Steinar Dahlen Vidnes

10

Fritt Ordet prisen til FJORDMANNEN

Fritt Ordet prisen gir pengestøtte til Fjordmannen. Eskil Pederesen sier det er forkastelig .. Er det det ?? Gir FO P(frittordet prisen) mikrofonen til rasister og homsehatere ?

Publisert: 15. jun 2013

I  VerdensGang i dag 15.06.2013  stod det 

Sitat 
"Tidligere i dag ble det kjent at Peder Are Nøstvold Jensen, bedre kjent som Fjordman, får tildelt penger fra Fritt Ord for å skrive bok om Breivik-saken.  Pengestøtten på 75.000 kroner skal være med å finansiere Fjordmanns bok ved tittelen «Witness to madness».  AUF-leder Eskil Pedersen reagerer kraftig på tildelingen."  sitat slutt 

En ting skal han ha  Peder Are  alias Fjordmannen han veit og hisse på seg  folk. spesielt 
de frå Arbeiderpartiet :-P. ( Er dette diskriminerende og sei ?? kan ikkje andre frå andre  på hissa, jo sjølvsagt men no var det Eskil Pedersen som vart sint og ikkje Erna solberg eller Siv Jensen)


Eg ønsker og gratulerer Fjordmannen med prisen sjølv om eg ikkje er enig i mange av hans meninger og ytringer.  Det er viktig og la samfunnet få plass til alle slags personer
også personer  som har en holdning som du er UENIG i .  Herlighet det finnast jo eit tonn av personer som eg mener er en fare for sammfunnet som får vandre fritt så kvifor kan ikkje Fjordmannen få en pris også... 

Men kjære Esil Pedersen  DET må være lov å kritisere regjeringen , det må være lov å kritisere islam og muslimer.  Man er ikkje rasist fordi man seier at  det er for mange utlendinger i Noreg og asylpolitiken  har slått feil.  For Asylpolitiken til AP og CO har slått feil. Vi har overfylte fengsler og minst 80% av de som sitter inne har utenlands opprinelse.  Eg seier ikkje at det ville vært anderledes i en annen regjering.  Men dei siste 8åra har det faktisk berre økt med fanger med utenlandsk opprinnelse.  Det er no påtide med en ny politikk en ny asylpolitikk... Litt lenger nede så vil eg skrive meir om dette...

Man er ikkje rasist berre fordi man seier ordet neger.  Herlighet vi las Hoa var en liten negergut i barneskolen og det var ingen som ropte fy ordet da. Men sa man svarting da fikk man klaps over fingrane og fletta huden full. 

Man er ikkje rasist fordi man seie  alle muslima er terrorista fordi det faktum at alle kjente terrorist orginasjoner som al-Qaida og co er muslimske.  Da kunne man like gjerne sagt at alle kristne er terrorista fordi den einaste kjente nordiske og kjente terroristen anders behring breivik en gang har uttalt at han hadde eit kristen livssyn...  Det faktum  at 99% av muslimer og kristne verden over faktisk er i mot det som deres brødre og søstre  i "troen" gjær  når dei bomber og sprenger og skyter andre i Allah namn  for muslimene og i Gud`s namn  for kristne...

Eg er totalt i mot det anders behring breivik gjorde på utøya og i Oslo . MEN jo han har rett når han seier asylpolitikken har slått feil. Det blir tattt for mange asylsøkere inn i landet.  Vi har ikkje nok boliger og vi har ikkje nok jobber i norge. Mange sitter på asylmottaket i årevis.  De får ikkje tiltak. Som og lære seg Språket NORSK eller lære om den norske KULTUR. Lære om Noregslover.  Eyy eg har ikkje lært om noregs lover men eg veit at dyresex , sex med unger, bortgiftning/tvangsgiftning, stjeling, vold og voldtekt osv er ulovelig. Hadde desse fått lært seg det norske språket , fått seg en jobb, barna gått skule i den norske skule snakka det norske språk og lært seg kulturen i NORGE så ville 
dei også blitt lettare Intigrert og intigreringen er alt og seie. 

Og man er ikkje rasist fordi man seier at Mullah Krekar og hans likmen er helt bak mål 
som står og roper om Sharialover i Norge. Man er ikkje rasist fordi man 
misliker deres meninger og oppførsel . Man er ikkje rasist fordi man seier at 
man vil ikkje ha Sharia lover i norge. Kvifor skal man ha 2 lover i Noreg liksom ? 
I  Noreg har man den store røde boken som heter NOREGS LOVER  dette er LOVEN i Norge..  og gjelder ALLE.  Enten du er Utlending eller Norsk. Enten du er muslim eller kristen eller har en annen religion eller om du ikkje er troende..  

Eg er på ingen måte rasist, eg synast det er bra at vi har eit flerkulturell samfunn i Noreg og synast det er spennande  med mat og andre kulturer. Men Asylpolitikken har slått feil og det har flere andre heldigvis sett no bortsett frå AP, SV og SP . Det er på tide å¨vakne Eskil Pedersen.  

Og en ting til Eskil Pedersen , man er ikkje homsehater fordi man misliker homofili...  
Men Eskil det  korekte ordet ville vel være homofilihater og ikkje  homsehater, for homse er jo eit skjellsord er det ikkje ? Sjølv om eg misliker den homofile levemåte så er eg på ingen måte , som Eskil kalte det (til Fjordmannen) en "Homsehater".  Eg repekterer personen som er homofil men ikkje det homofilie. Det mener eg er feil. ( Her blir eg nok skutt men det for så være) Men uansett Gud elskar alle mennesker , enten de er homofilie eller hetrofile. Gud elskar DEG akkuratt slik du er.     

Mange tenker nok ikkje på det men om du seie at DU hater svensker , dansker , engelskmenn eller for den sakskuld  tyskere.  Så er du like rasist  som om du seie du hater negere. Rasisme går ikkje berre på hudfarge...  
Mange utlendinger er raske til og hive ut rasistkortet, og en del homofile er raske
til og hive ut diskrimineringskortet.  Det er det som gjær oss som er uenige med dere 
Tildømes kunne det foregått slik 

Eg: Nei eg er uenig med deg Eskil ...
Eskil : er du homsehater eller...

eller

Eg : Nei du tar feil Krekar..
Krekar :  Du din gris. er du rasist eller ?


Til dem begge ville eg ha sagt NEI

Til slutt vil eg seie NEI eg er verken rasist eller homsehater 
AT eg er uenig i asylpolitiken gjær meg ikkje til rasist og det at eg vil følge bibelen som seie at homofili er synd, gjær meg ikkje til en homsehater.  
Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Lars Gule

96 innlegg  3888 kommentarer

Joda, her kommer rasismen

Publisert rundt 7 år siden
Steinar Dahlen Vidnes. Gå til den siterte teksten.
Eg er totalt i mot det anders behring breivik gjorde på utøya og i Oslo . MEN jo han har rett når han seier asylpolitikken har slått feil. Det blir tattt for mange asylsøkere inn i landet. Vi har ikkje nok boliger og vi har ikkje nok jobber i norge. Mange sitter på asylmottaket i årevis. De får ikkje tiltak. Som og lære seg Språket NORSK eller lære om den norske KULTUR. Lære om Noregslover. Eyy eg har ikkje lært om noregs lover men eg veit at dyresex , sex med unger, bortgiftning/tvangsgiftning, stjeling, vold og voldtekt osv er ulovelig. Hadde desse fått lært seg det norske språket , fått seg en jobb, barna gått skule i den norske skule snakka det norske språk og lært seg kulturen i NORGE så ville dei også blitt lettare Intigrert og intigreringen er alt og seie.

Behring Breivik hadde selvsagt rett da han en gang i løpet av skoletiden sa at 2 + 2 = 4. Det er jo helt sant. Men å skulle referere til Behring Breivik som sannhetsvitne i matematikk blir omtrent som når indoktrinerte nordkoreanere sier at 2 + 2 = 4 fordi den store leder og evige president Kim Il-sung har sagt det.

Eller som å si at jeg er helt mot det Hitler gjorde mot jødene, men han hadde jo rett i at omskjæring av smågutter er fælt.

Hvorfor i hel...te må Dahlen Vidnes referere til Behring Breivik i det hele tatt hvis han vil ha fram at asylpolitikken er problematisk? Er Dahlen Vidnes så kunnskapsløs at han ikke kan finne andre å referere til - andre som ikke har drept 77 mennesker og som har langt, langt mer substansielle kunnskaper enn Behring Breivik noen gang har hatt om asyl- og innvandringspolitikk? Er det noe Dahlen Vidnes sier for å provosere? Eller er det et uttrykk for at han sympatiserer med langt mer enn Behring Breiviks elementære (dog feilaktige) poengteringer om asylpolitikken?

Anders Behring Breivik er en rasist og fascist. Han er inspirert av Peder Are Nøstvold Jensens skriverier. Og Nøstvold Jensen er også rasist og fascist. Dokumentert av hans egne tekster i bøtter og spann. Disse to fascistene og rasistene stiller - om enn på ulikt vis (den ene er også en terroristisk morder, den andre "bare" teoretiker) - i en særklasse når det gjelder meninger om norsk innvandrings- og asylpolitikk, og alle annen norsk politikk for den del.

Det er stupid - intet mindre - å bruke disse to som referanser når man skal forsøke å tilbakevise overdrevne rasismeanklager i innvandringsdebatten. (MODERATOR HAR FJERNET KARAKTERISTIKEKR)

Og Fritt Ord har ikke gitt Fjordman en pris (heldigvis), men publiseringsstøtte (dessverre). Det er faktisk to helt forskjellige ting. Ikke dumt å lære seg den forskjellen.

Lars Gule

Kommentar #2

Steinar Dahlen Vidnes

10 innlegg  35 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Lars Gule. Gå til den siterte teksten.
Eller som å si at jeg er helt mot det Hitler gjorde mot jødene, men han hadde jo rett i at omskjæring av smågutter er fælt.

Hvorfor i hel...te må Dahlen Vidnes referere til Behring Breivik i det hele tatt hvis han vil ha fram at asylpolitikken er problematisk? Er Dahlen Vidnes så kunnskapsløs at han ikke kan finne andre å referere til - andre som ikke har drept 77 mennesker og som har langt, langt mer substansielle kunnskaper enn Behring Breivik noen gang har hatt om asyl- og innvandringspolitikk? Er det noe Dahlen Vidnes sier for å provosere? Eller er det et uttrykk for at han sympatiserer med langt mer enn Behring Breiviks elementære (dog feilaktige) poengteringer om asylpolitikken?

Anders Behring Breivik er en rasist og fascist. Han er inspirert av Peder Are Nøstvold Jensens skriverier. Og Nøstvold Jensen er også rasist og fascist. Dokumentert av hans egne tekster i bøtter og spann. Disse to fascistene og rasistene stiller - om enn på ulikt vis (den ene er også en terroristisk morder, den andre "bare" teoretiker) - i en særklasse når det gjelder meninger om norsk innvandrings- og asylpolitikk, og alle annen norsk politikk for den del.

Det er stupid - intet mindre - å bruke disse to som referanser når man skal forsøke å tilbakevise overdrevne rasismeanklager i innvandringsdebatten. Hvis man mener at det disse to skriver og mener IKKE er rasisme, og tillater seg å mene mye av det samme selv, ja da er man rasist. Til og med en ganske dum rasist.

Eg sympatiserer verken med Herr Behring Breiviks  eller med Herr Nøstvold Jensen.   eller mener kansje Herr Gule  at når man har slike rasistiske og facistiske holdninger at man heller bør kalle dem med nick som han derre ABB eller handerre terrorbloggaren. ?  Man mister ikkje sin verdi av menneske og retten til å ha eit namn sjølv om man har sterke meninger om ditten og datten.  

Eg har sjølvsagt mine sterke meninger om asylpolitiken men å sei at eg er rasist er og ta det vel hardt i Herr Gule.  Berre for å sagt det Herr Gule 1 av mine beste venner er halvt Sri Lanka. Trur du en  rasist ville hatt det ? Men som Herr Gule ymta fram på  var eg en dum rasist,  så da hadde vel en dum rasist det  :-P ;)  Frå spøk til alvor. Herr Gule  eg er nok verken en rasist eller facist. Eg har kort og godt nokon sterke meninger om asylpolitiken som tydeligvis står i motsettning til dine meninger.  

Men om du fortsatt mener at eg er rasist så er jo dine holdninger mot det israelske landet også ganske rasistiske.  eller er ikkje det det samme kansje ? 


Du angklager meg for provosere men måten du skriver på så er du en provokatør også. 
Kansje eg bruker herr nøstvold jensen og herr behring breivik som en liten provosering. 
Men det funka jo på deg såå.

Men som Herr Gule opplyste i kommentaren sin at det var publiseringsstøtte og ikkje en pris Herr 
Nøstvold Jensen fikk. Greit å få med seg. så takk for opplysningen. Uansett fikk Herr Nøstvold Jensen penger frå Fritt Ordet organisasjonen. 

Kommentar #3

Elisabeth Hoen

52 innlegg  2972 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden

Jeg synes det er litt rart at fritt ord org gir hele 75 000 kr. til Fjordmann å skrive bok. Veldig mange mennesker skriver bøker på fritiden - i tillegg til at en har en vanlig jobb og inntekt. Men jeg er ikke overrasket over at den org gjør det. Styret har sannsynligvis ment `fjordmann` som interessant fordi de er enig i at `fjordmanns` syn ikke kommer godt nok fram gjennom media. Og det vil d være md på å endre på.

Forstå det den som kan. Det er en grunn for at det noen ganger er viktig å ha primære og sekundære historier.

Men rent ytringsfrihetsmessig - prinsipielt (ups, nå blir jeg schizo!;)) så er det vel greit å gi støtte. Men 75 000? Oj, han var heldig!

Sverre Avnskog: Gule har sonet dom for sin bombeplanlegging - noe andre mennesker sikkert også må i framtiden da planlegging nå blir straffeforfulgt med nye terrorlover i Norge. Gules sak er ferdig. Kan ikke se den er relevant når det er sant at breivik og fjordmanns saker ikke er ferdige. Den boka vil bli et bidrag til et løft i `deres` sak. Men dette vet de sikkert - og vurderer det som verdt risikoen.

 

Kommentar #4

Lars Gule

96 innlegg  3888 kommentarer

Ingen argumenter

Publisert rundt 7 år siden
Steinar Dahlen Vidnes. Gå til den siterte teksten.
Eg har kort og godt nokon sterke meninger om asylpolitiken som tydeligvis står i motsettning til dine meninger.

Det er greit å ha sterke meninger om asylpolitikken, men det er dumt - rett og slett kjempedumt - knytte disse meningene opp mot meningene til kjente fascister og rasister. Var det ikke det Dahlen Vidnes ville gjøre, skrev han dumt.

Det er helt i orden at man slutter å skrive dumt.

Da skriver man 1) enten om asylpolitikk (uten referanser til fascister og rasister), eller 2) man skriver om ytringsfrihet og hvorfor det også er viktig å ivareta rasisten og fascisten Nøstvold Jensens (alias Fjordmans) ytringsfrihet gjennom publiseringsstøtte.

Det finnes faktisk noen gode grunner for å gi en slik støtte. Styreleder Rieber-Mohn har levert noen av disse. Jeg mener nok at argumentene mot slik støtte er litt mer tungtveiende. Men jeg kan ikke se at Dahlen Vidnes leverer argumenter for noe som helst, egentlig.

Lars Gule

Kommentar #5

Petter Kvinlaug

190 innlegg  5335 kommentarer

Ytringsfrihet

Publisert rundt 7 år siden

Hvorfor så sterk motstand mot at Fjordmann får støtte til å skrive en bok om Breivik sett fra sin side?

Jeg synes det er bra han får denne støtten. På den måten kan vi kanskje få sett litt fra en annen vinkel. Det må da være verdifullt i et åpent samfunn. Når da noen høylytt setter seg mot dette får jeg stygge assosiasjoner.

Mvh Petter

Kommentar #6

Olav Rune Ekeland Bastrup

98 innlegg  2613 kommentarer

Ren farse

Publisert rundt 7 år siden

Denne tråden er igjen i ferd med å bli en tråd om Lars Gule. Derfor bør den stenges, og temaet som tas opp, bør få en ny sjanse med et bedre utgangspunkt. Temaet er nemlig viktig. Dahlen Vidnes' innlegg er dessuten så dårlig skrevet og argumentene så dårlig resonnert at det ikke yter rettferdighet til saken. Heller ikke er det lenger mulig å ta visse debattdeltakere seriøst når de igjen og igjen lar hatet mot Gule overstyre sitt intellekt. Avnskog er en person som har vist at han er i stand til både skrive og tenke (de to ting hører gjerne sammen), men han går inn i blodtåke straks han pirres på visse temaer. Visse andre, derimot, er nokså forutsigbare i sine roller som brølaper. Gule kunne brukt all sin ledige tid til å forklare og beklage omstendighetene rundt noe som skjedde i hans ungdom (og han har gjort det igjen og igjen), og det ville ikke hjulpet. Lysten til å se ham krype er rett og slett for sterk. Det virker til tider patologisk. Gule selv blir imidlertid også nokså forutsigbar i sin bruk av invektiver. Vi har hørt de fleste opp til flere ganger, og det er bare å konstatere at de ikke tjener sin hensikt. Viktige prinsipielle debatter blir stående på stedet hvil og ender i ren farse.

Ikke minst gjaldt dette den viktige ekstremismedebatten med bakgrunn i Lars Gules nylig utkomne bok om emnet. Jeg hadde mye på hjertet i den debatten, og jeg er uenig med Gule på en rekke sentrale punkter. Men å begi seg inn i denne debatten på de premisser debattdeltakerne la opp til, var meningsløst. Eller simpelthen under min verdighet. En debatt om saken er likevel for viktig til å dø. Derfor har jeg bestilt Gules bok, og vil ta hans argumenter for meg mer systematisk. Det klarer jeg ikke over natten, men kvalitet er bedre enn kvantitet, og jeg velger heller å gjøre grundig arbeid med de debatter jeg engasjerer meg i enn å la blodtåka ta meg. Jeg kan varsle at en ny tråd om dette viktige temaet vil bli startet i løpet av sommeren. 

Kommentar #7

Lars Gule

96 innlegg  3888 kommentarer

Ny debatt nødvendig

Publisert rundt 7 år siden
Olav Rune Ekeland Bastrup. Gå til den siterte teksten.
Gule selv blir imidlertid også nokså forutsigbar i sin bruk av invektiver. Vi har hørt de fleste opp til flere ganger, og det er bare å konstatere at de ikke tjener sin hensikt.

Vel, mine invektiver er kanskje forutsigbare, men likevel rimelig varierte. Slik bringes jo "nytt" inn i "debatten". Og jeg har en personlig tilfredsstillelse av å ta igjen overfor brølaper og andre sjofle personer. Det er også noe. Slik sett tjener min ordbruk absolutt sin hensikt - for meg.

Men Ekeland Bastrup har selvsagt rett i at det prinsipielle spørsmål som kunne vært reist i trådstarten, ikke ble framsatt på noen fornuftig måte. Dermed blir det også vanskelig å løfte debatten og føre den videre på en saklig måte. At det så avspores gjennom personfokus på meg, gjør det ikke bedre.

Man kommer dermed ikke unna at ulike personer har ulike forutsetninger for å delta i debatter - uten at dette skal oppfattes som arrogant og nedlatende. Spørsmålet blir hvordan man skal håndtere spriket i forutsetninger for å debattere. Å ignorere en del innlegg er absolutt et virkemiddel. Og jeg bruker det.

På den annen side er det også viktig at de seriøse stemmene lar seg høre. Det er med på å sette en standard for debattene. Det gjør det også lettere å holde debatten på sporet, konsentrert om det sentrale.

Derfor ser jeg fram til at Ekeland Bastrup vil komme tilbake til mine ekstremismedefinisjoner i løpet av sommeren. Mine definisjoner er definitivt ikke siste ord som er sagt om ekstremisme. Men som utgangspunkt for en debatt om 1) fenomenet ekstremisme, 2) begrepet ekstremisme og 3) ekstremisme-termen, tror jeg fortsatt mine definisjoner har noe for seg.

Og om jeg kan få henlede oppmerksomheten på boka Venstreekstremsime - ideer og bevegelser som nettopp er utgitt, hvor jeg har et kapittel om ekstremisme og terrorisme, kan man der se på hvilken måte ekstremismebegrepet kan operasjonaliseres ut fra mine definisjoner.

Lars Gule

Kommentar #8

Petter Kvinlaug

190 innlegg  5335 kommentarer

Det var dette med boxplassering da

Publisert rundt 7 år siden

Enda dummere er det at alt for mange ikke forstå at Anders Behring Breivik og Peder Are Nøstvold Jensen er facister og rasister. Og derfor tror det er lurt å bruke deres argumenter. (Sitat:Gule)

--------------------

Å plassere Breivik og Nøstvold i samme bås som om de, på en måte, skulle være to alen av samme stykke er uredelig Gule. Nøstvold er ikke tiltalt og straffet for noe. Han mener ikke noe ulovlig. Hvorfor er du da så mot at han skal komme til orde. Kaller du det ytringsfrihet?

Mvh Petter

Kommentar #9

Robin Haug

127 innlegg  11014 kommentarer

"Operasjonalisere"?!

Publisert rundt 7 år siden
Lars Gule. Gå til den siterte teksten.
kan man der se på hvilken måte ekstremismebegrepet kan operasjonaliseres ut fra mine definisjoner.

Du er ikke sann, Gule.

Sier du at ekstremismebegrepet ditt skal "operasjonaliseres"? Du er kanskje ikke fornøyd med å "bare" være teoretisk og forsker-aktig? Skal det bli konkret politikk ut av teoriene dine? 

HVEM, HVA, HVORFOR skal "operasjonalisere"?

Kommentar #10

Lars Gule

96 innlegg  3888 kommentarer

En viktig debatt

Publisert rundt 7 år siden
Petter Kvinlaug. Gå til den siterte teksten.
Å plassere Breivik og Nøstvold i samme bås som om de, på en måte, skulle være to alen av samme stykke er uredelig Gule. Nøstvold er ikke tiltalt og straffet for noe. Han mener ikke noe ulovlig. Hvorfor er du da så mot at han skal komme til orde. Kaller du det ytringsfrihet?

Bare en brøkdel av alle medlemmene i det tyske nazipartiet ble dømt for noe som helst etter krigen. De var likevel nazister. Hamsun ble heller ikke dømt - og burde kanskje ikke vært dømt - men han var like fullt nazist.

Nazismen er en ideologi som spenner over mye. IDEOLOGISK er Behring Breivik og Nøstvold Jensen to alen av samme stykke. Ikke identiske, og det samme stykket er ganske vidtfavnende, men det står ikke bare i den samme fascistiske tradisjonen, det er jo slik at Fjordman helt eksplisitt inspirerte og motiverte Behring Breivik.

Det er et uavklart spørsmål om Nøstvold Jensens ytringer er ulovlige. Ingen meninger er ulovlig. Vi har samvittighetsfrihet - så det står Kvinlaug fritt å mene hva som helst, absolutt hva som helst. Men det står ham ikke like fritt å ytre det. Ei heller Fjordman.

Jeg er i mot at Fjordmans ytringer skal bli spredd fordi alt for mange av hans ytringer er mennskeverdskrenkende, de er rasistiske og de er hatefulle. De oppfordrer til vold - implisitt og egentlig ganske eksplisitt - og de legitimerer hat, forakt, diskriminering og terror - akkurat som Behring Breivik utførte.

Skal Fjordman så forbys å ytre seg? Det er et uhyre vanskelig spørsmål. Men det er noe annet enn å legge til rette for hans ytringer. Fjordman kan publisere på Internett - og gjør det, han kan kopiere opp sine tekster for en rimelig penge og dele dem ut, han har funnet et nettbasert print-on-demand-forlag som har publisert andre av hans tekster. Kort sagt: Fjordman får ytre seg. Han er - foreløpig - ikke straffeforfulgt på grunn av ytringene han har kommet med.

Men det er ingen grunn til å gi Fjordman spalteplass i Aftenposten, taletid i NRK eller ellers legge til rette for spredning av hans fascistiske og rasistiske ideer og synspunkter. Det er imidlertid det Fritt Ord gjør ved å gi publiseringsstøtte til en bokutgivelse.

Jeg går ut fra at Kvinlaug forstår forskjellen på å ha ytringsfrihet og å få hjelp til å spre sine ytringer - selv omd et selvsagt også er en sammenheng mellom ytringsfrihetens formelle side og den reelle muligheten til å spre ytringene.

Lars Gule

Kommentar #11

Lars Gule

96 innlegg  3888 kommentarer

Nettopp

Publisert rundt 7 år siden
Steinar Dahlen Vidnes. Gå til den siterte teksten.
Greit nok i yttringsfrihetens namn so kan du gjære det og mene det.

Nettopp, så hva maser du med da? Vi kan gjøre hva vi vil i ytringsfrihetens navn. Og alle forsøk på kritisere, ta til motmæle, latterliggjøre - kort sagt bruke ytringsfriheten til å ta igjen - det blir til forsøk på å begrense ytringsfriheten? Morsomt. Fordi det er litt dumt.

Lars Gule

Kommentar #12

Robin Haug

127 innlegg  11014 kommentarer

"Uhyre vanskelig spørsmål"?

Publisert rundt 7 år siden
Lars Gule. Gå til den siterte teksten.
Skal Fjordman så forbys å ytre seg? Det er et uhyre vanskelig spørsmål.

"Uhyre vanskelig spørsmål"? Virkelig? Det forteller uansett noe om hvem du er. Jeg gir deg en faglig referanse: Jacques Rancieres Hatred of Democracy. Rancière tar for seg det mer og mer uttalte hatet mot folket og demokratiet blant de styrende eliter. Rancière skriver om slike som deg, Gule. 

Undertegnede, derimot, mener "spørsmålet" er like lett som det ville være å svare kontant 'nei!' til at det norske samfunnet skulle forby Gule å ytre seg. Vi skal ha plass til en så vel Gule som en Fjordman. Punktum.

Kommentar #13

Hallvard Jørgensen

78 innlegg  1479 kommentarer

Eg stiller meg...

Publisert rundt 7 år siden

bak kommentar 28.

Kommentar #14

Lars Gule

96 innlegg  3888 kommentarer

Så sant, så sant

Publisert rundt 7 år siden

Men det gjør jo jeg også! Nesten 100 %.

Lars Gule

PS: Dette må vel være rekord i kort innlegg fra Jørgensen?

Kommentar #15

Hermod Herstad

0 innlegg  7381 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden

Bastrup:

"Temaet er nemlig viktig. Dahlen Vidnes' innlegg er dessuten så dårlig skrevet og argumentene så dårlig resonnert at det ikke yter rettferdighet til saken."

Helt enig med Ekeland Bastrup. Innlegget preges av at innlegger mener at Fjordmanns skrifter må utgis siden norsk asylpolitikk er alt for snill. Dette bevises ved at det sitter mange utlendinger i norske fengsler. Tråden har dessverre utviklet seg på en slik måte at det ikke er hensiktsmessig og bruke den til å rette opp misforståelser rundt hverken ytringsfrihet eller asylpolitikk.

Moderator har tidligere vist evne og vilje til å stoppe/redigere tråder hvor Avnskog/Haug velger sin avsporingsstrategi?

Kommentar #16

Petter Kvinlaug

190 innlegg  5335 kommentarer

Her er du klinkende uklar Gule

Publisert rundt 7 år siden

Skremmende uklar! Det er et uhyre vanskelig spørsmål sier du og at det er ingen grunn til å gi Fjordman spalteplass i Aftenposten. Ingen grunn?

Jo det er en meget god grunn! Ytringsfrihet. Det du sier her er at du vil ha en begrenset ytringsfrihet. Og hva er kriteriene? Jo, din egen overbevisning. Du viser en skremmende holdning her Gule. Du tar lillefingeren til ytringsfriheten. Hva blir det neste?

Mvh Petter

Kommentar #17

Lars Gule

96 innlegg  3888 kommentarer

Menneskerettigheter

Publisert rundt 7 år siden
Petter Kvinlaug. Gå til den siterte teksten.
Og hva er kriteriene? Jo, din egen overbevisning

Nei, det er ikke det. Det er norsk lov og internasjonale konvensjoner. Men kan man ikke noe om dette, blir det lett å tro at det er andres subjektive følelser og overbevisning det handler om.

Lars Gule

Kommentar #18

Kersti Zweidorff

2 innlegg  2314 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Lars Gule. Gå til den siterte teksten.
Nei, det er ikke det. Det er norsk lov og internasjonale konvensjoner. Men kan man ikke noe om dette, blir det lett å tro at det er andres subjektive følelser og overbevisning det handler om.

Opplys oss...

Kommentar #19

Lars Gule

96 innlegg  3888 kommentarer

Sjekk rasediskrimineringskonvensjonen

Publisert rundt 7 år siden

Det er gjort - opp til flere ganger.

Zweidorff kan ellers sjekke konvensjonen mot alle former for rasediskriminering, se hva rasediskriminering er definert som og hvilkie plikter myndighetene er pålagt for å stoppe rasisme. Konvensjonen er en del av norsk lov.

Lars Gule

Kommentar #20

Steinar Dahlen Vidnes

10 innlegg  35 kommentarer

ny tråd nye muligheter

Publisert rundt 7 år siden
Hermod Herstad. Gå til den siterte teksten.
Helt enig med Ekeland Bastrup. Innlegget preges av at innlegger mener at Fjordmanns skrifter må utgis siden norsk asylpolitikk er alt for snill

NY tråd  er opprettet  sjekk ut versjon 2

For mitt vedkommande kan denne ( versjon1 ) berre bli sletta.  Den har 
gått over og bli en til personangrep  mot og frå  Herr Gule 

til den siterte teksten  
Nei det er ikkje fordi   at asylpolitiken er for snill ( noko den også er) at eg vil at
den skal utgies. Men eg synast det er bra  at Nøstvold Jensen får pengestøtte  for det viser
at det er rom for sterke meninger i samfunnet.

DU trenger ikkje å like det eg seie, du trenger ikkje å være enige
men eg har lov til å seie det eg meina og meine ka eg vil.

 

 

 

Kommentar #21

Johannes Morken

442 innlegg  937 kommentarer

Stenges

Publisert rundt 7 år siden

Denne tråden hamna straks på viddene og blir stengt. Over helga blir det avgjort kva følgjer dette skal få¨for ulike debattantar. Dei som ikkje klarar å diskutere sak, får lage seg eigen blogg utan redaktør. Dei som tek opp tøvet i nye trådar, blir kasta ut før måndag.

Mest leste siste måned

Sårbar og synlig
av
Ragnhild Mestad
20 dager siden / 2872 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
25 dager siden / 2008 visninger
Behov for et blikk i speilet?
av
Shoaib Sultan
8 dager siden / 1082 visninger
Drømmen om tempelet
av
Joav Melchior
21 dager siden / 601 visninger
Full krise i Mali
av
Hilde Frafjord Johnson
6 dager siden / 552 visninger
Sekulariseringen av Rumi
av
Usman Rana
rundt 1 måned siden / 520 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere