på mange andre bestialske måter.

Dette er et skikkelig rør som du vet ikke er sant. Så mye som du vet om DKK er det underlig at du ikke har fått med deg at messene feires på nasjonalspråket i dag. Slik er det i Norge, og slik har det seg at paven leser messen på italiensk når i Roma, siden han er biskop av Roma. 

Du har tatt avstand fra den katolske kirken åpenbart uten å vite hvorfor du gjorde det.  

Kommentar #87

Kjell Bjørn Veland

67 innlegg  2813 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Gunnar Opheim. Gå til den siterte teksten.
Jeg i meg selv er en synder ja men jeg er frelst fra meg selv. Det du her påtvingende sier er at du ikke kan frelses fra synd av Gud. Med andre ord tror du ikke på Frelseren og Guds ord.

Tror du virkelig ikke Gud kan frelse deg fra synd? Gjør du ikke Ham da maktesløs og med det blir en lovløs? Tenk over dette.

Du er bare noe ubrukelig støv som kommer til å gå tilbake til den jord det er tatt av.

Der er altså ingen ting i oss menneske som gud Fader kan bruke om vi så gjerne ville det skulle være slik.

Gud Fader gjorde alt nytt ved at han sendte Jesus som sann Gud og sant menneske til denne jord for å gjøre det som vi menneske skulle ha gjort, men som vi da ikke gjorde, og følge av det var å dø, en total død ikke bare legemet men hele mennesket.

For at vi skal kunne bli frelst, så må vi i tro og si ja til alt det som Jesus er, og nei til det vi selv er.

Gud Fader frelser oss gjennom Jesus fullkomne verk på korset, der han døde min død og seiret over døden for oss alle mennesker.

 

Du har ikke sett at du er totalt ubrukelig enda.

Kommentar #88

Njål Kristiansen

158 innlegg  20654 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Gunnar Opheim. Gå til den siterte teksten.
Det er Guds ord og korset som kler løgneren naken Njål

Nå må vi ikke miste fokuset her da, vennen. Det er DU som har laget en tråd, det er DU som skriver og det er deg jeg relaterer meg til i denne sammenheng. Gud har ingenting med dette å gjøre. 

Kommentar #89

Tor Martinsen

44 innlegg  3111 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Dette er et skikkelig rør som du vet ikke er sant. Så mye som du vet om DKK er det underlig at du ikke har fått med deg at messene feires på nasjonalspråket i dag. Slik er det i Norge, og slik har det seg at paven leser messen på italiensk når i Roma, siden han er biskop av Roma.

Du siterer meg slik: #Tor Martins1 – gå til den siterte teksten.      

på jord», «Jesu Kristi vikar», «brobyggeren» (Pontifex Maximus), eller hva de nå kaller seg alle disse pavene, på sin samvittighet. Mennesker som ikke ville annet enn lese Bibelen på sitt eget språk, og som ikke ville innfinne seg med DRKKs alle finurlige og ubibelske dogmer og påbud ble kalt kjettere og brent på bålet, eller drept på mange andre bestialske måter.

Og svarer slik: Dette er et skikkelig rør som du vet ikke er sant. Så mye som du vet om DKK er det underlig at du ikke har fått med deg at messene feires på nasjonalspråket i dag. Slik er det i Norge, og slik har det seg at paven leser messen på italiensk når i Roma, siden han er biskop av Roma.

Du har tatt avstand fra den katolske kirken åpenbart uten å vite hvorfor du gjorde det.

----------------------------------------------

Hvorfor siterer du ikke hele avsnittet, men klipper vekk den delen som gir mening? Det kan ikke være for andre grunner enn å sette det jeg sier i et falskt lys. Men vi har jo opplevd at du har gjort dette tidligere, så det er intet nytt under solen…

Du bare vrenger av deg at jeg lyver (et skikkelig rør som du vet ikke er sant). Men, er det ikke sant at DRKK i løpet av 1260 år, fra 538 til 1798 drepte mange millioner mennesker? Er det ikke sant at pavemakten drev klappjakt på Valdenserne fordi de ville ha Bibelen på sitt eget språk? Var det ikke fordi Bøhmerne ville ha Bibel og messer på sitt eget språk at pavemakten med keiserlig hjelp drev regelrett krig mot dem ved minst to tilfeller? Er det ikke slik at reformatorene ble brent på bålet i tur og orden? Og slik kan vi ramse opp i nesten det uendelige…

 

Jeg vet godt hvorfor jeg har tatt avstand fra DRKK. Det baserer seg på denne kirkes falske doktriner som vi har påvist gang etter gang, men som du ikke er villig til å se.

Kommentar #90

Kjell G. Kristensen

78 innlegg  13843 kommentarer

Og?

Publisert over 6 år siden

Tor Martinsen: Er det ikke sant at pavemakten drev klappjakt på Valdenserne fordi de ville ha Bibelen på sitt eget språk? Var det ikke fordi Bøhmerne ville ha Bibel og messer på sitt eget språk at pavemakten med keiserlig hjelp drev regelrett krig mot dem ved minst to tilfeller?
________________________________________________________________

Hva vil fru White hen med dette? Leste hun ikke Bibelen før hun satte seg ned å skrive egen bok om kirkelig makt?

Kommentar #91

Tor Martinsen

44 innlegg  3111 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Kjell G. Kristensen. Gå til den siterte teksten.
Hva vil fru White hen med dette? Leste hun ikke Bibelen før hun satte seg ned å skrive egen bok om kirkelig makt?

Hva har pavemaktens maktmisbruk gjennom hundrevis av år å gjøre med E. G. White?

Kommentar #92

Njål Kristiansen

158 innlegg  20654 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Tor Martinsen. Gå til den siterte teksten.
Du bare vrenger av deg at jeg lyver (et skikkelig rør som du vet ikke er sant). Men, er det ikke sant at DRKK i løpet av 1260 år, fra 538 til 1798 drepte mange millioner mennesker? Er det ikke sant at pavemakten drev klappjakt på Valdenserne fordi de ville ha Bibelen på sitt eget spr

La oss si at jeg aksepterer tallene dine sånn rent for syntaxens skyld. Jeg har ikke gått detaljert tilverks i historien, men kjenner til at det er drept over alt i hine hårde dager. Det var datidens skikk å kjempe for troen med sverd fremfor å skrive på nett som i vår tid. 

Det leder til tanker rundt om fruWhite ville gitt færre drepte om hun var født på middelaldersk tid. Jeg tror egentlig ikke det.  

Kommentar #93

Tor Martinsen

44 innlegg  3111 kommentarer

???????????

Publisert over 6 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Det leder til tanker rundt om fruWhite ville gitt færre drepte om hun var født på middelaldersk tid. Jeg tror egentlig ikke det.

Hva er det "fru White" har med middelalderkirken å gjøre? Burde det ikke være mer interessant, også for deg, å lese seg opp på hvor DRKK står i dag i forhold til avlat, inkvisisjonen, + + + + og det at kirken selv hevder at den ikke endrer seg, i stedet for å ta bort fokus fra det som er viktig ved å gjøre seg opp tanker om hvorvidt noen andre kunne ha gjort noe for å endre historiens gang? Du burde kanskje heller ha tenkt på hva pavemakten burde ha gjort for å følge den Frelseren som de sier de gjør...

Kommentar #94

Tor Martinsen

44 innlegg  3111 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Det var datidens skikk å kjempe for troen med sverd fremfor å skrive på nett som i vår tid.

Det er ganske så sikkert at det var DRKKs skikk å slå folk i hjel for deres tro og meninger, det forteller historien. Men det var i hvert fall ikke Jesu skikk, ikke var apostelenes skikk og heller ikke urkirkens skikk å slå i hjel folk for fote.

Kommentar #95

Kjell G. Kristensen

78 innlegg  13843 kommentarer

Angående maktmisbruk

Publisert over 6 år siden

Tor Martinsen:

Hva har pavemaktens maktmisbruk gjennom hundrevis av år å gjøre med E. G. White?
______________________________________________________________________

Hvorfor akkurat pavemakten? Hva med jødeforfølgelsen som var en mye større tragedie?

Kommentar #96

Chris Isaks

0 innlegg  31 kommentarer

En siste kommentar...

Publisert over 6 år siden
Tor Martinsen. Gå til den siterte teksten.
Bare for å avrunde vår "samtale" så kan jeg fortelle at DRKK skryter av at den aldri forandrer seg.

... for idiotien tar jo fullstendig av her. Mener du virkelig at den katolske kirke fortsatt tar menneskeliv i milliontall?? Brenner den katolske kirke fortsatt kjettere på bålet? Det dere står for er et rent og enkelt hat mot et kirkesamfunn. Hvilken måte er det å misjonere på når dere på misjonere ved å spre hat mot et annet kirkesamfunn? Har dere virkelig så lite fint å si om deres eget kirkesamfunn at dere må spre hat om et annet?

Svaret deres er jo selvfølgelig at den katolske kirke er skjøgen og babylon og alt det derre der. Nei, jeg betakker meg for et kirkesamfunn stiftet i USA på 1800-tallet, med ørten forskjellige forgreninger (hvilke er det rette av alle disse adventistiske kirkesamfunn?) Jeg er trygg på min tro og ber for at herrene Martinsen og Opheim får en liten oppvåkning slik at ikke alle trådene på VD går i repeat.

Sånn, nå skal sommerferien nytes.

Kommentar #97

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Chris Isaks. Gå til den siterte teksten.
Hvilken måte er det å misjonere på når dere på misjonere ved å spre hat mot et annet kirkesamfunn? Har dere virkelig så lite fint å si om deres eget kirkesamfunn at dere må spre hat om et annet?

Tiltres!

Kommentar #98

Chris Isaks

0 innlegg  31 kommentarer

Etter å ha tenkt litt...

Publisert over 6 år siden

... ser jeg at jeg har en hovmodig og lite fin beskrivelse av adventistkirken i min siste kommentar, jeg er ikke hakket bedre enn Opheim og Martinsen. Jeg tror mennesker finner tro og frelse i mange forskjellige kirkesamfunn, alle passer ikke inn i den samme buksa, aller liker ikke den rosa skinnbuksa, om dere skjønner hva jeg sikter til. Igjen, å spre hat mot et annet kirkesamfunn blir bare feil, framsnakk heller egen kirke eller troskrets.

Jeg har funnet mitt kirkesamfunn, dere har funnet deres. Snakkes i himmelen.

Kommentar #99

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

Jesus er frelseren

Publisert over 6 år siden

De forskjellige kirkesamfunnene/menighetene spiller ikke så stor rolle. For kirkesamfunnene kan ikke frelse noen, det er det bare Jesus som kan. En behøver på ingen måte å stå som medlem i et kirkesamfunn heller, de som er medlemmer i de forskjellige menighetene rundt omkring er ikke noe mer kristen eller åndelig enn de som er på utsiden. Det er ens forhold til Jesus som gjør en forskjell, ikke kirkesamfunn, menigheter og lærespørsmål. Det er ingen problem å finne feil overalt om det er det en ønsker. Men de som holder på slik vitner bare for alle at de er umoden, kjødelig og barnslig.

Kommentar #100

Rune Tveit

40 innlegg  4109 kommentarer

@chris

Publisert over 6 år siden
Når det gjelder de to adventistene Martinsen og Opheim så er det bare å gi opp. De lever i sin selvforherligende verden og kommer ikke til å endre seg. De holder på å hakke på den samme plata mens de tilber Ellen G White. Bare en endring har jeg klart å observe, de er blitt feige, og tør ikke lenger fremstå med sine rette navn. Når de må lyve om hvem de er, kan de umulig være troverdige i sin egen påståtte sanhet.

Mest leste siste måned

Noen bør skamme seg
av
Espen Ottosen
18 dager siden / 5345 visninger
Kreftens krigsmetaforer
av
Aud Irene Svartvasmo
16 dager siden / 3725 visninger
Ingen skal leve med skam
av
Tor Håkon Eiken
17 dager siden / 1292 visninger
Nå må vi stå sammen
av
Berit Hustad Nilsen
12 dager siden / 1170 visninger
Skal vi forby det vi ikke liker?
av
Paul Leer-Salvesen
12 dager siden / 992 visninger
Hva nå, Etiopia?
av
Ragnhild Mestad
5 dager siden / 931 visninger
Ungdomsrus: Vi må handle nå!
av
Pernille Huseby
22 dager siden / 905 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere