Verdidebatt

Er du opptatt av dyrs velferd og i mot pelsdyroppdrett? Ikke stem Høyre

ved Stortingsvalget i september. I motsetning til SV, MDG, V og Rødt og nå også AP så er Høyre for videreføring av pelsdyroppdrett i Norge. Pelsdyroppdrett som kan sies å være ekstremvarianten i norsk landbruk. En kuriositet her er at Høyre omtaler dyrevelferd under avsnittet om `Jordbruk og skogbruk`. Allerede her har de et problem.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det står lite om dyrevelferdpolitikk i Høyres partiprogram. Under avsnittet `Jordbruk og skogbruk` står det om dyrevelferd:

849 sikre god og anstendig dyrevelferd

850 sikre pelsdyrnæringen rammevilkår som gjør det mulig å videreutvikle og øke lønnsomheten i næringen.

Jeg vil nøye meg med å si at pelsdyroppdrett strengt tatt ikke kan høre hjemme under et avsnitt om jordbruk og skogbruk og at god og anstendig dyrevelferd ikke er forenelig med pelsdyroppdrett. Bransjen fikk 10 år på seg. Over ti år har gått og vi ser de samme problemene igjen og igjen. Mattilsynet har iverksatt mange flere hastevedtak etter grove vanskjøtsler i denne bransjen enn i andre bransjer hvor dyr er involvert. Men mattilsynet er underlagt regjeringens politikk og det vi trenger et uavhengig tilsyn. For Høyres del - med mattilsynet `under` seg - så kan jeg se av partiprogrammet at bevisstheten omkring dyrs velferd (og behov) er direkte fraværende.

Nye ideer og nye løsninger sier Høyre om sin politikk.

Dette gjelder ikke for dyrevelferd.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt