Verdidebatt

Guds Menighet

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Ut av en tekst kan man ut ifra Guds ord avdekke hvem som tror Gud og hvem som ikke tror Gud. Teksten står i Johannes Åpenbaring og her er den.

Åp 12,17 Og dragen blev vred på kvinnen og drog avsted for å føre krig mot de andre av hennes ætt, dem som holder Guds bud og har Jesu vidnesbyrd.

Dragen (Rom*) er ifølge Guds ord Satan og Han politiske og religiøse system han bruker for å bedra verden med løgn og han forfølger de som tror Gud. De som igjen tror Gud er de som tar vare på Guds bud, her i dette tilfellet Moseloven og med det har den tro Jesus hadde.

Vi ser senere i Åpenbaringen dette:

Åp 14,12 Her er de helliges tålmodighet, de som holder Guds bud og Jesu tro.

Åp 19,10 Og jeg falt ned for hans føtter for å tilbede ham; og han sier til mig:

Var dig for det! jeg er din og dine brødres medtjener, de som har Jesu vidnesbyrd. Gud skal du tilbede! For Jesu vidnesbyrd er profet-ordets ånd.

De holder ut i tro tålmodig og Jesu tro er å forstå profetene i GT taler om.  Så Guds folk i dag de holder Guds ti bud, forkaster ikke en tøddel av Moseloven og avdekker hvilken tid profetene i GT taler om til enhver tid, også nøyaktig den tid vi i dag er i.

Dragen hater disse og hans følgesvenner liker ikke de som holder Guds bud, ja de anklager gjerne Guds folk for å følge Ham i egen kraft til egen ære.

Så hvorfor er det egentlig så enkelt å avsløre løgnerne men samtidig så sniker de seg unna å bli avkledd som løgnere ved sine fine ord. Guds folk holder jo Guds bud mens løgnere ikke viser til/ holder Guds bud. Johannes sier det også rett ut i sitt brev at de som ikke holder Guds bud er løgnere og at de aldri har kjent Ham, aldri. Likevell tror mange det.. . Rart men samtidig så forklares dette med at årsaken til at man lar seg bedra er at man ikke elsker eller har kjærlighet til sannheten.

Noen vers å tenke på:

Mark 7,8-9 I forlater Guds bud og holder fast ved menneskers vedtekt. 9 Og han sa til dem: Det er riktig vakkert at I gjør Guds bud til intet for å holde eders vedtekt.

Joh 8,32 og I skal kjenne sannheten, og sannheten skal frigjøre eder.

Joh 8,45 Men mig tror I ikke, fordi jeg sier eder sannheten.

Rom 1,18 For Guds vrede åpenbares fra himmelen over all ugudelighet og urettferdighet hos mennesker som holder sannheten nede i urettferdighet;

2 Kor 4,2 men vi har sagt oss løs fra alle skammelige snikveier og farer ikke frem med list, heller ikke forfalsker vi Guds ord, men ved å kunngjøre sannheten anbefaler vi oss til alle menneskers samvittighet for Guds åsyn.

2 Tess 2,10 og med all urettferdighetens forførelse for dem som går fortapt fordi de ikke tok imot kjærlighet til sannheten, så de kunde bli frelst.

2 Tess 2,12 forat alle de skal bli dømt som ikke har trodd sannheten, men hatt velbehag i urettferdigheten.

Hva tror du er årsaken til at mennesker unnlater å kalle en spade for en spade i trosspørsmål?

* Rom er faktisk det rike som skal knuses av Gud ved Jesu andre komme og i dag er Rom videreført av Den Romerske Katolske Kirke som igjen forøvrig er den instisusjon som har endret og fjernet store deler av Guds bud.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt