Arild Holta

104

Ren propaganda fra Vårt Land

Til tross for mengder av forskning som knuser barnevernet så klarer Vårt Land å presentere ren propaganda om det såkalte barnevernet.

Publisert: 26. jun 2013

http://www.vl.no/samfunn/rekordmange-barn-hentet-av-barnevernet/

Kan man ikke for en gangs skyld - i det minste forsøke - å komme med beviser for at barnevernet fungerer? Neida, det er den sedvanlige synsingen basert på bestemte gruppers forestillinger. Man har ikke lært noe av hverken nær eller fjern historie som viser at når man ikke har mer å fare med bak makt enn menneskers forestillinger, så fører det til systematiske overgrep.

At de som deler forestillingene primitivt applauderer det som klør i ørene, endrer ikke dette.

Når skal norske journalister lære å forholde seg til forskning? Det vil si et bevisst forhold til at noe forskning beviser mer enn annen forskning. Når skal de lære seg å forholde seg til opplysningstidens idealer som var ment å hindre overgrep mot diverse grupper?

Landsforeningen for barnevernsbarn er ikke en forening for barnevernsbarn. Det er en forening for de som opplevde at barnevernstiltakene fungerte. Altså et mindretall. Å være barn er å lære hvordan livet er. De barnevernsbarna man lyktes lære at familien ikke har verdi og at barnevernet er fantastisk - altså de som ble mest hjernevasket av barnevernets inngrep - de finner man fremst i Landsforeningen for barnevernsbarn.

Disse har over hode ikke satt seg inn i forskningen som knuser barnevernet.

Når det gjelder norske akademikere opp til professornivå, så lider samfunnet under at storparten av disse har samme ideologiske ballast som man så i Hjernevask. De tror i all hovedsak på at miljøet skaper mennesket. De tror på miljødeterminisme, sosiologisme, psykologisme osv. "Mensa-gjengen" sin oppsummering av problematikken Hjernevask-programmene tok opp passer bra også her:

"En svært ensidig og ideologisk fundert oppfatning av at mennesker er uendelig formbare fordi miljøet har alt å si"

http://www.mensa.no/forum/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=2004

Bare her handler formbarheten om alt barnevernet fantaserer om at skader barna på uendelig mange måter. Det vil si om man kan skylde på foreldre (resten av miljøet gir man stort sett blaffen i.). Samt alle påstander de kommer med om foreldrene.

For noen tiår siden så var biologismen med å ødelegge den vestlige verden. Det var liksomvitenskap. Nå er det andre ting som er liksomvitenskap og media er propagandaredskap som venner folket til voldsmonopolets gjennomføring av liksomvitenskapen eller det liksomfaglige i familienes mest sarte og dyrebare privatliv.

Hvorfor gjør ikke politikerne noe? Hvorfor skulle de? Sosiologismen, psykologismen og miljødeterminismen bekrefter politikernes forestillinger om egen- og "systemets" viktighet, og legitimerer deres innblanding i stadig mer privatliv. De er som siamesiske tvillinger som i liten grad kan leve uten hverandre.

Fra denne ideologiske lappskausen får Vårt Land pressestøtte, og skriver som om de fikk betalt for det.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Bernt Christian Helén

1 innlegg  2439 kommentarer

Publisert rundt 6 år siden
Arild Holta. Gå til den siterte teksten.
For noen tiår siden så var biologismen med å ødelegge den vestlige verden.

Kanskje en avsporing på gang her, men bare litt interessert i hva du mener med dette. 

Kommentar #2

Arild Holta

104 innlegg  3883 kommentarer

Publisert rundt 6 år siden

Biologismen var ikke nazismen men ble brukt av nazismen. Den ble også brukt til å forfølge tatere og sigøynere i vårt land. Lobotomering og sterilisering til "barns beste".

I dag brukes andre liksomvitenskapelige "ismer" til ødeleggelse av familiene. Resultatet er en mengde lidelse, sykdommer, rus og selvmord.

Kommentar #3

Søren Ferling

0 innlegg  4867 kommentarer

Publisert rundt 6 år siden

Også i Danmark har medierne de sidste par år kørt en massiv kampagne, der focuserer på forældres misrøgt af deres børn.

Det er så meget i focus at en statslig bevilling til at nedrive forfaldne huse på landet bl.a. begrundes med at 'det er i de huse, den slags familier bor og de ting sker'.

Krigen mod familien kører på fuld fart.

Jeg har arbejdet mange år med den tungeste del af pædagogik for normaltbegavede og er sikker på at tvangsfjernelser i næsten alle tilfælde er en fejltagelse - man når ALDRIG ind til de børn.

Mest leste siste måned

Kristen kamelsluking
av
Espen Ottosen
20 dager siden / 3303 visninger
For kort for Jesus?
av
Øyvind Hadland
26 dager siden / 2425 visninger
En prest og en gave
av
Anita Reitan
14 dager siden / 2362 visninger
Om Gud vil
av
Vårt Land
28 dager siden / 2355 visninger
Fem om dagen: en sunn tro
av
Berit Hustad Nilsen
14 dager siden / 1812 visninger
Politikk og religion sauses sammen
av
Helge Simonnes
11 dager siden / 1641 visninger
Å trene motstandskraften
av
Knut Arild Hareide
27 dager siden / 1494 visninger
Jakt og offer
av
Hilde Løvdal Stephens
8 dager siden / 1393 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere