Verdidebatt

Hvor mange sekter har vi?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Brev, 59.

Sektene.

Ett menneske som mener at han vet mer en andre innenfor kristenheten, der Jesus er, og blir hode, er forståelig.

Men om dette mennesket begynner å samle rundt seg folk som ser opp til denne karen, da kan det utvikle seg til et parti som ser ned på alle andre.

Dette har vi sett gang på gang her i verden. I dagens USA seist det å være flere tusen forskjellige sekter, som alle mener at bare de selv, og ingen andre har det rette syn på bibelen.

I lille Norge er det kommet ut en bok som omhandler 37 forskjellige trossamfunn og livssyns organisasjoner, i en bok på over tre hundre sider, men det finnes nok mange flere her i landet.

Men å starte slike partier eller seksjoner innenfor Jesu klare budskap, er ikke rett.

For Jesu legeme skulle være ett harmonisk legeme, der armer, ben og hode, ikke skulle kjempe mot hverandre. Dette er lett å forstå, derfor skriver Paulus i Tit.3, 10-11, at slike mennesker kommer på avveie om de gjør det, derfor blir de advart, og vi blir bedt om å vise et slikt menneske til rette både en gang og to ganger.

Men hvorfor har vi ikke fulgt dette klare budskap, jo det er fordi de skriftlærte har forfalsket, dette da de hevder at det bare var vranglærere, vi skal vise til rette, men dette blir helt galt, for det kan godt være rett det han sier, men det at han danner tilhengere som tror at alt er i orden, det skyver andre mennesker fra, og splittelsen er et faktum, som medfører at de vokser fra hverandre, og til slutt blir som fiender å regne.

Men de største vranglærerne er de som forfalsker skriften, og har felt dommen over seg selv.

For Tit.3,10, nevner ikke en vranglære =aireoh,med ett ord, men sier: enairetikon= airetikon = partidannendeanqrv pon= anthropon = menneske. Altså et partidannende menneske, et slikt menneske splitter selvfølgelig opp Jesu kropp, som skulle være i harmoni.

Derfor har han på det nåværende tidspunkt, ikke noen kropp å vende tilbake til.

For om nå ett av lemmene har rett, men slåss med de andre lemmene på hans legeme, da er kroppen i kaos.

Pavemakten har lagt beslag på en stor del av kroppen, og Muhammed har stjålet en like stor del, de andre sloss om armer og ben. Men ingen har fått tak i hjertet, som må til for å holde en kropp levende.

Men Abrahams gud = Allah, hater sin neste, som er hans bror, og slo han ned, som han hadde planlagt. Sak.13, 7.+ Mat.26, 31.

Og fikk derfor noen av sine flittige tjenere til å gjøre sin profet Mohammed større, en SKAPERENS sønn. Og de betrakter derfor sin del av kroppen som lite spiselig.

Og engelen lærte Muhammed at alle vann troende er beregnet for ilden, og er lovlig vilt om de ikke omvender seg.

Det samme budskap fikk Moses av en engel, men denne engel hevdet at han var selve gud, 2Mos.3, 6. Da trodde Moses denne løgnens far, og turte ikke å se på sin gud.

Han ga Moses ordre om å drepe alle som ikke trodde at han var gud, og derfor tilbad de andre guder, altså vann troende.

Men Bibelen sier at denne karen som viste seg i en flammende ild, var en engel, 2Mos.3, 2.

Og derfor var det en herrens engel, da alle engler er av SKAPEREN, skapt som egne individer, med fri vilje, som også vi er, men lavere som menneske. Og underlagt englers samvittighet.

Vårt ansvar og makt er å holde styr på dyrene, med vår samvittighets rettferdighet.

Derfor var Moses sin gud, han som sviktet sin FAR, og falt ut fra sitt forut bestemte område og ned til jorden, og dermed fall i rang og makt, han som siden har styrt oss med urettferdighet.

Jakob = (Israel), ble klar over at hans gud bare var en engel, men godtok han som sin gud, 1Mos.48, 15-16.

Og Abraham fikk også sine ordrer av herrens engel, 1Mos.22, 11-12.

Men en slik skrekk klarte denne engel å sette i Abraham at han var villig til å ofre sin andre sønn. Sin førstefødte Ismael, måtte han med sorg, på sin guds anbefaling kaste ut i villmarken, 1Mos.21, 11-12, til den visse død.

Bibelen sier ikke noe om at Abraham noen gang fikk vite at han overlevde.

Jesus er som sin FAR, og lærte oss aldri å drepe noe menneske, nei vi skulle elske våre fiender, slik kunne ondskapen på jorden minke.

Katolikkene samler seg rundt sin Papa = Paven, som stadig fornyes, han lærer oss at kjærligheten til kvinnen ikke er noe å samle på, og nekter sine undersotter å inngå ekteskap.

Altså motarbeider han sin SKAPER som i HAVEN beordret oss om å være fruktbare og oppfylle jorden.

Deres ”hellige” tempel er bygd over Peters grav, men glemmer at Peter var gift og hadde svigermor, Mat.8, 14. Og dermed gjør de seg mer hellig en det Peter var, slik at peterskirkens velde spotter Peters ekteskap.

Men også han som falt, forsinker jodens oppfyllelse, fordi han har forsinket dette da han forårsaket døden, som vi trenger i den ufullkomne have som han skapte, ellers hadde vi ikke en gang, blitt kvitt Adolf Hitler, som bare er et eksempel på ondskapen.

Så kom Martin Lutter i opposisjon til sin Papa, og ble leder for Lutteranene = Protestantene, dette førte til fryktelige tider i Europa, der striden bølget frem og tilbake om hvem som hadde rett. Med en ufattelig grusomhet fra begge parter.

Siden er GUDS klare ord blitt splittet i tusenvis av deler, av menn og kvinner, som dannet seg egne partier ,som stort sett har hatet hverandre.

De måtte da flykte fra hverandre, for å få lov til å dyrke sine guder, i USA og mange andre steder på jorden, der de fikk være i fred. For deres herres største glede var å jage sine sauer, slå hyrden og jag sauene, Mat.26, 31. +  Jer.23, 1.3.

Det middel vi skulle bruke for å holde flokken samlet i en ånd, det var at vi skulle elske hverandre, det har vi foraktet, og satt opp gjerder mellom våre trossamfunn. 1Joh.3, 10-24. + 4, 2.

Hvem er da jeg som våger å sette meg opp mot verdens gud? Og tro at jeg vet alt så mye bedre en andre, det er jo nettopp det som har ført til alle sekter.

Derfor skal alt det som jeg skriver være som møkk å regne, men om det er litt sannhet i det, da skal denne møkk bli til næring for det som skal vokse av GUDS ord.

Men det er ikke nokk å ha bare møkk, det må også være god jord, da vokser ordet best.

Men der liker ugresset seg også. Derfor; alle som vil dyrke ordet må selv grave og dyrke ordet, så det vokser, og får da den glede det er i å gi noen ord som ikke er ugress, til verden.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt